
- انجمن ارتباطات مالی بین بانکی جهانی یا سوئیفت(SWIFT) اعلام نموده که قصد دارد یک سرویس پرداخت عمومی(GPI) راهاندازی کند که هدف آن ایجاد زیرساختهای یک سرویس جدید و یکپارچه است که میتواند به طور قابل توجهی میزان بازدهی پردازش پرداختها را بالا ببرد و با تهدیدهای رو به رشد بلاکچین و راهحلهای فناوری مالی ارائه شده توسط موسساتی همچون ریپل(Ripple)، جیپی مورگان(JP Morgan) و Transferwise رقابت کند.
انجمن ارتباطات مالی بین بانکی جهانی (SWIFT) اعلام نموده که قصد دارد یک سرویس پرداخت عمومی(GPI) راهاندازی کند که هدف آن رقابت با تهدیدهای رو به رشد بلاکچین و راهحلهای فناوری مالی ارائهشده توسط موسساتی همچون ریپل(Ripple)، جیپی مورگان(JP Morgan) و Transferwise است.
این سرویس بلند پروازانه که هنوز در مراحل اولیهی خود به سر میبرد، قصد دارد تا «زیرساختهای یک سرویس جدید و یکپارچه را ایجاد کند که میتواند به طور قابل توجهی میزان بازدهی پردازش پرداختها را بالا ببرد، در نهایت این سرویس بر روی ۱۰ هزار بانک فعال در شبکهی SWIFT قابل دسترسی خواهد بود».
اخیرا در ماه اکتبر یک آزمایش موفقیتآمیز بر روی GPI صورت گرفته است و توانسته به صورت لحظهای عملیات پرداخت برون مرزی با بانکهای چین، سنگاپور، تایلند و استرالیا انجام دهد. از این سرویس میتوان برای شناسایی سریع و حذف اشتباهات و اشکالات موجود در اطلاعات پرداخت، مانند بخشهای ناقص یا اطلاعات غلط استفاده نمود. SWIFT امیدوار است که سرویس پرداخت GPI بتواند تراکنشهای سریع و یکپارچه را به ارمغان بیاورد، تراکنشهایی که نتیجهی آن کاهش چشمگیر تاخیر و کامزدهای جاری، و همچنین بهبود تجربهی مشتریان خواهد بود.
در نظر گرفتن تهدیدات بلاکچین
با راهاندازی این سرویس، SWIFT توجه خود را به سمت استارتآپهای فناوری مالی مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین معطوف کرده است، چونکه این استارتآپها نیز خدماتی مشابه را با قیمتهای ارزان ارائه میکنند. یکی از این پروژههای مشابه «شبکهی اطلاعات بین بانکی یا IIN» بانک JP Morgan است که در حال حاضر عضویت بیش از ۱۳۰ بانک بزرگ از جمله Satander و Societe Generale را دارد.
پروژهی INN ادعا میکند که میزان اصطحکاک در فرایندهای مربوط به پردازش پرداختهای بینالمللی را به حداقل میرساند و باعث سریعتر شدن و کاهش مراحل مورد نیاز برای انجام آنها میشود. در حالی که تعداد اعضای این پروژه در حال افزایش است، به بانکها وعده داده که میتوانند خطاها و مسائل مربوط به انطباق را به واسطهی اشتراکگذاری اطلاعات بر روی یک دفترکل توزیع شدهی دو جانبه، حل و فصل کنند.
از سوی دیگر، سرویس GPI سویفت از یک رابطه برنامهنویسی نرمافزار(API) استفاده میکند که به بانکها اجازه میدهد قبل از انجام پردازش پرداختها، برای تایید اعتبار اطلاعات حسابهای کاربری به دادههای یکدیگر دسترسی داشته باشند. این کار در نهایت باعث میشود که از هرگونه خطا و تاخیر در روند پردازش جلوگیری به عمل آید.
خلاصهای از بیانیهی منتشر شده توسط SWIFT:
پس از ادغام کامل GPI با پرداختها، این سرویس با استفاده از APIها قصد دارد تا کاراییهای پرداختهای بینالمللی را بهبود بخشیده و با استفاده از تجزیه و تحلیل پیشبینیهای انجام شده، در نهایت باعث تسهیل فعل و انفعالات بین بانکی به صورت پویا و لحظهای شود. پس از مدتی با اضافه شدن ویژگی بررسی پس از پرداخت و تلفیق، که حل سریع عوامل باقی مانده را ممکن میسازد( معمولا ناشی از انطباق یا الزامات قانونی است و میتواند سرعت روند پرداخت را کاهش دهد) این سرویس تکمیل خواهد شد. SWIFT’s Statement
خدمات اعتبار سنجی پیشاپیش GPI قرار است در اوایل سال ۲۰۱۹ راهاندازی شده و ۱۵ بانک معتبر از جملهJ.P. Morgan، Barclays، Bank of China و CitiGroup نیز در شبکهی آن حضور خواهند داشت.
براساس اعلام SWIFT، انتظار میرود که این سرویس شفافیت کامل را برای پرداخت کنندگان و بنیانگذاران ارائه کند و باعث شود که مقدار هزینهها و کارمز، تعداد مسیرهای ارتباطی و دارایی آنها قابل پیشبینی شود.
نظر شما در رابطه با این سرویس جدید سوئیف چیست؟ آیا این سرویس میتواند با موارد بلاکچینی مشابه رقابت کند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.