بیت‌کوین، راه نجات دانشجویان خارج از کشور از بند تحریم‌ها

دانشجویان ایرانی در انگلیس برای دور زدن تحریم‌ها و دریافت مبلغ شهریه‌ی آموزشی خود از بیت‌کوین استفاده می‌کنند

دانشجویان برای مقابله با محدودیت‌ها از بیت‌کوین استفاده می‌کنند

در ابتدای نوامبر، شبکه‌ی تراکنش‌های بین بانکی سوئیفت(Swift)، تحت فشار آمریکا، دسترسی ایران را از سیستم مالی جهانی قطع کرد. گزارش شده است که این عمل موجب گردیده تا شهروندان ایرانی که در دانشگاه‌های خارج از کشور تحصیل می‌کنند برای پرداخت شهریه‌ی تحصیل خود، به رمزارزها روی آورند.

مازیار بهاری(Maziar Bahari)، سردبیر مجله‌ی خبری ایران وایر(Iranwire) است که برای شهروندان ایرانی خارج از کشور فعالیت می‌کند. او موقعیت کنونی را به روزنامه‌ی گاردین یکی از رسانه‌های انگلیس توضیح دادو گفت: «دانشجویان برای دریافت پول از بیت‌کوین و دیگر رمزارزها استفاده می‌کنند.» وی افزود که بسیاری از دانشجویان (ایرانی) دانشگاه کمبریج، دارای مشکلاتی برای استفاده از خدمات بانکی در انگلیس هستند.

این روزنامه‌ی انگلیسی گزارش داد که برخی از موسسات انگلیسی همانند University of Reading به دانشجویان توصیه می‌کند که به ایران سفر کرده و به منظور پرداخت شهریه‌ی خود حجم زیادی پول نقد به همراه بیاورند. این عمل می‌تواند مشکلات قانونی زیادی را در هنگام عبور از مرز برای دانشجویان به همراه داشته باشد. اما با وجود سیستم قدیمی پرداخت دانشگاه‌ها به نظر نمی‌رسد گزینه‌ی دیگری برای آن‌ها وجود داشته باشد.

استفاده از رمزارزها در مقابله با تحریم‌های اقتصادی ایران

ممکن است دولت ایران نیز در کنار دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند، از رمزارزها برای دور زدن تحریم‌ها استفاده کند. با این وجود، تاکنون شواهد کمی از این نوع استفاده وجود دارد. شبکه اجرایی جرائم مالی آمریکا(Fincen)، ادعا می‌کند که استفاده‌ی ایران از رمزارزها و تراکنش‌های آشکار شده از سال 2013 تاکنون در این کشور،‌ سالیانه حداقل 3.8 میلیون دلار ارزش داشته است.

ممکن است این کشور بزودی در تلاش برای مقابله با تحریم‌ها در مقیاس وسیع با راه‌اندازی رمزارز ملی، مسیر مشابه ونزوئلا را در این زمینه دنبال کند. در این زمینه دولت ایران می‌تواند از حمایت کارشناسان و متخصصان روسی حساب کند. در همین راستا، صرافی‌های رمزارزی بین المللی، به منظور کاهش خطر نقض تحریم‌های ایالات متحده‌ی آمریکا ارائه‌ی خدمات به ایرانی‌ها را متوقف کرده‌اند.

نظر شما در زمینه‌ی استفاده‌ی دانشجویان از بیت‌کوین به منظور پرداخت شهریه‌ی تحصیلیشان چیست؟ آیا فشار‌ها بر صرافی‌های رمزارزی افزایش خواهد یافت؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
خروج از نسخه موبایل