- به نظر میرسد که صنعت اینترنت در حال جهش و تکامل به سمت نسخهی Web 3 است و بنیاد ترون با پیشبینی این موضوع و خرید مالکیت پلتفرم BitTorrent و ایجاد پروژهی اطلس قصد دارد تا در این جهش یک پیشقدم و پرچمدار محسوب شود.
بنیاد ترون(Tron) همیشه در فعالیتهای مربوط به تغییر ماهیت اینترنت شرکت کرده است؛ از نقطهای که در حال حاضر در آن حضور دارد، تا جایی که فکر میکنند باید به آن برسند. فناوری Web 3.0 یک انقلاب است و بنیاد ترون نیز با نوآوریهای خود از تکنولوژی بلاکچین تا عدم تمرکز تمام سیستم اینترنت، به عنوان پرچمدار این فناوری خود را معرفی میکند.
این بنیاد اخیرا طی انتشار یک پست توییتری از اهمیت حرکت به سمت فناوری Web 3.0 صحبت کرده است:
ما در حال حاضر در عصر web 2:0 هستیم، فناوری که بسیاری از موسسات با استفاده از آن، از مزایای اینترنت متمرکز بهره میبرند. Tron foundation
تکامل اینترنت
تاریخچهی اینترنت با توسعهی رایانههای الکترونیکی که از طریق سرورهای مختلف به یکدیگر متصل شده بودند، آغاز شد. اولین نسخهی اینترنت که Web 1:0 بود، شامل وبسایتهای مختلف بود که هرکدام محتوای بدون پاسخ و یک طرفهی خود را داشتند.
نسخهی اولیه اینترنت بسیار کند بود و مواردی همچون استریم و دانلود در آن وجود نداشت؛ اما با گذر زمان، توسعه دهندگان توانستند ابزارهایی را ایجاد کنند که ایجاد محتوای تعاملی را در اینترنت ممکن میساخت.
این فرایند اینترنت را به سطح جدیدی به نام Web 2:0 هدایت کرد، فناوری جدیدی که کاربران میتوانند از طریق آن محتوای مورد نظر خود را دانلود یا آپلود کنند؛ کاربران همچنین میتوانند از طریق این فناوری به وبسایتهایی دسترسی پیدا کنند که اغلب محتوا آن تعاملی است، مانند یوتیوب، فیسبوک، Flickr، Wikipedia و هزاران مورد دیگر.
بنیاد ترون آیندهي صنعت اینترنت که همان Web 3.0 است را دیده و سعی دارد تا به سمت آن حرکت کند. این نسخهی جدید اینترنت شامل تمرکز زدایی اینترنت با استفاده از تکنولوژی بلاکچین خواهد بود.
خرید و تصرف مالکیت پلتفرم BitTorrent بنیاد ترون را در خط مقدم این تحول قرار داد، زیرا قرار است که اینترنت با استفاده از تکنولوژی بلاکچین به یک نسخهی جدید غیرمتمرکز تکامل یابد.
جاستین سان(Justin Sun) بنیانگذار ترون در رابطه با این تکامل و انقلاب بسیار هیجان زده است. وی در اوایل ماه جاری با انتشار یک پست توییتری اعلام کرد که پروژهی اطلس(Project Atlas) میتواند توزیع محتوا را بهبود ببخشد:
پروژهی اطلس آیندهی توزیع محتوا را هموارتر خواهد کرد. با اتصال پروتکل نقطه به نقطهی(Peer To Peer) پلتفرم BitTorrent و بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر آن به شبکهی ترون، این امر میسر میشود. Justin Sun
در حقیقت Web 3.0 یک نسخه از اینترنت است که پلتفرمهایی بلاکچینی مانند ترون میتوانند آزادانه یک شبکهی باز را ارائه کنند، شبکهای که نمیتوان آن را توسط صنایع بزرگ تکنولوژی تحت کنترل گرفت، بلکه این کنترل در دستان کسانی است که محتوا تولید و مصرف میکنند.
دیدگاه بنیاد ترون کاملا مطابق با Web 3.0 است، به عبارتی این بنیاد به دنبال ایجاد یک اینترنت غیرمتمرکز و آزاد است. این امر نیازمند بزرگترین سیستم پروتکل در حال فعالیت مبتنی بر بلاکچین است و در نهایت به کاربران اجازه میدهد تا بدون محدودیت و انحصار به داداها دسترسی داشته باشند. هم تولید کننده و هم مصرف کنندهی محتوا در Web 3.0 میتوانند بدون محدودیت مطالب یا دادهها به آنها دسترسی کامل داشته باشند.
نظر شما در رابطه با دیدگاه بنیاد ترون چیست؟ آیا تکامل اینترنت به نسخهی Web 3.0 در راه است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام
صد در صد اینترنت هم با توجه به کاربرد و پیشرفت های تکنولوژی نیازمند تغییری اساسی خواهد بود،اما چه زمانی و چگونه مشخص نیست و یه گمانم نیاز به زمانی طولانی تر و مشارکت شرکت های بزرگ اینترنتی می باشد.
اینترنتی آزاد و بدون محدودیت محاسن بسیاری دارد(همچون سرعت بیشتر،دسترسی بدون واسطه یه داده ها و …)که معایب آن را یه خوبی پوشش می دهد.
به امید آن روز.
به امید آن روز