
- ادارهی مسئولیتهای مالی انگلستان(FCA) اخیرا با انتشار یک مقالهی مشاورهای ۵۰ صفحهای تحت عنوان «راهنمای داراییهای رمزارزی» اقدام به طبقهبندی داراییهای رمزارزی کرده و رمزارزها را به سه دستهی کلی «توکنهای مبادلهای»، «توکنهای اوراق بهادار» و «توکنهای ابزاری» تقسیم کرده است.
مقالهی FCA
روز ۲۳ام ژانویهی ۲۰۱۹، ادارهی مسئولیتهای مالی انگلستان(FCA) یک مقالهی مشاورهای تحت عنوان «راهنمای داراییهای رمزارزی» منتشر کرده است. این سند ۵۰ صفحهای، توسط ادارهی تنظیم کنندهی مذکور به عنوان «راهنمایی برای داراییهای رمزارزی ارائه شده است تا برای افراد شرکت کننده در فعالیتهای فضای رمزارزی شفافیت بیشتری بوجود آورد».
در این اسناد برای شرکتهای صادر کنند یا سازندهی داراییهای رمزارزی، مشاورین مالی، صرافیهای رمزارزی و مصرفکنندگان، مفاهیم بسیار مهمی مطرح شده است. آژانس FCA تا روز جمعه ۵ام آپریل ۲۰۱۹، بازخوردهای افراد ذینفع را میپذیرد و پس از این تاریخ، با انتشار یک بیانیهی سیاستگذاری، دستورالعملهای نهایی را مشخص میکند.
در این اسناد گفته شده که «داراییهای رمزارزی میتوانند شکلهای متفاوتی داشته باشند و از طریق روشهای مختلف ساخته شوند»، اما این داراییها عموما به سه دستهی کلی طبقهبندی میشوند:
- توکنهای مبادلهای(exchange tokens)
- توکنهای اوراق بهادار(security tokens)
- توکنهای ابزاری(utility tokens)
براساس اعلام FCA، ارزیابی و مشخص کردن این موضوع که هر رمزارز در کدام یک از این طبقهبندیها قرار میگیرد، باید به صورت «مورد به مورد»،برای همهی رمزارزها انجام شود. این منبع تنظیم کننده هشدار داده است که این طبقهبندی منحصر به فرد نیست و یک توکن صادر شده به عنوان «توکن ابزاری»، ممکن است در طول چرخهی فعالیت خود، به عنوان یک توکن مبادلهای هم مورد استفاده قرار گیرد.
توضیح طبقهبندی FCA
توکنهای مبادلهای(مانند بیتکوین و لایتکوین) توکنهایی هستند که توسط هیچ مقامات مرکزی صادر نمیشوند یا میتوان از آنها به طور مستقیم به عنوان وسیلهای جهت انجام مبادلات استفاده نمود. در بخشی از این اسناد آمده است «با اینکه میتوان از توکنهای مبادلهای به عنوان وسیلهای برای انجام معاملات استفاده کرد، در حال حاضر این توکنها در کشور انگلستان قانونی نیستند و به عنوان پول یا ارز شناخته نشدهاند». میتوان گفت که در حال حاضر توکنهای مبادلهای در محدودهی قانونگذاری FCA قرار نگرفتهاند.
توکنهای اوراق بهادار دارای مشخصههایی هستند که باعث میشود که در یک طرح سرمایهگذاری مشترک، شبیه به ابزارهای مالی سنتی مانند سهام، اوراق قرضه یا اوراق بهادار عمل کنند. این دسته از توکنها، تحت محدودهی قانونی FCA قرار میگیرند، زیرا طبقهبندی این نوع توکن طبق دستورالعملهای تنظیم شدهی دولتی به عنوان «سرمایهگذاریهای مشخص»، و یا براساس دستورالعملهای قانونگذاری شده توسط بازار در رهنمودهای بازارهای مالی دوم(Financial Instruments Directive II یک اصلاحیهی قانونی اتحادیهی اروپا که قوانین هماهنگی برای خدمات سرمایهگذاری در ۳۱ کشور عضو منطقهی اقتصادی اروپا فراهم میکند)، «ابزارهای مالی» تعریف شده است. براساس اعلام FCA میتوان « تحت قوانین MiFID، این توکنها را به عنوان اوراق بهادار قابل انتقال به غیر و تحت قوانین RAO به عنوان سرمایهگذاری مشخص در نظر گرفت».
توکنهای ابزاری نیز به مشتریان امکان دسترسی به محصولات یا خدمات را ارائه میکنند، اما «ویژگیهایی به همراه ندارند که بتوان از آنها به عنوان اوراق بهادار یاد کرد». توکنهای ابزاری معمولا خارج از محدودهی قانونگذاری FCA قرار میگیرند، مگر اینکه با تعریف پول الکترونیکی، همخوانی داشته باشند.
این منبع قانونی خاطر نشان کرد که بعضی از توکنهای مبادلهای، مانند بیتکوین(با نماد BTC) و اتریوم(با نماد ETH) به عنوان پول الکترونیکی طبقهبندی نخواهند شد، زیرا «با در نظر گرفتن همهی موارد، این رمزارزها نه به طور متمرکز صادر میشوند و نه در قبال صادر کنندهی خود مسئولیتی به همراه دارند». با این حال، رمزارزهای پایدار که به یک ارز فیات(مانند یورو یا دلار آمریکا) مرتبط شدهاند، میتوانند به طور بالقوه با تعاریف مربوط به پول الکترونیکی همخوانی داشته باشند.
نظر شما در رابطه با مقالهی منتشر شده توسط FCA چیست؟ آیا طبقهبندیهای ارائه شده برای داراییهای رمزارزی مناسب میباشد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.