
- برات آلبایراک(Berat Albayrak)، وزیر دارایی کشور ترکیه به منظور تقویت اقتصاد این کشور پیشنهاد کرده است که موضوع پیشنهاد اولیهی سکه(ICO) بررسی شود. با توجه به گزارشهای نشریات انگلیسی زبان بنظر نمیرسد تاکنون ترکیه قصد تولید محصولات رمزنگاری دولتی را داشته باشد، اما پیشبینی کاهش مجدد ارزش لیر در نشریات یاد شده مشاهده میشود.
وزیر دارایی ترکیه از برنامهی اقتصادی جدیدی خبر داد
قدیمیترین رسانهی ترکیه، خبرگزاری آنادولو(Anadolu)، جزئیات برنامهی جدید اقتصادی وزیر دارایی را در هفتهی جاری منتشر ساخت. برات آلبایراک وزیر دارایی ترکیه گفت اقتصاد این کشور تا پایان سال 3.8 درصد رشد خواهد کرد.
آقای آلبایراک خاطر نشان کرد:
تغییرات مالی عمومی و تغییرات اداری در برنامهی اقتصادی جدید اجرا خواهد شد. ما سیاستها و اقدامات لازم را برای غلبه بر چالشهاش اقتصادی اتخاذ خواهیم کرد. ما برای سال آینده و 2020 ثبات اقتصادی را انتظار داریم، بنابراین برنامهی اقتصادی جدید رشد 2 الی 3 درصدی را در سال 2019 هدف گذاری کرده است. Berat Albayrak
پیشبینیها از آیندهی اقتصادی در ترکیه کاملا متفاوت هستند. رئیس جمهور ترکیه رجب طیب اردوغان(Recep Tayyip Erdoğan) و همتای آمریکایی او، آقای ترامپ بر سر یک رهبر مذهبی آمریکایی وارد جنگ دیپلماتیک شدند. در نتیجهی این کشمکش، همانطور که پیشتر گزارش شد، لیر ترکیه ارزش خود را از دست داد، کاهش ارزش پول ملی ترکیه به شکل وحشتناک موجب تورم گستردهای در این کشور شده است.
آلبایراک گفت: «هدف اصلی ما حمایت از فرآیند پایدارسازی و انضباط در اقتصاد دولتی است. شما نمونهی متمرکز آن را در پروژههای سرمایهگذاری که توسط دولت حمایت خواهد شد را مشاهده خواهید کرد.» خبرگزاری آنادولو توضیح داد: «بر اساس پروژهی اقتصادی میان مدت(MTP)، ترکیه کسری بودجهی 1.9 درصدی را در تولید ناخالص ملی(GDP) در سال جاری و 1.7 درصدی را در سال 2021 هدف گذاری کرده است.»
علاقهی وزیر دارایی به ICO
این کشور با توجه به درشت نمایی طرحهای جدید از سوی مقامات سیاسی ترکیه به وضوح به خبرهای خوب اقتصادی تمایل دارد. علی امری کاناکشی(Ali Emre Konakçi) مدیر سایت ترکی زبان رمزارزی Koin Bülteni، گزارش کرد که وزیر دارایی پس از معرفی برنامهی رسمی بازیابی(اقتصادی)، به احتمال پیشنهاد اولیهی سکه(ICO) به عنوان نوآوری اقتصادی دولت اشاره کرد.
نکتهی جالب این است که هیچ یک از خبرگزاریهای انگلیسی زبان دیگر چنین گزارشی را برای تایید صحت خبر یاد شده، منتشر نکردند. در عوض، رسانههای رمزارزی ترکیه، بر گزارش 34 صفحهای از برنامهی جدید بازیابی اقتصادی «که وابستگی نزدیک ICOها به دنیای پولی رمزارزی را نیز در بر دارد» تاکید کردند. آقای کوناکشی(Konakçi)، این موضوع را به صورت «فاکتور قابل توجه» یاد کرده است. بعلاوه شرکت یک دولت در پیشنهاد اولیهی سکه موجب تضعیف استقبال از آن شده و احتمالا بر تحلیلهای ناامید کنندهای از آیندهی اقتصادی دلالت دارد.
با استفاده از مترجم گوگل در سند یاد شده در قسمتی از آن میخوانیم «روشهای نوظهور و جدید اقتصادی همانند پیشنهاد اولیهی سکه(ICO) و IPCO با ترویج تراکنشهای دیجیتالی و نوآوریهای مالی این حوزه، گسترش خواهند یافت.» متاسفانه، توضیحات بیشتری ارائه نشده است، این بدان معناست که تهیه کنندگان گزارش به این مساله توجه زیادی نشان ندادند.
ICOها شگفتی سرمایهگذاری هستند، و اغلب موانع ورود سرمایهگذاران خرد (به حوزهی رمزارزی) را برطرف میکنند. معمولا هیچگونه احراز هویت، قوانین ضد پولشویی و موانع سرمایهگذاری دیگری برای شرکتکنندگان در پیشنهاد اولیهی سکه وجود ندارد، این فاکتورها مسلما به افزایش انفجاری قیمت ICOها در بازار میلیارد دلاری رمزارزی کمک میکند. ICOها همچنین به کلاهبرداری شهرت دارند، مطالعات مختلف به شکل بیسابقهای در حوزهی مالی، فعالیتهای فریبکارانه را در میان ICOها نشان میدهد. تاکنون، ونزوئلا تنها دولتی است که به طور کامل ارائهی رمزارز دولتی را تجربه کرده است.
آیا ICO راه حلی برای مشکلات اقتصادی ترکیه است؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.