- کریستین لاگارد، رئیس فعلی صندوق بینالمللی پول، اخیرا از بانکهای مرکزی سراسر جهان خواسته تا صدور ارزهای دیجیتال دولتی را در دستور کار خود قرار دهند. وی در ادامه توضیح میدهد که این کار میتواند باعث افزایش امنیت و کاهش کارمزدهای مربوط به تراکنشها شود.
خانم کریستین لاگارد(Christine Lagarde) مدیر و رئیس فعلی صندوق بینالمللی پول(IMF) اخیرا از بانکهای مرکزی سراسر جهان خواسته تا صدور ارزهای دیجیتال را در دستور کار خود داشته باشند.
براساس گفتههای خانم لاگارد، دولت نفش مهمی در تزریق پول به اقتصاد دیجیتالی ایفا میکند، بنابراین لازم است که امکان صدور ارزهای دیجیتال را در نظر بگیرند. وی به عنوان مدیر IMF در ادامهی سخنرانی خود در سنگاپور در رابطه با مزایای انجام چنین کاری صحبت کرد.
خانم لاگارد اظهار داشت:
مزیت و برتریهای این کار مشخص است. پرداختهای شما آنی، امن، کم هزینه و به شکل بالقوع ناشناس خواهند بود و بانکهای مرکزی نیز میتوانند با اطمینان خاطر فعالیتهای پرداختی خود را انجام دهند. Christine Lagarde
خانم لاگارد با اشاره به بانکهای ذخیرهی سرمایه در کشورهایی همچون سوئد و کانادا که ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانک مرکزی(CBDCs) دارند، در ادامه اظهار داشت که انجام چنین حرکتی هه تنها باعث امنتر شدن تراکنشها میشود، بلاکه از طرفی با شایعتر شدن آن هزینههای جاری و کارمزد تراکنشها نیز به شکل چشمگیری کاهش خواهد یافت.
امنیت بهبود یافته
طبق گفتههای خانم لاگارد، با در نظر گرفتن این حقیقت که ارزهای دیجیتال صادر شده توسط بانک مرکزی(CBDC) به نوعی مسئولیت دولت در برابر رمزارزهای کنونی خواهند بود، این امر باعث افزایش امنیت ارزهای دیجیتال بانکی خواهد شد، زیرا دولتهای هیچ چارهای جز به حداکثر رساندن امنیت و اطمینان از آن را ندارند.
خانم لاگارد در ادامه نسبت به رمزارزهای موجود هشدار داد:
شرکتهای خصوصی ممکن است سرمایهگذاریهای خودشان در زمینهی اوراق بهادار را کاهش دهند تا نشان دهند که در صورت شکست پرداختها، هزینههای وارد بر جامعه برای آنها اهمیتی ندارد. Christine Lagarde
این گفتههای خانم لاگارد از این رو قابل توجه است که موسسهی تحت مدیریت او اخیرا به صورت تصادفی اعلام کرده بود که کشور کوچک جزایر مارشال (Marshall Islands) قصد دارد رمزارز ملی صادر کند. طبق گزارشات منتشر شده در آن زمان، صندوق بینالمللی پول استدلال کرده بود که این رمزارز با پشتوانهی دولتی که قرار است Sovereign(با نماد SOV) معرفی شود، در نهایت خطرات مربوط به یکپارچگی مالی و اقتصاد کلان این جریزهی واقع در اقانوس آرام را افزایش خواهد داد.
تغییر دیدگاه
با اینکه خانم لاگارد در ابتدا یکی از منتقدان صنعت رمزارزی بود، اما به نظر میرسد که اکنون تغییر عقیده داده و به این تکنولوژی نوظهور علاقه پیدا کرده است. خبرگزاری CCN در اوایل سال جاری گزارش داد که خانم لاگارد به عنوان مدیر IMF اخیرا اعلام نموده که «رمزارزها باعث کاهش هزینههای مربوط به انجام تراکنشهای مالی میشوند، از این رو یک تهدید جدی برای سیستم مالی سنتی بوجود میآورند».
خانم لاگارد در آن زمان اعلام کرده بود که:
راهکارهایی که تکنولوژیهای جدید برای کاهش هزینههای جاری و افزایش دسترسی ارائه میکنند، حتی در مقیاسهای کوچک، من فکر میکنم که بسیار مخرب هستند. Christine Lagarde
با توجه به این نگرش منفی که به دلیل ماهیت ناشناس بودن رمزارزها پیرامون این صنعت بوجود آمده است، خانم لاگارد ثابت کرد که در این زمینه بسیار هوشمندانه عمل میکند. او در حالی که اذعان که این صنعت به قانونگذاری و مقررات نیاز دارد، هشدار داده که این نیاز نباید بیش از حد نادیده گرفته شود. طی یک پست وبلاگی که حدود هفت ماه پیش منتشر شده است، خانم لاگارد خواستار قانونگذاری رمزارزها بود که در نهایت از یک سو باعث کاهش خطرات و از سوی دیگر باعث تشویق نوآوری در این صنعت شود.
نظر شما در رابطه با گفتههای رئیس صندوق بینالمللی پول چیست؟ آیا کاهش هزینههای مربوط به انجام تراکنشها میتواند باعث ایجاد مخاطراتی برای صنعت مالی سنتی شود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.