- بر اساس گزارشات منتظر شده، بانک مرکزی انگلیس درخواست برداشت طلا به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار توسط نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا را رد کرد. پس از این که خوان گوایدو(Juan Guaidó)، رئیس پارلمان ونزوئلا و رهبر مخالفین دولت این کشور، خود را رئیس جمهوری موقت کشور ونزوئلا اعلام کرد، برخی کشورها به حمایت از وی، سعی میکنند دولت مادورو را تضعیف کنند.
این اقدام پس از درخواست مقامات بلند پایهی آمریکا از همتایان انگلیسی خود برای قطع دسترسی دولت مادورو از داراییهایی که در خارج از این کشور نگهداری میشوند، صورت پذیرفت. انگلیس نیز با پذیرش این درخواست، به جمع کشورهایی که با تلاشهای ایالات متحده آمریکا در سرنگونی دولت نیکلاس مادورو همراهی میکنند، پیوست. اجتماع لابی بر علیه نیکلاس مادورو، در اعلام انتصاب خوان گوایدو(Juan Guaidó)، رئیس مجلس ملی این کشور به سمت ریاست جمهوری ونزوئلا بازتاب گردید.
در همین حال، هیچ نشانهای از واگذاری و شکست در دولت مادورو مشاهده نمیشود. FT گزارش داد، در حالی که نیکلاس مادورو از سوی ارتش این کشور پشتیبانی میشود، از مواضع خود عقب نشینی نخواهد کرد. ایالات متحدهی آمریکا در واکنش به این موضوع، اعلام کرد که تحریمهای اقتصادی خود را بر علیه ونزوئلا تشدید میکند. بانک مرکزی این کشور دارای 8 میلیارد دلار ذخایر خارجی است.
کنترل داراییهای خود را بهدست بگیرید
جس پاول(Jesse Powell)، مدیر اجرایی صرافی رمزارزی Kraken که دفتر آن در کالیفرنیا قرار دارد، با اشاره به وضعیت سیاسی کنونی، اهمیت داراییهای غیر متمرکز همانند بیتکوین را یادآور شد.
توئیت «زمانی که نگهداری طلاهای خود را بهدست ندارید، طلا هم متعلق به شما نیست (Not Your Vault, Not Your Gold)» توسط پاول، یادآور جملهی معروف آندرس آنتروپلس(Andreas Antonopolous) «زمانی که کلیدهای خصوصی را در دست ندارید بیتکوین به شما تعلق ندارد(Not Your Keys, Not Your Bitcoin)» است. وی این جمله را زمانی که هک صرافی BitFinex موجب خسارت 70 میلیون دلاری به معاملهگران شد، اعلام کرد.
هولدرهای رمزارزی(کسانی که به نگهداری رمزارزها میپردازند و از رمزارزها به عنوان نوعی پول استفاده میکنند) معمولا از نگهداری رمزارزها در آدرسها و کیف پولهایی که خود کلید خصوصیشان را به دست دارند، احساس امنیت میکنند. اما در صورتی که نگهداری از داراییهای خود را به یک متولی بسپارند، آن متولی کلیدهای خصوصی آنها را در اختیار دارد. عملکرد بانکها نیز به همین صورت است، آنها پولهای مشتریان خود را نگهداری میکنند و بدون کسب اجازهی کامل از مالکان، این داراییها را برای سرمایهگذاری مجدد استفاده کرده و یا آنها را مسدود میکنند.
به گفتهی پاول، ونزوئلا میتوانست بدون نیاز به واسط و در مکانی که کنترل کامل بر آن دارد، از داراییهای خود مشابه بیتکوین حفاظت کند. این رویکرد میتواند توسط کشورهایی که در گذشته با تحریمهای اقتصادی مواجه شدهاند، بهکار گرفته شود. به دلیل اینکه بیتکوین نسبت به ارزهای فیات دولتی، دارای یک سیستم عادلانه و جامعتری است و به این دلیل که امکان تحریم و یا سانسور در آن وجود ندارد، اشخاص و یا گروهها میتوانند از این رمزارز بدون نگرانی از دست دادن مالکیت داراییها استفاده نمایند.
آیا بیتکوین میتواند به تحریمهای اقتصادی پایان دهد؟
بیتکوین به عنوان یک دارایی و فنآوری غیر متمرکز گسترش یافته است، اما همچنان از دستیابی به هدف تبدیل شدن به یک «ارز ذخیرهی جهانی» فاصله دارد. عملکرد کنونی اقتصاد شکست خوره است، این موضوع فضا را برای جایگزینهای احتمالی مهیا میسازد. گزینههای دیگر نیز باید خود را بهطور کامل اثبات کنند. متاسفانه برای استفاده از بیتکوین به عنوان سلاحی در برابر تحریمهای اقتصادی، به تغییرات گستردهای نیاز است.
برای مثال، نوسانات و دستکاری در قیمت به عنوان بزرگترین عوامل تهدید رشد بیتکوین، همچنان وجود دارند.
کشورهایی همانند ونزوئلا به آزمایشگاه بزرگی برای تست بیتکوین تبدیل شدهاند. تنها 56 درصد از جمعیت کشور ونزوئلا دارای حساب بانکی هستند و تعداد کمتری به کارتهای اعتباری دسترسی دارند. با این وجود، 90 درصد از مردم این کشور مالک تلفنهای همراه هوشمند هستند. در حال حاظر به یک اجماع جهانی برای ایجاد شبکهای از کانالهای مالی به منظور دور زدن تحریمهای اقتصادی آمریکا نیاز است. اما احتمال پشتیبانی از ارز دیجیتالی که توسط بانک مرکزی حمایت میشود، نسبت به دارایی غیر متمرکزی همانند بیتکوین بیشتر است، در حالی که هر دو گزینه توسط تلفنهای هوشمند قابل پشتیبانی هستند.
نظر شما در ارتباط با در دست گرفتن کنترل مستقیم داراییها چیست؟ آیا رمزارزهایی همانند بیتکوین میتوانند در مقابله با تحریمها استفاده شوند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید.