اخبار سایر کوین‌ها - Altcoinsاخبار و مقالات

آیا لیسک اتریومی دیگر در بازار ارزهای دیجیتال است؟

نکات برگزیده مطلب
  • ارز دیجیتال لیسک، چند ماه بعد از عرضه به قیمت واقعی خود در حدود 10 تا 15 سنت رسید. این ارز هم همانند اتریوم بعد از معرفی مدتی را در ثبات گذراند. به مرور زمان استفاده از این ارز به عنوان مبنای کسب و کار های جدید بیشتر شد. در حال حاضر حجم معاملات لیسک، عددی در حدود 1 میلیارد دلار می باشد و قیمت آن نیز حدود 10 دلار است.

لیسک چیست؟

لیسک شبکه‌ای غیرمتمرکز، همچون بیت‌کوین، اتریوم، نئو و یا سایر غیرمتمرکز‌ها در بازار دیجی‌ارز‌ها است. توکن لیسک که با نام اختصاری LSK شناخته می‌شود، در 6 آگوست سال 2016 به بازار عرضه شد. ارزش این ارز بعد از نوسانات اولیه که برای اکثر کوین‌ها در چند ماه اول پیدایش اتفاق می‌افتد، به عددی بین 10 تا 40 سنت رسید.

 این ارز از سیستم Delegated Proof of Stake  استفاده می‌کند. در واقع لیسک برای انتقال ارزش از کیف پولی به کیف پول دیگر، از اعتبار نمایندگان حاضر در شبکه استفاده می‌کند و در ازای تایید تراکنش‌ها، این نمایندگان مقداری از این ارز را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند. مزیت استفاده از این سیستم، در سرعت و هزینه پایین انتقال آن نهفته است. بسیاری از افرادی که تجربه استفاده از بیت‌کوین را دارند، به زمان طولانی انتقال و هزینه‌ی بالای آن خرده می‌گیرند. ولی لیسک با استفاده از این سیستم ماینینگ، این مشکلات را تا حدود زیادی برطرف کرده است. زمان مورد نیاز برای انتقال ارزش در لیسک، بین 10 تا 60 ثانیه است و هزینه‌ی انتقال آن در حال حاضر حدود 0.1 لیسک و یا 90 سنت است. این نسبت احتمالا با افزایش حجم بازار و قیمت لیسک، کمتر خواهد شد.

لیسک هم دقیقا همانند اتریوم، برای قراردادهای هوشمند طراحی شده و توسعه‌دهندگان می‌توانند، پلتفرم‌های مختلف را بر مبنای آن پیاده‌سازی کنند. یکی دیگر از مزایای لیسک، عدم نیاز به یادگیری زبان برنامه‌نویسی جدید، برای توسعه‌دهندگان است؛ چون با زبان برنامه‌نویسی جاوا، به عنوان یکی از قدیمی‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی دنیا، کدگذاری شده است.

همانطور که پیشتر گفته شد، پلتفرم لیسک می‌تواند مانند اتریوم، برنامه‌های متفاوتی را پشتیبانی نماید. مدیریت زنجیره‌ی تامین، اثبات مالکیت، تخصیص منابع، سیستم‌های رای گیری، شبکه‌های اجتماعی و بسیاری دیگر از خدمات و کسب و کارها می‌توانند به کمک بلاکچین لیسک، طراحی و راه‌اندازی شوند.

علاوه بر موارد فوق، دلایل تکنیکال و تاریخی دیگری هم وجود دارد که به ما ثابت می‌کند، این ارز می‌تواند پنانسیل رشد چند صد و یا حتی چند هزار درصدی را در سال 2018 تجربه کند. در ادامه‌ی این مقاله، به بررسی این دلایل خواهیم پرداخت.

 

مقایسه روند حرکتی اتریوم و شباهت های آن به لیسک

ارز اتریوم در سال 2013 توسط یک فرد روسی به نام ویتالیک، به دنیا معرفی شد. در ابتدا قیمت این کوین در حدود 3 سنت بود. در آغاز کار، این ارز مسیر را آهسته و پیوسته طی می‌کرد تا در ابتدای آگوست 2015، به قیمت حدود 1 دلار رسید. اتریوم مدت‌ها در اطراف همین قیمت به ثبات رسیده بود؛ تا زمانی که توسعه‌دهندگان، شروع به تولید ارز هایی بر مبنای اتریوم کردند. همانطور که در تصویر چارت اتر می بینید، با شروع این فرایند و رایج شدن تولید رمز ارزها بر پایه‌ی بلاکچین اتریوم، از ژانویه 2016 حجم معاملات این کوین افزایش یافت. دو ماه بعد یعنی در مارچ 2016 حجم معاملات اتریوم به حدود 800 میلیون دلار رسید و قیمت اتر نیز، 10 برابر افزایش یافت و به 10 دلار رسید.

 

بعد از مدتی ثبات و کمی اصلاح، مجددا در فوریه‌ی 2017 با افزایش حجم بازار اتر، این ارز رشد خود را شروع کرد. همانطور که در چارت زیر مشاهده می‌کنید، با افزایش استفاده از بلاکچین اتریوم، حجم معاملات در این بازار هم افزایش چشمگیری داشت. این افزایش حجم باعث شد تا در مدت 10 ماه این ارز رشد 8 هزار درصدی را تجربه کند. در حال حاضر حجم معاملات اتریوم به حدود 70 میلیارد دلار و قیمت آن به حدود 750 دلار رسیده است.

 

مشاهده‌ی نمودارهای فوق و شباهت‌های بنیادین و تکنیکال لیسک به اتریوم، این امید را بوجود آورده تا لیسک هم همانند اتریوم سال پر باری را تجربه کند.

ارز دیجیتال لیسک، چند ماه بعد از عرضه به قیمت واقعی خود در حدود 10 تا 15 سنت رسید. این ارز هم همانند اتریوم بعد از معرفی مدتی را در ثبات گذراند. به مرور زمان استفاده از این ارز به عنوان مبنای کسب و کار های جدید بیشتر شد. در حال حاضر حجم معاملات لیسک، عددی در حدود 1 میلیارد دلار می باشد و قیمت آن نیز حدود 10 دلار است. این حجم بازار و قیمت به خوبی ماه مارچ سال 2016 را به ما یادآوری می کند که اتریوم با حجم و قیمت تقریبا مشابه حال حاضر لیسک، در بازار معامله می‌شد.

حال باید یک سال منتظر ماند و دید که آیا همه‌ی این شباهت‌ها اتفاقی است و یا اینکه این روند پیش‌بینی شده به درستی اتفاق می‌افتد و لیسک هم همان مسیری را طی می کند که در سال گذشته، اتریوم طی کرد.

این مطلب صرفا جهت اطلاع‌رسانی میان شباهت‌های این دو ارز دیجیتال بود و به هیچ عنوان تضمینی برای سود افرادی که از الان بر روی این کوین سرمایه‌گذاری می‌کنند وجود ندارد. با توجه به ریسک بالای این ارز، شاید بهتر باشد بخش کوچکی از سرمایه‌ی خود را در این ارز نگهداری کنید تا در صورت سقوط، آسیب جدی به سرمایه‌ی شما وارد نشود. از طرفی در صورت محقق شدن این پیش‌بینی‌ها، این رشد چشمگیر را از دست ندهید و با آن همراه باشید.

و در پایان این نکته را گوشزد می‌کنم که اولین اصل در سرمایه‌گذاری، تحلیل مداوم بازار و تصمیم‌گیری سریع با توجه به شرایط روز است. اگر روی لیسک و یا هر ارز یا کالای دیگری سرمایه‌گذاری می‌کنید، تحلیل و بررسی مداوم را فراموش نکنید تا در صورت نیاز بتوانید با تصمیم‌گیری‌های سریع و اصولی، سود خود را به حداکثر رسانده و از ضرر‌های احتمالی جلوگیری کنید.

 

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه های فناوری اطلاعات دانشگاه تهران، علاقمند و فعال در حوزه ارزهای دیجیتال و بلاکچین

مسعود قرئلی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

از طريق
به قلم مسعود قرئلی
منبع
lisk.iocoinmarketcap.com

محسن پرهیزکار (MaKenZi)

لیسانس نرم‌افزار، علاقه‌ی بسیار به بلاگینگ، تردینگ و ماینینگ - مدیر ارشد موبایلستان 2007-2012 - بلاگر رسمی نوکیا 2011-2012 - بلاگر رسمی ال‌جی 2014-2015 - نویسنده‌ی فوت‌وفن 2014-2015
دکمه بازگشت به بالا