- شرکت مشاوره سرمایهگذاری Pension Partners فهرست رمزارزهایی که بدترین عملکرد را در سال 2018 داشتند منتشر کرده است. در این مقاله به معرفی و بررسی این رمزارزها و دلایل این عملکرد میپردازیم.
توکنهایی با بدترین عملکرد
Qtum با 93.9 درصد کاهش قیمت
Qtum پلتفرم بلاکچینی هایبرید که توسط رمزارز پشتیبانی میشود، 93.9 درصد کاهش قیمت را در فصل پاییز 2018 نشان میدهد. گسترهی بالای بازاریابی، که در آن Qtum را در دنیای بلاکچین و جریان اصلی بهترین گزینه معرفی میکرد، به این پروژه کمک کرد تا در ماه ژانویه به بالاترین ارزش توکن در 82.66 دلار دست یابد.
اما در نهایت، پروژهی Qtum به علت کاهش بهرهوری و افزایش چالشهای پیش رو، محبوبیتش را از دست داد. بلاکچین آن کاهش قابل توجهی را در تعداد تراکنشهای روزانه نشان میدهد، در حالی که سختی ماینینگ(mining difficulty) نیز به شدت کاهش یافته است. در زمان نگارش این مقاله رمزارز QTUM در قیمت 3.47 دلار معامله میشود.
NEM با 91 درصد کاهش قیمت
رمزارز NEM که نامش مخفف «جنبش اقتصادی جدید» است، به عنوان یک پروژه بلاکچینی انقلابی برای شرکتها، شروع به کار کرد. در ابتدای سال 2017 این شرکت ژاپنی حمایت مالی قابل توجهی را از سرمایهگذاران محلی دریافت کرد. NEM توکنهای XEM را در قیمت اولیهی 0.00023107 دلار برای هر توکن در 5 آپریل 2015 فروخت، این شرکت از سرمایهگذاران اولیهی خود(کسانی که در فروش اولیهی سکه(ICO) شرکت کردهاند)، 68,537.2 درصد سود بهدست آورد. اما همانند بسیاری از دیگر داراییهای رمزارزی، XEM نتوانست روند صعودی خود را حفظ کند و در بازار نزولی سال 2018 کاهش شدید قیمت را تجربه کرد.
با این وجود NEM جایگاه خود را در بین 10 رمزارز برتر بازار از دست داده است، این موضوع نشان میدهد که توجه و اعتقاد بازار نیزبه این توکن کاهش یافته است.
(ICON (ICX با 90 درصد کاهش
ICX همانند اتر رمزارزی است که در پروژهی بلاکچینی به نام ICON استفاده میشود. ICX یکی از رمزارزهایی است که بسیار تحت تاثیر بازار نزولی قرار گرفته است. این پروژه تمامی ویژگیهای مثبت را در دل خود جای داده است: توسعهی پایدار، یک تیم خوب و قابل اطمینان با هدف جاهطلبانهی متصل کردن بلاکچینهای مختلف به یکدیگر. بدون در نظرگرفتن تلاش این تیم، ICX با نزدیک به 90 درصد بازدهی منفی برای سرمایهگذارانش یکی از داراییهای دیجیتالی با بدترین بازدهی است. هم اکنون این رمزارز در قیمت 0.61 دلار معامله میشود که نسبت به ماکزیمم قیمت 12 دلاری آن، کاهش قابل توجهی را نشان میدهد.
دیگر توکنها
با وجود بنیاد قدرتمند رمزارزهای کاردانو(Cardano)، لیسک(Lisk) و IOTA، در بازار نزولی سقوط قابل ملاحظهای را تجربه کردند. کاردانو که یک توکن پلتفرم محاسباتی غیرمتمرکز است، در فصل پاییز 2018، کاهش 89.9 درصدی را بهدست آورده است. لیسک و IOTA دو توکن مطرح در پروتکلهای بلاکچینی نیز به ترتیب 86.6 درصد و 87.6 درصد کاهش ارزش دارایی را برای دارندگانشان به ارمغان آوردهاند.
مقاومترین رمزارزها در بازار نزولی
در زمانی که اکثر رمزارزها روزهای سختی را از نظر شرایط بازار سپری میکنند، EOS و بیتکوین با کمترین میزان کاهش ارزش توانستند عملکرد بهتری را نسبت به سایر رقبای خود در بازار رمزارزی نشان دهند، EOS در رقابت نزدیک با اتریوم، 74.7 درصد کاهش قیمت داشته است. در حالی که بیتکوین، رمزارزی که از نظر ارزش بازار جایگاه نخست را داراست، نزدیک به 54 درصد کاهش داشته است.
انتظارات آینده
روند صعودی ارزهای دیجیتالی به موفقیت اکوسیستم بلاکچین آنها بستگی دارد. از آنجایی که اتریوم(Ethereum)، رمزارز ریپل(XRP) و EOS از نظر نیاز به راهحلهای غیر متمرکز که احتمالا در سال 2019 افزایش خواهد یافت، چشمانداز امیدبخشی را در آینده نوید میدهند. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که توکنهایی همانند اتریوم، XRP و EOS و لایتکوین(LTC) در کف قیمتی مرحلهی جدیدی قرار دارند. برای مثال، بیتکوین در گذشته به کمتر از ناحیهی حمایتی 6 هزار دلاری خود نیز رسید اما هم اکنون در قیمتهای بالاتر در حال معامله است.
به دلیل ضعف قانونگذاری در حوزهی رمزارزی و شکست بسیاری از پروژههای بلاکچینی در گذشته، بازار رمزارزی در موضع ضعیفی قرار گرفته است. انتظار میرود در سال 2019 شفافیت بیشتری از سوی دولتها و قانونگذاران در حوزهی بلاکچین و رمزارزی حاصل شود. به همین ترتیب سرمایهگذاری بیشتری در این حوزه انتظار میرود، مخصوصا از سمت سرمایهگذاران حقوقی و شرکتهایی که در حال حاظر به صندوقهای سرمایهگذاری رمزارزی ملحق شده و معکوس شدن روند نزولی را پیشبینی میکنند.
نظر شما در مورد رمزارزهای مطرح شده در این مقاله چیست؟ با توجه به اینکه برخی از آنها ویژگیهای خلاقانه و جدیدی را به سرمایهگذارانشان پیشنهاد میکردند آیا عوامل دیگری غیر از نوآوری در موفقیت رمزارزها نقش دارد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.