اخبار و مقالاتمقاله

شاخص Dow Jones در حال ورود به روند نزولی

با افزایش تنش بین آمریکا و چین و انتشار اخبار افزایش بهره‌ی وام بانکی توسط بانک فدرال، فشار بر روی بازار سهام آمریکا افزایش یافته است

نکات برگزیده مطلب
  • اخیرا با افزایش تنش بین ایالات متحده و چین و همچنین انتشار اخبار مربوط به افزایش بهره‌ی وام‌های بانکی توسط بانک فدرال ایالات متحده، فشار بر روی بازار سهام این کشور افزایش یافته است؛ این فشار تا جایی افزایش یافته که شاخص سهام Dow Jones طی یک هفته‌ی گذشته به دلیل این عدم قطعیت و نگرانی‌های اقتصادی بیش از ۲۱۰۰ واحد خود را از دست داده و به رقم ۲۱/۸۴۶ رسیده است. با کاهش ۳۰۰ واحد دیگر، این بازار رسما به روند نزولی وارد شده است.

 با وجود بی‌ثباتی‌های مالی و عدم اطمینان به اقتصاد جهانی در هفته‌ی جاری شاخص Dow Jones(میانگین و شاخص صنعتی Dow Jones یم شاخص بازار سهام است که نمایانگر ارزش کل ۳۰ شرکت بزرگ سهامی عام واقع در ایالات متحده و چگونگی تغییرات ارزش سهام آن‌ها در دوره‌های زمانی مشخص است) با یک سقوط ناگهانی روبرو شد و شاخص کل آن از ۲۳/۹۷۰ به رقم ۲۱/۸۴۶ افت کرد. پس از رسیدن به رکورد جدید ۲۶/۸۲۸ در ۳ام اکتبر سال جاری، شاخص Dow Jones به مرور ۱۸/۷۷ درصد کاهش داشته و اکنون به رقم ۲۱/۷۹۲ رسیده است.

Dow Jones Chart
نمودار روند نزولی ارزش شاخص Dow Jones

در بازار‌های سنتی زمانی که از بالاترین رکورد‌ها حدود ۲۰ درصد کاهش را شاهد باشیم، به آن بازار و روند حرکت آن «نزولی» گفته می‌شود. بنابراین با در نظر گرفتن این مورد که شاخص Dow Jones در روز ۲۴ام دسامبر حدود ۲/۹۱ درصد از ارزش خود را از دست داده و اکنون با بالاترین رکورد خود حدود 18/5 درصد فاصله دارد، می‌توان گفت که در صورت کاهش ۱/۵ درصد یا ۳۰۰ امتیاز دیگر، این شاخص نیز به طور رسمی در یک روند نزولی و بازار خرسی در نظر گرفته خواهد شد.

کاخ سفید در کاهش فشار‌های وارده بر بازار سهام شکست خورده است

روز دوشنبه آقای اتیو موچین(Steve Mnuchin) در تلاش برای از بین بردن فشار حاکم بر بازار‌ اعلام کرد که با مدیران شش بانک بزرگ ایالات متحده دیدار داشته تا مجددا تاکید کند تمام موسسات مالی برای حمایت از دریافت کنندگان وام، باید ظرفیت وام‌دهی خود را بالا ببرند.

با این حال، بر اساس گفته‌های کوئینسی کراسبای(Quincy Krosby) استراتژیست ارشد بازار در کمپانی Prudential Financial، تمام تلاش‌های آقای موچین برای کاهش فشار‌های وارده بر بازار عملکردی کاملا عکس داشته است. سرمایه‌گذاران بازار‌های عمومی شروع به نشان دادن عدم قطعیت در رابطه با اعتماد به نفس دولت برای کمک به بهبود بازار سهام کرده‌اند، و این دیدار آقای موچین به نوعی یک عملکرد بی‌فایده بوده است.

خانم کراسبای در رابطه با این موضوع توضیح داد:

Quincy Krosby

ما قبلا هم با اینگونه وضعیت‌ها سروکار داشته‌ایم، در این وضعیت دسترسی خزانه‌داری به بخش‌ خصوصی کاملا طبیعی است؛ اما نکته‌ی بد ماجرا این است که باعث ایجاد گزارشات و حرف‌هایی شده که نشان ‌دهنده‌ی نگرانی‌های دولت است. تقریبا به نظر می‌رسد که قبل از رسیدن قیمت‌ها به پایین‌ترین سطح ممکن، جاذبه این بازار را به سوی سطوح پایین‌تری کشانده است. Quincy Krosby

در ادامه باید گفت که دو عامل بزرگ باعث ایجاد این فشار فروش در بازار‌های سهام ایالات متحده شده است: جنگ تجاری بین آمریکا و چین و همچنین تصمیم‌گیری بانک مرکزی ایالات متحده برای حفظ نرخ بهره‌ی فعلی و افزایش آن.

روبین کروزول(Robin Creswell) مدیرکل شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری Payden & Rygel در تازه‌ترین مصاحبه‌ی خود اعلام کرده است که سرمایه‌گذاران در حال تلاش برای نادیده گرفتن اقدامات اخیر بانک فدرال هستند و عدم توانایی کسب و کار‌های کوچک و متوسط برای به دست آوردن وام با نرخ بهره‌ی پایین نیز تاثیرات منفی بر روند کوتاه مدت بازار‌های ایالات متحده داشته است.

آقای کروزول در رابطه با این مورد اظهار داشت:

مردم در حال تلاش برای پشت سر گذاشتن اقدامات فوری Fed(بانک مرکزی ایالات متحده) هستند. برای کسانی که دیدگاه بلند مدت دارند و کسانی که تمرکز کمتری بر روی درآمد روزانه و نیاز‌های سرمایه‌گذاری قانون دارند، وضعیت کلی و زیرساختی تغییر چندانی نداشته است. Robin Creswell

دونالد ترامپ(President Donald) رئیس جمهور فعلی ایالات متحده نیز در روز ۲۴ام دسامبر اقدامات اخیر بانک مرکزی این کشور را مورد انتقال قرار داد و آن را به عملکرد ضعیف اقتصادی بانک مرکزی نسبت داد. استیو موچین و مایک مولوانی(Mick Mulvaney) نیز در هفته‌ی جاری اعلام کرده‌اند که آقای ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده اختیارات لازم برای برکنار کردن جرومی پاول(Jerome Powell)  رئیس بانک مرکزی را ندارد.

چین هم با مشکلاتی روبرو شده است، اما وضعیت به بدی آمریکا نیست

شاخص بوس SSE شانگهای توانسته بر اساس عملکرد بازار سهام ۶ ماه گذشته‌ی خود، هم S&P 500 و هم شاخص Dow Jones را پشت سر بگذارید. بازار سهام چین با از دست دادن حدود ۱۳ درصد از ارزش خود، هنوز فاصله‌ی زیادی با «ورود به بازار‌های نزولی» دارد.

با این حال، شاخص مرکب Nasdaq(یا Nasdaq Composite) در حال حاضر با از دست دادن ۲۲ درصد از ارزش خود نسبت به بالاترین رکود ثبت شده، به یک روند نزولی وارد شده‌ و شاخص Dow Jones نیز انتظار می‌رود با سقوط کمتر از ۳۰۰ امتیاز، به این روند کاهشی وارد شود.

نظر شما در رابطه با کاهش ارزش سهام Dow Jones چیست؟ چه عواملی باعث ایجاد این روند نزولی شده است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
CCN

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا