سختی شبکه کاهش یافت
در حالی که بازار همچنان نزولی باقی مانده است، برای بخشی زیادی از سال ۲۰۱۸ میزان هشریت(hash rate) ماینینگ و سختی شبکهی بیتکوین همچنان به افزایش خود ادامه میداد. حال به نظر میرسد که بخش ماینینگ این بینکوین نیز همانند اکثر اکوسیستم رمزارزی رو به زوال است.

براساس دادههای جمعآوری شده از پلتفرم Blockchain.com مشخص شده که حدود ۱۵ درصد کاهش در میزان هشریت و سختی شبکهی بیتکوین رخ داده است. لازم به ذکر است که هشریت نشاندهندهی قدرت محاسباتی یک شبکهی لاکچین است و سختی نیز میزان سهولت راهحلهای کشف شده توسط ماینرها برای یک بلاک جدید میباشد.

فرناندو اولریچ(Fernando Ulrich) تحلیلگر ارشد کمپانی XDEX این افت ناگهانی را دومین سقوط بزرگ در تاریخچهی بیتکوین توصیف کرده است. بزرگترین افت سختی شبکه در سال ۲۰۱۱ بود که آمار حدود ۱۸ درصد کاهش را نشان میداد.

خروج ماینرها
شاید بپرسید که دلیل این روند کاهشی چیست؟ پاسخ خروج ماینرها از این شبکه و خاموشی تعداد زیادی دستگاه ماینینگ است. همانطور که ماینرها از شبکه خارج میشوند، قدرت هش لازم برای حل الگوریتمهای پیچیده جهت کشف و ماین یک بلاک تراکنش نیز کاهش مییابد. از این رو، سطح دشوار شبکه به گونهای طراحی شده که هر ۲۰۱۶ بلاک را به گونهای تنظیم کند که میزان کاهش نرخ هش شبکه جبران شود.
با این تفاسیر ماینرهایی که عملیات ماینینگ بیتکوین با وجود قیمتهای فعلی(حدود ۴ هزار دلار برای بیتکوین)برایشان سودآور نیست، اقدام به خاموشی دستگاههای خود و خروج از شبکه میکنند. هرچند که پس از کاهش ناگهانی فعلی در میزان سختی، ماینینگ بیتکوین بسیار سودآورتر از رقبای دیگری همچون بیتکوین کش و بیتکوین کش SV است.
با اینکه در سال ۲۰۱۸ تغییرات بازار عمدتا روند نزولی پیش گرفته است، از اواسط ماه نوامبر تا کنون، کاهش قیمت بیتکوین بسیار قابل ملاحظه شده و این رمزارزی حدود ۳۸ درصد از ارزش خود را از دست داده است، روندی که به نظر میرسد اکنون باعث ایجاد فشار بر روی ماینرهای کمدرآمدتر شده است.
آقای مائو شیژینگ(Mao Shixing) مسئول چهارمین استخر بزرگ ماینینگ بیتکوین جهان با نام F2pool، ادعا میکند که پس از کاهش قیمت اواسط ماه نوامبر تا کنون بیش از ۸۰۰ هزار ماینر از شبکهی ماینینگ خارج شدهاند.
تحلیلگری با نام الیستار میلنه(Alistair Milne) نیز با بررسی روند فعلی به طرز شگفتآوری توضیح داده که براساس این هشریت، شبکهی بیتکوین طی پنج ماه گذشته در «ناامنی» به سر برده است.
آقای میلنه در ادامه افزود که با توجه به حجم زیاد ذخیرهسازی بیتکوین کش توسط کمپانی Bitmain و سقوط ارزش این رمزارز به پایینترین نقاط ممکن، این کمپانی به یکی از آسیبپذیرترین ماینرهای فعلی تبدیل شده است.
با اینکه این روند فعلی کاهش قدرت هش شبکهی بیتکوین باعث ایجاد ترس شکست بیتکوین برای برخی شده است، آریانا سیمپسون(Arianna Simpson) از کمپانی Autonomous Partners با انتشار یک پست توییتری اعلام نموده که تنظیم خودکار سختی شبکهی بیتکوین با توجه به نوسان اخیر قیمتها در بازار، «یک ویژگی مناسب محسوب میشود و نه یک اشکال».
با وجود کاهش سختی شبکه، ورود مجدد به شبکه و دریافت پاداش ماینینگ برای ماینرهای تازهکار سادهتر خواهد بود.
نظر شما در رابطه با کاهش سختی شبکهی بیتکوین چیست؟ این روند تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.