معرفی و بررسی بهترین دستگاه‌های ASIC

بررسی اسیک ماینینگ و معرفی بهترین دستگاه‌های موجود در بازار

با اینکه در ابتدا صنعت ماینینگ رمزارز به گونه‌ای طراحی شده بود که هرکس بتواند با داشتن یک رایا‌نه‌ی شخصی در خانه به استخراج بپردازد و کسب درآمد کند، اما مدت زمانی زیادی از آن دوران گذشته و این کار عملا دیگر صرفه اقتصادی ندارد. در حال حاضر اگر به دنبال استخراج رمزارزهایی همچون بیت‌کوین، لایت‌کوین، دش یا دیگر رمزارزهای بزرگ‌ بازار هستید، شاید بتوان گفت که بهترین راه و موثرترین روش برای استخراج و ماین استفاده از سخت‌افزار‌های معروف به اسیک(ASIC) است.

مدار‌های مجتمع با تخصص خاص(Application specific integrated circuits) یا دستگاه‌های اسیک، به سخت‌افزار‌هایی گفته می‌شود که تنها به منظور پردازش نوع خاصی از اطلاعات، همانند پردازش اطلاعات صوتی یا مدیریت تلفن‌های یک مجموعه بکار گرفته می‌شوند. در زمینه‌ی صنعت ماینینگ، اسیک‌ها قالبا از تعداد زیادی تراشه‌ی پردازشی تشکیل شده‌اند که به شکلی خاص در کنار یک‌ دیگر و بر روی مادربورد‌های مخصوصی چیده‌ شده‌ و به شکل یک واحد پردازشی مستقل ارائه می‌شوند. به عبارتی می‌توان گفت که یک اسیک رایانه‌ی شخصی نیست و همانند کارت‌های گرافیک، توانایی پردازش الگوریتم‌های مختلف را ندارد و تنها برای تمرکز روی الگوریتم خاصی که برای آن طراحی شده می‌تواند فعالیت و پردازش انجام دهد.

یک ماینر اسیک دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟

به طور خلاصه، می‌تواند گفت که فرایند ماینینگ انجام نوعی محاسبات پیچیده برای بدست آوردن یک جواب خاص است. دستگاه‌های ماینینگ، چه کارت‌های گرافیک و چه سخت‌افزار‌های اسیک باید این فرایند‌های محاسباتی را انجام دهنده و به پاسخ مناسب برسند. در سیستم‌های Proof Of Work که برای رمزارزهایی همچون بیت‌کوین مورد استفاده قرار می‌گیرد، هرکس که بتواند سریع‌تر به پاسخ مناسب و درست محاسباتی برسد، پاداش دریافت می‌کند؛ در حال حاضر این پاداش معادل ۱۲/۵ رمزارز بیت‌کوین(BTC) است که چیزی حدود ۱۱۰هزار دلار ارزش خواهد داشت.

می‌توان گفت که هر ماینری که سخت‌افزار قوی‌تر و سریع‌تر داشته باشد، می‌تواند به سود‌دهی و درآمد بیشتر برسد، از این رو در حال حاضر تعداد زیادی ماینر و دستگاه‌های محاسباتی قدرتمندی در سراسر جهان وجود دارند که به فعالیت ماینینگ می‌پردازند. یکی از اصلی‌ترین دلایل انتخاب دستگاه‌های اسیک توسط ماینر‌های نیز همین مورد است که با داشتن قدرت محاسباتی بالا، می‌توانند شانس بیشتری برای بدست آوردن بیت‌کوین داشته باشند.

هر رمزارز دارای الگوریتم هش رمزنگاری مخصوص به خودش است و دستگاه‌های اسیک تنها برای فعالیت روی یکی از این الگوریتم‌های خاص طراحی و تولید می‌شوند. اسیک‌های بیت‌کوین در واقع برای محاسبه‌ی الگوریتم SHA-256 طراحی شده‌اند؛ این امر به این معناست که دستگاه‌های اسیک طراحی شده برای SHA-256، می‌توانند علاوه بر بیت‌کوین، هر رمزارز دیگری که بر اساس این الگوریتم فعالیت می‌کند را استخراج و ماین نماید.

چه چیز باعث می‌شوند دستگاه اسیک بهتر باشد؟

همانطور که گفته شد، دستگاه‌های اسیک در مقایسه با کارت‌های گرافیک و پردازنده‌ی‌(CPU) رایانه‌های شخصی که برای انجام چندین کار متفاوت طراحی شده‌اند، بسیار متفاوت‌اند. این امر باعث شده زمانی که به تمرکز برای انجام یک کار خاص نیاز است، این سخت‌افزارها بتوانند عملکرد مناسب‌تری نسبت به سخت‌افزار‌های عمومی‌تر از خود نشان دهند.

زمانی که حرف از استخراج و ماینینگ رمزارز باشد، توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که سوددهی رمزارزی که استخراج می‌کنید، بیشتر از هزینه‌ی برق مصرفی و سخت‌افزار‌های خریداری شده باشد. حد فاصل سود و ضرر در این صنعت می‌تواند بسیار ناچیز باشد، زیرا فرایند ماینینگ رمزارز در برخی موارد هزینه‌های زیادی به همراه دارد. سخت‌افزار‌های ماینینگ رمزارز بسیار گرانقیمت هستند و حتی در برخی موارد می‌توانند سالیانه چندین هزار دلار هزینه‌ی مربوط به مصرف برق را به همراه داشته باشند.

افزایش مداوم قدرت هش شبکه که منجر به افزایش سختی می‌شود

به این ترتیب، زمانی که می‌خواهید دستگاه استخراج رمزارز انتخاب کنید، میزان کارآمدی و مصرف این دستگاه بسیار مهم خواهد بود. این همان زمانیست که دستگاه‌های ماینینگ اسیک وارد میدان می‌شوند. از آنجایی که این دستگاه‌ها از صفر تا صد تماما برای انجام محاسبات مورد نیاز یک الگوریتم هش رمزنگاری خاص مورد استفاده توسط یک رمزارز طراحی و ساخته شده‌اند، در انجام این کار بسیار کارآمد‌تر از هر رایانه‌ی شخصی پیشرفته‌ای عمل می‌کنند. بنابراین، به راحتی می‌توان دید که دستگاه‌های اسیک «قدرت هش» بالاتری ارائه می‌کنند، در حالی که نسبت به یک رایانه‌ی معمولی در همان محاسبات کارآمدی بیشتری داشته و مصرف انرژی آن به مراتب پایین‌تر است.

این ترکیب از عملکرد بالا و مصرف کم انرژی باعث شده تا دستگاه‌های اسیک انتخاب مناسب‌تری نسبت به استفاده از رایانه‌های شخصی باشند. به همین دلیل است که در زمینه‌ی ماینینگ رمزارزهایی همچون بیت‌کوین و لایت‌کوین که با افزایش سختی شبکه روبرو شده‌اند، کاربران به استفاده از دستگاه‌های ماینینگ اسیک روی آورده‌اند و این روش تنها راه باقی مانده برای استخراج این رمزارزهاست.

ارزیابی دستگاه‌های ماینینگ

هنگامی که می‌خواهید یک دستگاه ماینر را ارزیابی کنید، در این میان اساسا سه عامل اصلی برای بررسی وجود دارد:

از آنجایی که به شکل روز افزونی تعداد کاربران صنعت رمزارزی و افراد سرمایه‌گذار در این صنعت روبه افزایش است، تهیه و دسترسی به این دستگاه‌ها می‌تواند بسیار دشوار باشد. در اغلب موارد، علاوه بر تهیه‌ی دستگاه اسیک، کاربران نیاز دارند تا یک واحد PSU یا همان پاور باکیفیت نیز تهیه کنند. کیفیت بالای منبع تغدیه می‌تواند بر روی میزان کارایی دستگاه اسیک، تاثیر بسزایی داشته باشد.

یکی از اصلی‌ترین مواردی که هنگام خرید دستگاه‌های ماینینگ باید به آن توجه کنید این است که چه مقدار زمان برای بازگشت سرمایه‌ی اولیه لازم است. این زمان توسط قدرت هش دستگاه ماینینگ شما تعیین می‌شود. به عبارتی میزان سود خاصل شما برابر است با معادل درآمد بیت‌کوین روزانه، منهای مواردی همچون هزینه‌ی برق، هزینه‌ی مربوط به استخر ماینینگ و میزان سختی لحظه‌ای شبکه.

در ادامه‌ی مقاله سعی شده تا پنج دستگاه اسیک برتر معرفی شده و مزایا و معایب آن‌ها در کنار قیمت لحظه‌ای، به صورت خلاصه بیان شود.

دستگاه Antiminer S9

1- دستگاه Antiminer S9

دستگاه‌های ماینینگ Antminer S9 توسط کمپانی Bitmain تولید و عرضه شده می‌شود. این کمپانی بزرگ‌ترین و شناخته‌ترین تولید کننده‌ی تجهیزات ماینینگ در جهان است و از سال ۲۰۱۳ فعالیت‌های خود را آغاز کرده است.

دستگاه Antminer S9 (یا مدل Antminer S9i) یکی از محبوب‌ترین دستگاه‌های ماینینگ اسیک در بازار است و در اغلب موارد، قدرت محاسباتی دیگر دستگاه‌های موجود در بازار با آن مقایسه می‌شود. به نوعی می‌توان گفت که دستگاه‌های S9 در حال حاضر یکی از به صرفه‌ترین و کارآمد‌ترین دستگاه‌های بازار محسوب می‌شود، گرچه این امر بیشتر به هزینه‌های برق مصرفی در منطقه‌ی زندگی کاربر و همچنین کیفیت منبع تغذیه نیز بستگی دارد.

این بازدهی فوق‌العاده باعث شده قیمت این دستگاه‌ها در بازار افزایش یابد و در لیست دستگاه‌های ارزان قیمت ماینینگ جایی نداشته باشند(گرچه قیمت کنونی این دستگاه‌ها نسبت به چند ماه کذشته به مراتب کاهش یافته است). با این حال، افزایش قیمت نیز باعث کاهش تقاضا برای این دستگاه محبوب نشده است.

کمپانی Bitmain به صورت مرتب ویژگی‌های خط تولید محصولات S9 را بهبود می‌بخشد؛ بنابر این در صورتی که قصد خرید یکی از محصولات دست دوم S9 را دارید، در نظر داشته‌ باشید که قدرت هش خروجی دستگاه را چک کنید. قوی‌ترین مدل این خط تولید ۱۴تراهش بر ثانیه(TH/s) ارائه می‌کند.

قیمت: 608 دلار (بین ۹ تا ۱۲ میلیون در بازار ایران)

برق مصرفی: ۱۳۲۰ وات

قدرت هش: ۱۳/۵ تراهش – ۱۴ تراهش

درآمد روزانه(در زمان نگارش این مقاله): 0/00179041 بیت‌کوین

مزایا:

معایب:

 

دستگاه Antminer S7

2- دستگاه Antminer S7

این مدل نیز توسط کمپانی Antminer تولید شده و به عنوان نسل قبلی سخت‌افزار‌های S9 از آن یاد می‌شود. زمانی که محصولات S9 به بازار عرضه شدند، اکثریت کاربران و ماینر‌ها دستگاه‌های خود را ارتقاء دادند و این امر باعث شد تعداد زیادی از سخت‌افزار‌های S7 با قیمت بسیار پایین در بازار وجود داشته باشند.

اگرچه قدرت هش سری S7 تنها یک سوم قدرت S9 می‌باشد، به دلیل کم مصرف بودن این محصول و همچنین وجود یک منبع تغذیه به همراه آن، در برخی موارد، مدت زمان بازگشت سرمایه با خرید یکی از این مدل‌های قدیمی‌تر، بسیار سریع‌تر خواهد بود. قابل ذکر است که دستگاه‌های S7 مقدار حرارت و صدای کمتری نیز تولید می‌کنند.

اگر تصمیم به خرید یکی از دستگاه‌های S7 را دارید، حتما مطمئن شوید که دستگاه مذکور چه مدت زمانی تحت استفاده بوده است. اگر دستگاه خریداری شده همراه با منبع تغذیه ارائه شد، حتما از کیفیت و سلامت آن اطمینان حاصل کنید. در برخی موارد، دستگاه‌های S7 به همراه یک پاور AWP3++ ارائه می‌شوند که می‌توان از آن‌ها برای اسیک‌های S9 نیز استفاده نمود.

حتی با داشتن یک منبع تغذیه بسیار مناسب نیز، مدل‌های S7 از نظر بهینه بودن میزان مصرف انرژی در حد و اندازه‌ی S9 نیستند. در مدل‌های S7 به طور متوسط مصرف برق دستگاه معادل است با 0/25 ژول برای هر گیگاهش، در صورتی که این رقم در مدل‌های S9 تنها 0/1 ژول برای تولید هرگیگاهش قدرت محاسباتی می‌باشد. البته شما می‌توانید با خرید تعداد زیادی دستگاه S7 و یا استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی، به سود مناسبی دست یابید.

قیمت: متغیر (کمیاب در بازار ایران)

برق مصرفی: ۱۲۹۳ وات

قدرت هش: 4/73 تراهش – 5 تراهش

درآمد روزانه(در زمان نگارش این مقاله): 0/00061590 بیت‌کوین

مزایا:

معایب:

 

دستگاه AvalonMiner761

3- دستگاه AvalonMiner761

کمپانی Avalon یکی از شرکت‌های زیرمجموعه‌ی Canaan Creative محسوب می‌شود و یکی از شرکت‌هایی بود که اولین تراشه‌های اسیک ماینینگ اختصاصی بیت‌کوین را تولید کرده است، بنابر این می‌توان گفت که تولیدات این کمپانی در زمینه‌ی ماینینگ بیت‌کوین از کیفیت مطلوبی بهره می‌برند.

دستگاه‌های AvalonMiner سری 7 را می‌توان نسل جدیدتر تولید این کمپانی محسوب کرد. به طور کلی این دستگاه‌ها در بازار رمزارزی با استقبال مناسبی روبرو شده‌اند، زیرا از طرفی علاوه بر تولید حرارت و صدا بسیار کم، کمپانی Avalon با ساخت اولین تراشه‌های ۱۶نانومتری اسیک به نام A3212 توانست یه نوآوری در این صنعت ایجاد کند.

دستگاه‌های AvalonMiner 761 با دارا بودن کنترلر‌های AUC3 ‘AvalonMiner بر پایه‌ی Raspberry Pi، توانایی پشتیبانی از ماینینگ دسته‌ای(cluster mining) دارند و می‌تواند همزمان تا شش دستگاه را پشتیبانی کند. کنترلر‌های AUC3 قیمتی معادل ۸۰ دلار دارند و توانایی اتصال به دیگر دسته‌ها را نیز در خود دارند. به عنوان مثال، چهار کنترلر AUC3 وجود دارد و هرکدام به پنج دستگاه AvalonMiner 761 متصل شده باشد، می‌توانند در مجموع قدرت محاسباتی ۱۷۶ تراهش بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار دهند.

در صورتی که برای این دستگاه‌های نیاز به تهیه یک منبع تغذیه داشته باشید، قیمت هرکدام حدود ۱۵۰ دلار خواهد بود. در مجموع قیمت این دستگاه‌های از سری Antminer S7 کمتر خواهد بود. قدرت هش بالا در AvalonMiner 761 و همچنین کم‌ مصرف بودن این دستگاه‌ها باعث شده که مدت زمان مورد نیاز برای بازگشت سرمایه، با استفاده از این اسیک‌ها به حداقل ممکن برسد.

قیمت: متغیر (کمیاب در بازار ایران)

برق مصرفی: ۱۳۲۰ وات

قدرت هش: 8/8 تراهش

درآمد روزانه(در زمان نگارش این مقاله): 0/00114587 بیت‌کوین

مزایا:

معایب:

 

دستگاه WhatsMiner M3

4- دستگاه WhatsMiner M3

اسیک‌های M3 که در اواخر سال ۲۰۱۷ معرفی شدند، توسط یک کمپانی چینی با نام Pangolin Miner تولید می‌شوند. در وب‌سایت رسمی این شرکت نه تنها می‌توانید مشخصات دقیقی از دستگاه‌های تولید این شرکت را ببینید، بلکه ویدئو‌هایی نیز وجود دارد که به صورت مفصل آموزش کامل نصب و راه‌اندازی این دستگاه‌ها را توضیح داده است.

با اینکه قدرت هش این دستگاه‌های کمی پایین‌تر از اسیک‌های Antminer S9 می‌باشد، اما قیمت خریدشان نیز به مراتب کم‌تر است و این امر باعث می‌شود که مدت زمان مورد نیاز برای بازگشت سرمایه‌ی کاربرد به پایین‌ترین حد ممکن برسد.

با اینکه مقدار برق مصرفی در این دستگاه بسیار بالا می‌باشد، اما طبق اطلاعات منتشر شده در فضای مجازی، به نظر می‌رسد که این دستگا‌های به فن‌های داخلی مجهز شده‌اند که علاوه بر دفع سریع‌تر حرارت، میزان صدای تولیدی آن‌ها نیز به حداقل رسیده و در مقایسه با S9 بسیار کم صدا هستند. منبع تغذیه همراه این دستگاه‌های نیز بسیار کارآمد و بهبوده یافته است و می‌تواند بیش از ۹۰ درصد کارایی را ارائه دهد.

در زمان نگارش این مقاله دستگاه‌های M3 در بازار بسیار محدود هستند، با این وجود نسل جدید آن‌ها یعنی اسیک‌های M3X به تازگی موجود شده‌اند و با قیمت حدود ۲۸۹ دلار عرضه می‌شوند. این دستگاه‌های از طرف شرکت تولید کننده دارای ۱۸۰ روز گارانتی هستند که این مورد در بین دیگر تولید کنندگان کمتر به چشم می‌خورد.

قیمت: ۱۵۰۷ دلار (بین ۱۱ تا ۱۴ میلیون در بازار ایران)

برق مصرفی: ۱۸۰۰ وات تا ۲۱۰۰ وات

قدرت هش: 12/5 تراهش

درآمد روزانه(در زمان نگارش این مقاله): 0/00162765 بیت‌کوین

مزایا:

معایب:

5- دستگاه AvalonMiner 821

می‌توان گفت که دستگاه‌های AvalonMiner 821 نسبت به نسل قبلی خود یک پیشرفت بزرگ‌ محسوب می‌شوند زیرا توسط کمپانی سازنده به تراشه‌های ۱۶ نانومتری 104 A3210 مجهز شده‌اند؛ این تراشه‌ها باعث شده‌اند قدرت محاسباتی و هش این دستگاه‌ها حدود ۲۰درصد نسبت به مدل‌های AvalonMiner 761 افزایش داشته باشد.

همچنین اسیک‌های AvalonMiner 821 بسیار کارآمد هستند زیرا تنها 0/109 ژول انرژی برای هر گیگاهش قدرت محاسباتی مصرف می‌کنند که این رقم تنها ۱۰ درصد از دستگاه‌های Antminer S9 بیشتر است. قدرت محاسباتی این دستگاه پایین‌تر از محصولات S9 است بنابراین اصلی‌ترین دلیل خرید این مدل می‌تواند قیمت نسبتا پایین و بازگشت سریع‌تر سرمایه باشد.

در زمان نگارش این مقاله تولید این محصول کاهش یافته و بر روی وب‌سایت رسمی شرکت نیز قابل سفارش نمی‌باشد. این محصول نیز همانند نسل‌های قبلی خود، بدون منبع تغذیه ارائه می‌شوند و کاربر باید یک پاور جداگانه با قیمت حدود ۲۰۰ دلار برای آن تهیه نماید.

قیمت: 508 دلار (کمیاب در بازار ایران)

برق مصرفی: 1200 وات

قدرت هش: 11 تراهش

درآمد روزانه(در زمان نگارش این مقاله): 0/00143233 بیت‌کوین

مزایا:

معایب:

شما می‌توانید سوالات و نظراتخود را در بخش دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 5]
خروج از نسخه موبایل