این نرمافزار، که ماینینگ بیتکوین را در رایانههای شخصی وعده میدهد در گذشته توسط کوینیت معرفی شده است. و هم به صورت افزونه و هم به شکل مرورگر، در قالب یک برنامهی مستقل برای دانلود در دسترس است. سازندهی آن به منظور جذب تعداد بیشتری از کاربران، نسخه موبایل آن را نیز عرضه کرده است، همچنین افزونهای برای مرورگر گوگل کروم و فایرفاکس و یک برنامهی مستقل به شکل یک مرورگر نیز عرضه شده است.
گسترش Cryptotab با سیستم زیرمجموعهگیری
سیستم Cryptotab و سیستمهای مشابه به شکلی طراحی شدهاند که هر کدام از کاربران سعی در جذب زیر مجموعهی بیشتری نماید، و با این عمل دستمزد(پورسانت) بیشتری بدست میآورند. اما در واقع بدون نیاز به تبلیغ، کاربران بیشتری وارد این سیستمها میشوند و به این شکل سیستم به سرعت گسترش پیدا میکند.
معمولا تبلیغات گستردهای از سوی دیگر کاربرانی که خود در جستجوی زیر مجموعهی بیشتر و کسب درآمد با استفاده از سیستم زیرمجموعهگیری هستند، در محیط اینترنت و فرومها صورت میگیرد. این کاربران برای بدست آوردن اطمینان دیگر کاربران، سندهای پرداختی و یا حتی تصویری از بیتکوین حاصل شده در محیط Cryptotab را با مبالغ بالا به اشتراک میگذارند. در صورتی که اصالت این تصویرها مورد شک است و تصویر موجودی بیتکوین نمایش داده شده در محیط این برنامه، اثباتی برای پرداخت نمیباشد. به یاد داشته باشید، به راحتی و با دارا بودن کمی دانش از نرمافزارهای ویرایش تصویر میتوان، تصاویر غیر واقعی ایجاد نمود.
درآمد ناچیز در Cryptotab
میتوان گفت نصب برنامه بدون زیر مجموعه هیچ درآمدی را نصیب شما نمیکند، در این حالت مقدار درآمد حاصله بسیار کم بوده و میتوان آن را نادیده گرفت و حتی به حداقل برداشت نیز نخواهد رسید. معمولا کاربران زیادی با هدف کسب درآمد این برنامه را نصب میکنند و پس از مشاهدهی عدم بازدهی آن را رها میکنند، مبالغ باقی مانده در حساب کاربران در واقع برای سازندهی برنامه باقی میماند. این مبالغ هر چند ناچیز است ولی هنگامی که درصد بسیار بالای کاربرانی که به دلایل مختلف نتوانستند مبلغ جمع شده را برداشت کنند در نظر بگیریم، به مبلغ بالایی خواهیم رسید.
زیر مجموعهگیری که در این برنامه برای بالا بردن درآمد کاربران پیشنهاد میشود نیز مشکلات بسیاری دارد. یک بلاگر گزارش کرده است که با وجود 8,800 زیر مجموعه تنها توانسته 48 دلار کسب درآمد نماید. گزارشهای مختلفی نیز از عدم شمارش صحیح زیر مجموعهها منتشر شده است. هر چند خود این فرآیند نیز کار سادهای نیست و معمولا برای جذب زیر مجموعه، به شبکههای اجتماعی با تعداد زیادی مخاطب، سایت/وبلاگ پر بازدید، کانالهای ویدئویی پربیننده(یوتیوب/آپارات و …) نیاز است.
بعلاوه برای ماینینگ به سختافزارهای قدرتمندی که برای این منظور طراحی شدهاند نیاز است، این سیستمها معمولا ویژگیهای خاصی را دارا هستند، این ویژگیها شامل توانایی تامین توان بالا، قدرت پردازشی بالا، استفاده از سیستم خنک کنندهی خوب و قطعات آن از نظر هزینه به شکلی انتخاب شدهاند که با وجود حفظ قدرت پردازش، هزینهی تمام شدهی کمی برای ماینر داشته باشند. ماینینگ با سیستمی که برای این کار طراحی نشده، در نگاه اول ممکن است جذاب به نظر برسد ولی میتواند نتایج زیانبار و غیر قابل جبرانی را بههمراه داشته باشد.
مرکز ماهر با سودجویی اینترنتی خواندن این طرح و طرحهای مشابه در 29 مهر اعلام کرد :«افراد سن بالا و والدین مسنتر بیشتر در معرض این تهدیدات هستند و دچار مشکلات عدیدهای در بستر اینترنت می شوند. متاسفانه جوانانی که به موضوع اجحاف بیشتری هم دارند چندان وقت برای آنها و یاد دادن این موضوعات نگذاشته و به همین دلیل مشکلات مختلفی برای این قشر ناآشنا به فضای مجازی پیش می آید.»
نتیجهگیری
Cryptotab با وجود رایگان بودن و عدم نیاز به سرمایهگذاری و همچنین سرمایهی اولیه برای خرید تجهیزات ماینینگ معمولا درآمد کمی برای کاربر بههمراه دارد، از طرفی استفاده از منابع سیستمی برای کامپیوترهایی که برای عملیات ماینینگ طراحی نشدند ممکن است به آنها صدماتی را وارد کند، مخصوصا برای لپتاپها که معمولا در دفع گرما مشکل داشته و قابلیت انعطاف کمی در تعمیر و نگهداری دارند. هزینهی برقی که توسط رایانهی شما استفاده میشود نیز باید در نظر گرفته شود، در این صورت ممکن است کاربران Cryptotab بازدهی منفی را نیز تجربه نمایند. همچنین باید این نکته را نیز در نظر گرفت که سیستمهای مشابه زیادی در گذشته بوجود آمده و پس از مدتی به یک طرح اِسکَم(کلاهبرداری و عدم پرداخت) تبدیل شدند. با توجه به تمامی شرایط اشاره شده در این مقاله کوینیت استفاده و یا حتی امتحان کردن برنامهی Cryptotab را توصیه نمیکند.
نظر شما در مورد برنامهی Cryptotab چیست؟ آیا تجربهی استفاده از Cryptotab یا برنامههای مشابه را داشتهاید؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.