اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

گسترش قوانین نظارتی چین برای بررسی ایردراپ‌ها

بانک مرکزی چین عقیده دارد ایردراپ‌ها(Airdrops) همان ICOها هستند که تغییر چهره داده‌اند

نکات برگزیده مطلب
  • بانک مرکزی چین(PBoC) به تازگی سطح فعالیت‌های نظارتی خود را گسترش داده تا بتواند از این پس توکن‌های مرتبط با ایردراپ‌ها(airdrops) را مورد بررسی قرار دهد.

بانک خلق چین(PBoC) که به عنوان بانک مرکزی این کشور فعالیت می‌کند، اخیرا سطح فعالیت‌های نظارتی و رسیدگی‌های مالی خود را گسترش داده تا از این پس توکن‌های مرتبط با ایردراپ‌ها(airdrops) نیز مورد رسیدگی و بررسی دقیق قرار بگیرند. این بانک در گزارش ثبات مالی ۲۰۱۸ خود که روز ۲ام نوامبر منتشر شده، ایردراپ‌ها را با عنوان «بخش پنهان» در ICOها توصیف کرده است.

این گزارش با داشتن الفاظی آشنا موضع‌گیری‌های شدید ضد ICO و تجارت رمزارزی این بانک را بازگو می‌کند. این بانک قبلا ICOها را به عنوان یک روش جمع‌آوری سرمایه‌ی «غیرقانونی» معرفی کرده بود و به خطرات گسترده کلاهبرداری‌های مالی و طرح‌های هرمی اشاره داشت.

در این گزارشات هشدار داده شده که به اصطلاح «ایردراپ‌ها» به وسیله‌ی صدور دارایی‌های رایگان و اهدا آن‌ها به سرمایه‌گذاران، از اجرای قوانین مربوط فروش عمومی توکن‌ها طفره می‌روند. بر اساس این گزارش، ایردراپ‌ها یک ذخیره‌ی توکن را تعریف می‌کنند و سپس با ارئه‌ی آن‌ها به بازار باعث افزایش میزان ارزش این دارایی‌ها و در نتیجه افزایش منافع خود می‌شوند.

این بانک هشدار هشدار می‌دهد که با وجود تلاش‌های فراوان برای جلوگیری از صدور توکن در این کشور، چنین مواردی در حال افزایش هستند و برای «تشخیص زود هنگام» و آمادگی‌‌های لازم، خواستار یک همکاری مضاعف از سمت قانون‌گذاران است. بانک مذکور در ادامه توضیح می‌دهد که برای محافظت بهتر از سرمایه‌گذاران به همکاری‌های بین‌المللی بیشتری نیاز است.

در بخش‌های بعدی این اسناد در رابطه با خروج شرکت‌های مرتبط با صنعت رمزارزی از چین و استفاده از «عوامل» خارجی برای سرمایه‌گذاری از جانب مشتریان چینی توضیح داده شده است؛ در ادامه نیز درباره‌ی نقشه‌ی راه‌های(whitepaper) جعلی و پروژه‌های سرمایه‌گذاری رمزارزی که خود را «نوآوری بلاک‌چین» معرفی می‌کنند، هشدار‌ داده شده است.

در این گزارشات همچنین اشاراتی به دستکاری‌های مشکوک بازار و نقض‌های سیستم‌های ضد پولشویی(AML یا Anti Money Laundering) در بخش‌های مرتبط با صنعت رمزارزی دارد و در رابطه با تاثیرات منفی اجتماعی که رمزارزها به دلیل استفاده شدن در مواردی همچون طفره از کنترل سرمایه‌، تحریم‌های بین‌المللی و تامین مالی تروریسم به وجود می‌آورند، هشدار‌هایی داده شده است.

 طبق اعلام این بانک، در تاریخ ۱۸ جولای ۲۰۱۷ و پیش از تصویب ممنوعیت ICOها در چین، ۶۵ ICO در این کشور تکمیل شده‌اند که تنها ۵ مورد از آن‌ها تا پایان سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی فعالیت‌های وعده شده را آغاز کرده‌اند. طی همین دوره‌ی زمانی، مجموع تعداد افراد شرکت کننده در این این ICOها از رقم ۱۰۵ هزار نفر عبور کرد و چیزی بیش از ۲/۶ میلیارد ین(رقم تقریبی ۳۷۵/۴ میلیون دلار) سرمایه‌ برای این ICOها جمع‌آوری شد. طبق آمار ارائه شده توسط بانک PBoC، این ارقام حدود ۲۰ درصد از تامین مالی ICOهای سراسر جهان را شامل می‌شود.

علاوه بر استفاده از الفاظ سخت‌گیرانه و تمرکز بر روی توکن‌‌های مربوط به ایردراپ‌ها، در این گزارشات بر تاریخچه‌ی مداخلات بانک PBoC در صنعت رمزارزی تا به امروز، مروری شده است. این بخش از اطلاع‌رسانی سال ۲۰۱۳ توسط این بانک است که در رابطه با پیدایش بیت‌کوین(BTC) و تعریف آن به عنوان یک کالای مجازی که توسط چین به عنوان یک ارز یا کالای قانونی شناخته نمی‌شود، تا شناخته شدن ICOها به عنوان یک مدل کاملا واضح از فعالیت‌های غیرقانونی توسط این بانک و ممنوعیت آن‌ها در سپتامبر ۲۰۱۷ را شامل می‌شود.

حتی با وجود اینکه قانون‌گذاران چین همچنان به استفاده از الفاظ و فعالیت‌های سخت‌گیرانه‌ی ضد ICO و تجارت رمزارزی ادامه می‌دهند، داشتن رمزارز و مالکیت آن‌ها در این کشور غیرقانونی نیست. در یک مورد که اخیرا رخ داده است، یکی از اعضای هیئت داوری شهر شنژن(Shenzhen) از بیت‌کوین به عنوان نوعی دارایی یاد کرده و تاکید کرده است که:

هیچ قانونی یا مقرراتی وضع نشده که به صراحت مالکیت و یا مبادله‌ و انجام تراکنش بیت‌کوین را منع کرده باشد، تنها در مورد خطرات سرمایه‌گذاری در رمزارز به عموم هشدار می‌دهیم. قرارداد فی مابین در این پرونده، مربوط به تعهد بازگشت بیت کوین، بین دو فرد عادی بوده و به ممنوعیت سپتامبر سال ۲۰۱۷، ارتباطی ندارد. Arbitration body

نظر شما در رابطه با این موضع‌گیری‌های سختگیرانه در رابطه با صنعت رمزارزی و ICOها چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Cointelegraph

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا