- با وجود کاهش شدید ارزش رمزارزها، بسیاری از فعالان این حوزه در حال ترک آن هستند. با این وجود شرکتهایی همانند پیپل(PayPal)، که یک شرکت بزرگ پرداختهای الکترونیکی و مالی است، در حال بررسی این تکنولوژی نوظهور هستند. پیپل اخیرا یک شبکهی بلاکچین خصوصی به همراه پلتفرمی انگیزشی را برای کارمندانش راه اندازی کرده است.
توکنهای پیپل برای پاداشدهی در مقیاس کوچک
این شرکت یک پلتفرم داخلی بر پایهی بلاکچین خصوصی را برای کارمندانش راهاندازی کرده است، کارمندان پیپل میتوانند در این پلتفرم توکنهای خود را مبادله و تبدیل نمایند، ایدههای خود را به اشتراک بگذارند و نیز در برنامههای مرتبط با توسعهی این نوآوری مشارکت کنند. بر اساس اعلام Cheddar، این پلتفرم توسط تیمی 25 نفره و در طول شش ماه ایجاد شده است.
پیپل به منظور دسترسی کارکنانش به توکنهایشان، وبسایتی را راهاندازی کرده است. کارکنان با ثبت نام در برنامههای آموزشی این کمپانی، توکنهای بیشتری بهدست میآورند. این توکنها در خارج از سیستم پیپل بیارزش بوده و قابل معامله نیستند و تنها در بلاکچین خصوصی که برای کارمندان این کمپانی راهاندازی شده قابل تبادل است.
از نظر تاریخی کمپانی پیپل در جبههی مقابل رمزارزها قرار گرفته و به دلیل نوسانات شدید رمزارزها، آنها را در پلتفرم خود پذیرش نکرده است. با در نظر گرفتن زمان اجرای تراکنشها در این پلتفرم، به نظر میرسد این کمپانی در جلوه دادن نوسانات رمزارزها بزرگنمایی کرده است. انتشار یک پلتفرم بلاکچینی تنها تلاشی در جهت آشنایی کارکنانش با این مفهوم است و پیپل همچنان برنامهای جهت پذیرش و استفاده از رمزارزهای عمومی، در دست ندارد.
این کمپانی برای کارمندانی که میخواهند از توکنهای خود استفاده کنند، امکان شرکت در تورنومنت پوکر، هنرهای رزمی و مسابقهی دو را فراهم میکند. یکی از اعضای ارشد پیپل این سیستم را به صورت «پلتفرمی همانند(Venmo) که در آن افراد دوستان خود را خوراکی مهمان میکنند توصیف کرد، همچنین افراد میتوانند نظرات خود را ابزار کرده و تمامی فعالیتهای مرتبط با این نوآوری را مشاهده و لایک کنند.»
ورود پیپل به دنیای واقعی رمزارزی، در آیندهی نزدیک دور از ذهن به نظر میرسد. این شرکت در سال 2017، 13 میلیارد دلار سودآوری داشته است و بخش عظیمی از این سود از افزایش شدید تبدیل ارزهای خارجی ناشی میشود. ارسال پول بین حساب های پیپل زمانی که دو ارز متفاوت باشند، 5 درصد کارمزد تبدیل هزینه خواهد داشت. رمزارزهایی که با از بین بردن مرز میان کشورها روش جدیدی از معاملات را پیشنهاد میکنند، به وضوح تهدیدی برای این مدل کسب و کار محسوب میشوند.
با این وجود به نظر میرسد، ارائهی این نوآوری علاقهی پیپل به این تکنولوژی را نشان میدهد. توسعهی توکنهای پیپل «PayPal token» که تنها در پلتفرم داخلی این شرکت قابل بازخرید است، نتیجهی مطلوبی درجهت حرکت به این حوزه به شمار میآید.
شرکت Coinbase اخیرا اعلام کرده است که به تعداد محدودی از کاربران خود اجازه میدهد تا با اتصال حساب پیپل به حساب کاربری Coinbase خود، بتوانند داراییهای خود را به این حساب پیپل واریز کنند. اما اجرای مراحل احراز هویت کامل مشتریان(KYC) مزیت استفاده از این روش را از بین میبرد، درحالی که کارمزد این روش نیز اغلب از روش واریز به حساب بانکی بالاتر است.
نظر شما در رابطه با راهاندازی بلاکچین خصوصی توسط شرکت پیپل چیست؟ آیا رمزارزها میتوانند در دنیای آینده شرکتهای پرداخت را به حاشیه رانده و سود بالای این شرکتها را به خود کاربران بازگردانند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.