اخبار داخلیاخبار و مقالات

آذری جهرمی: ۵۰۰ حمله سایبری به نظام پرداخت شناسایی شده است

وزیر ارتباطات همچنین گفت: هسته‌ی Ip شبکه ملی اطلاعات با افزایش ظرفیت سه برابری از ۶ به ۱۸ ترابیت، ایمن‌تر، قدرتمندتر و پایدارتر عمل خواهد کرد

نکات برگزیده مطلب
  • محمدجواد آذری جهرمی امروز در مراسم افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هسته Ip شبکه ملی اطلاعات، گفت: شبکه ملی اطلاعات علاوه بر توسعه در بحث کیفیت، در طراحی شبکه نیز بهبود داشته تا توزیع ترافیک با کیفیت و سرعت بالایی انجام شود. وی با اشاره به پیشرفت‌های کشور در فضای سایبری از کشف ۵۰۰ حمله به شبکه‌های پرداخت در کشور خبر داد. جهرمی در این مراسم از آماده‌سازی سیستم احراز هویت کسب و کارهای پرداخت(شاهکار) نیز سخن گفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هم اکنون مراودات مالی، بانکی و شبکه ارتباطی ویس(Voice) از طریق شبکه ملی اطلاعات انجام می‌شود و مرحله مهاجرت شبکه با کمترین قطعی ممکن انجام شده است.

وی ادامه داد: «شبکه ای پی» هسته اصلی شبکه ملی اطلاعات است که امروز ظرفیت آن در طی ۸ ماه تلاش سه برابر افزایش پیدا کرد و ظرفیت شبکه از ۶۰۸ ترابیت به ۱۸.۵ ترابیت بر ثانیه افزایش یافته است. آذری جهرمی تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات شبکه وزارت ارتباطات نیست و همه سازمان‌ها از جمله بخش خصوصی، دولتی و سازمان‌ها در آن حضور دارند.

آذری جهرمی با بیان اینکه توسعه شبکه موبایل و تلفن ثابت از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: شبکه پهنای باند موبایل و تلفن ثابت از ضروری‌ترین بخش‌های شبکه است، در بحث توسعه دسترسی پهن باند سیار نسل سوم و چهارم برای رسیدن به پوشش سراسری از مهم‌ترین اقدامات توسعه شبکه ملی اطلاعات بوده است؛ همچنین توسعه برخط دولت الکترونیکی و همراه و توسعه مراکز داده و خدمات ابری و توزیع محتوا توسط بخش خصوصی را به عنوان بخش دیگری از اقدامات انجام شده ارائه کرد.

وزیر ارتباطات افزود:

همه شهرهای کشور به نسل سوم مجهز شده و دسترسی به شبکه‌ی نسل چهارم تلفن همراه از ۷۶۰ شهر به بیش از ۱۲۰۰ شهر افزایش داشته است، دریافت خدمات بر بستر وای فای کاهش پیدا کرده و با توجه به رشد استفاده از نسل ۴ می‌توان دریافت کرد که علاقه و میل برای استفاده از نسل ۴ رشد داشته است. محمد جواد آذری جهرمی

آذری جهرمی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کاهش اثرات تحریمی در حوزه اینترنت اظهار داشت: بنابر ابلاغ مرکز ملی فضای مجازی به منظور کاهش اثر تحریم‌های آمریکا در حوزه اینترنت با کشورهایی از جمله ترکیه توافقاتی انجام شده است. وی به در دستور کار قرار داشتن مذاکره با کشورهایی از جمله عراق، روسیه و برخی از کشورهای همسایه نیز اشاره کرد.

احراز هویت کسب و کارهای پرداخت با سیستم شاهکار

وی درباره اتصال سامانه‌های حاکمیتی به بخش خصوصی اشاره کرد: «دسترسی کسب و کارها به سامانه احراز هویت دیجیتال یا همان سامانه شاهکار با بانک مرکزی در حال فراهم سازی است که کسب و کارهای به خصوص کسب و کارهای شبکه پرداخت از آن به منظور جلوگیری از پولشویی و افزایش امنیت با احراز دقیق هویت استفاده خواهند کرد.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به افزایش توان مرکز ماهر ادامه داد: توسعه توان رصدی مرکز ماهر جهت کشف حملات از اقدامات مهم در یک سال اخیر بوده است. وی با اشاره به شناسایی بدافزار و حملات سایبری توسط این مرکز ادامه داد: تعداد حملات شناسایی شده توسط مرکز ماهر در سال ۹۷ بالغ بر ۱۳۱ مورد حمله بوده که در سال ۹۶ اجرا گردیده.

شناسایی ۵۰۰ حمله به سایت‌های پرداخت الکترونیک

جهرمی با اشاره حملات سایبری در سال ۹۷ گفت: اقدامات انجام شده تا در سال ۹۷ باعث شد تا ۴۰ درصد از میزان هک و نفوذ کاهش پیدا کند؛ ۵۰۰ حمله فیشینگ به سایت‌های پرداخت الکترونیک بانکی کشور نیز شناسایی شده است که برای مقابله با آن اقدامات لازم انجام شد. همچنین کشف حملات ‌DDOS به سه هزار وب سایت دولتی از دیگر اقدامات بوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به حمایت ارائه دهندگان خدمات ابری گفت: در دو شهر مشهد و شیراز برای فراهم کنندگان خدمات ابری سرویس CO_Location با ۵ درصد تعرفه کمیسیون تنظیم مقررات در اختیار آنها قرار خواهد گرفت؛ این بدان معان است که این خدمات برای آنها تقریبا رایگان خواهد بود.

آذری جهرمی درباره مشکلات ارزی صنعت مخابرات گفت: نوسانات قیمت ارز باعث شد تا سرمایه‌گذاری در حوزه ارتباطات و واردات دستگاه‌ها به یک چالش بزرگ تبدیل گردد؛ از سویی با توجه به شرایط پیش روی کشور به موضوع استفاده از سرمایه‌گذار خارجی اتکا نکرده و همین مسئله توسعه ارتباطات را دشوار می‌کند.

پیمان چندجانبه ایران برای حمایت از استارتاپ‌ها

وی با بیان این‌که برای حمایت از استارتاپ‌ها، پیمان منطقه‌ای ایجاد شده است، گفت: یک پیمان منطقه‌ای میان ایران، ترکیه، روسیه و آذربایجان عقد شده تا کسب و کارهای نوپا حمایت شده و سرمایه‌گذاری خطر پذیر و ورود کسب و کارها به بازار بین المللی و منطقه‌ای با تعاملات بین کشور‌ها، تسهیل شود.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: تمامی دستگاه‌های آمریکایی در راستای دستور مرکز ملی فضای مجازی از شبکه ملی اطلاعات حذف شده است. وی گفت: «از همه خواهش می‌کنم مطالبات سیاسی را وارد شبکه ملی اطلاعات نکنند، فیلترینگ ارتباطی به شبکه ملی اطلاعات مرتبط نیست.»

نظر شما در رابطه با اقدامات و دستاورد‌های عنوان شده توسط وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات چیست؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
منبع
Ibena
دکمه بازگشت به بالا