
- بر اساس توافقنامه همکاری که توسط سازمانهای پیشگام در حوزهی بلاکچین و رمزارزها در کشورهای ایران و روسیه با هدف مدیریت تحریمها، حاصل شده است. کارشناسان روسی از توسعهی اقتصاد رمزارزی ایران حمایت و پشتیبانی میکنند. ارمنستان نیز که محل عقد این پیمان بوده است، بخش دیگری از این پیمان همکاری است.
انجمنهای رمزارزی توافقنامهی همکاری امضاء کردند
سند همکاری توسط انجمن صنعت رمزارزی(Cryptocurrency) و بلاکچین(Blockchain) روسیه(RACIB) و آزمایشگاه بلاکچین ایران(IBL) امضاء شده است. آزمایشگاه بلاکچین ایران، که شاهراه نوآوری در این کشور محسوب میشود، وظیفهی پیادهسازی تکنولوژی دیجیتال در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران را دارد. این مرکز پژوهش و مشاوره، توسط دانشگاه صنعتی شریف با همکاری بانک مرکزی ایران تاسیس شده است.
بر اساس گفتههای رئیس RACIB، یوری پیرپاچکین(Yuri Pripachkin)، ایران میتواند از تخصص توسعهدهندگان بلاکچین روسی استفاده نماید. او اظهار داشت وضعیت ایران در تحریمهای ایالات متحدهی آمریکا بسیار پیچیدهتر از روسیه است. وی اظهار داشت ارتباط ایران با سوئیفت قطع شده است اما شبکهی جهانی بینبانکی جایگزین سوئیفت هماکنون به شکل فعال در حال توسعه است.
کارشناسان حقوقی روسیه میتوانند برای قانونگذاری و رسمیت بخشیدن به حوزهی رمزارزی این کشور، از آن حمایت نمایند. این مقام رسمی روس به «نقش بینالمللی ابزار اقتصاد رمزارزی» و استفادهی موثر از این ابزار در دور زدن تحریمها و محدودیتها اشاره کرد. رئیس انجمن رمزارزی روسیه به نقل از RBC، اضافه کرد: «در موقعیت ژئوپلیتیکال کنونی، لازم است از این توانمندی استفاده کرد.»
این توافقنامهی همکاری در طی برگزاری کنفرانس Chain Point 18 که 14-15 نوامبر، در شهر ایروان، پایتخت ارمنستان برگزار شد، منعقد گردید. سند همکاری توسط یوری پیرپاچکین از طرف RACIB و محمد دواتگر، مدیر اجرائی آزمایشگاه بلاکچین ایران و ویگن آروشانیان(Vigen Arushanyan) رئیس انجمن بلاکچین ارمنستان که با نام نور(Nooor) شناخته شده و بخشی از این پیمان است، امضا گردید.
ایران در تلاش برای مقابله با تحریمهای آمریکا
خبر این توافقنامهی همکاری ایرانی-روسی، چند روز پس از قطع دسترسی موسسات مالی ایران از سیستم سوئیفت منتشر گردید. سوئیفت سیستمی است که بانکها را قادر میسازد از طریق این سیستم فرامرزی پیام و پول ارسال نمایند. این اقدام گزینههای ایران را که صادر کنندهی بزرگ گاز و نفت جهان به شمار میآید، در انجام پرداختهای بین المللی محدود میسازد. تصمیم استفاده از بلاکچین در ابتدای سال جاری و پس از خروج ایالات متحدهی آمریکا از توافق هستهای برجام و بازگرداندن تحریمهای دشوار اقتصادی صورت پذیرفت.
مقامات ایرانی، که در گذشته موضع محتاطانهای در مقابل گسترش رمزارزها و تکنولوژی مربوط به آن در کشور داشتند، در ماههای اخیر، این تکنولوژی را به عنوان فرصتی برای مقابله با تحریمهای آمریکا به رسمیت شناختهاند. ایران در ماه سپتامبر گامهایی را برای قانونی کردن ماینینگ رمزارزها به عنوان یک فعالیت اقتصادی و قانونی کردن واردات تجهیزات ماینینگ، برداشت.
در همین حال، گزارش شده است که تعدادی از صرافیهای رمزارزی در جهان، ایران را از کشورهای تحت پشتیبانی خود خارج کردهاند. با این وجود، ایران طرح خود برای ایجاد رمزارز ملی را آغاز کرد. هفتهی گذشته، مقامات ایران از نهایی کردن توسعهی ارز دیجیتالی که توسط ارز فیات این کشور(ریال) پشتیبانی میشود، خبر دادند.
نظر شما در مورد توافقنامهی جدید ایران با روسیه در توسعهی اقتصاد رمزارزی ایران چیست؟ نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.