اخبار و مقالاتاسکم و قانونگذاری - Scam & Regulation

آمریکا در تلاش برای تحریم رمزارز ملی ایران

قانون‌گذاران ایالات متحده در راستای تحریم رمزارز در حال توسعه‌ی ایران، لایحه‌ای را به مجلس نمایندگان این کشور ارائه داده‌اند

نکات برگزیده مطلب
  • سیاستمداران و قانون‌گذاران آمریکا در روز ۱۷ام دسامبر یک لایحه‌ی جدید به کنگره‌ی این کشور ارائه کرده‌اند که اغلب موارد پیشنهادی آن پیرامون ایجاد تحریم‌های جدید علیه رمزارز ملی و در حال توسعه‌ی ایران می‌باشد. این تحریم‌ها به بهانه‌ی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم اعمال خواهند شد.

 

قانون‌گذاران ایالات متحده اخیرا یک لایحه‌ی جدید جهت اعمال تحریم‌های بیشتر بر موسسات مالی و روند توسعه‌ی ارز دیجیتال ملی ایران ارائه کرده‌اند. لایحه‌ی مذکور با کد HR 3721 روز ۱۷ام دسامبر توسط مایک گالاچر(Mike Gallagher) به مجلس نمایندگان ایالات متحده ارائه گشت.

در بیانیه‌ی مذکور که به بهانه‌ی مبارزه با پولشویی و فعالیت‌های مربوط به تروریسم ارائه شده است، درخواست شده تا علاوه بر صنعت مالی، توسعه و استفاده از رمزارز ملی ایران نیز تحت تحریم‌های جدیدی قرار بگیرد.

این تحریم‌ها شامل ممنوعیت تراکنش، تامین مالی و دیگر معاملات مربوط به ارز دیجیتال ایران خواهد بود. در ادامه‌ی این لایحه اعلام شده تمام افراد خارجی که در فروش، تامین، مبادله و یا نگه‌داری این رمزارز دخیل باشند نیز مورد تحریم قرار خواهند گرفت.

علاوه بر موارد، فوق کنگره‌ی ایالات متحده خواستار یک گزارش کامل در رابطه با میزان پیشرفت و توسعه‌ی رمزارز ملی ایران شده است. این لایحه نیز در روز ۱۳ام دسامبر توسط تد کروز(Ted Cruz) به مجلس سنا این کشور ارائه شده است.

دولت ایالات متحده در سال ۲۰۰۵ علیه برنامه‌های هسته‌ای ایران تحریم‌های خود را آغاز نمود، این در حالی است که مجلس سنا و مجلس نمایندگان ایالات متحده در سال ۲۰۱۰ قانون جامع تحریم، مسئولیت و سلب مسئولیت را علیه ایران تصویب نمودند(طی این قانون تمامی شرکت‌های خارجی فعال در ایران نیز تحت تحریم قرار خواهند گرفت). گفته می‌شود که تحریم‌های مذکور بر روی بخش‌های مالی ایران تاثیرات چشم‌گیری داشته و به صورت مستقیم دسترسی ایران به نظام مالی ایالات متحده را قطع کرده است.

براساس گفته‌های مقامات آمریکایی، برخی از این تحریم‌ها در سال ۲۰۱۵ و پس از موافقت ایران برای کاهش برنامه‌های هسته‌ای خود جهت برآورده کردن استاندارد‌های آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در برنامه‌ی جامع مشترک(JCPOA) لغو شده‌اند.

با این حال، در ما می ۲۰۱۸، رئیس جمهور فعلی ایالات متحده آقای دونالد ترامپ(Donald Trump) اعلام کرد آمریکا از JCPOA که تحت اختیار رئیس جمهور قبلی این کشور یعنی باراک اوباما(Barack Obama) بوده است، خارج خواهد شد. در این تاریخ تمامی تحریم‌های ایالات متحده دوباره برقرار شد.

بسیاری از مردم ایران برای فرار از تحریم‌های مذکور به صنعت رمزارزی پناه آورده‌اند. در ماه می، آقای محمدرضا پور ابراهیمی(Mohammad Reza Pourebrahimi) مدیر رییس کمیسیون اقتصادی مجلس صنعت رمزارزی را به عنوان یک «روش امیدوار کننده برای دور زدن تراکنش‌های بین‌المللی به واسطه‌ی دلار آمریکا» و همچنین راهی برای جایگزینی سیستم پرداخت‌های درون بانکی SWIFT، توصیف کرد.

همانطور که قبلا در ماه دسامبر نیز گزارش شده بود، به دلیل مشکلات اقتصادی پیش آمده در ایران، تعداد زیادی از مردم به سمت ماینینگ بیت‌کوین(BTC) و دیگر رمزارزها روی آورده‌اند. علیرغم سقوط اخیر بازار رمزارزی و ایجاد نوسانات ارزی شدید در ایران پس از تحریم‌های جدید، هنوز هم فرایند ماینینگ بیت‌کوین در ایران سود‌آور است.

نظر شما در رابطه با این لایحه‌ی ارائه شده به کنگره‌ی آمریکا چیست؟ چطور می‌توان یک رمزارز در حال توسعه را به بهانه‌ی تامین مالی تروریسم تحریم کرد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Cointelegraph

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا