
- سید حسین پاریاب مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران، طی جدیدترین مصاحبهی خود از پروژهی «هویت بخشی به فرش دستباف ایرانی در بستر بلاکچین» خبر داد. وی خاطرنشان کرد که به دلیل ظرافتهای پیچیده و جایگاه ارزشمند فرش ایرانی، استفاده از پلتفرمهای مبتنی بر بلاکچین در سطح قابل توجهی امنیت اطلاعات به همراه خواهد داشت.
.
هویت فرش ایرانی و اجلاس GS1
سید حسین پاریاب مدیرعامل مرکز ملی شمارهگذاری کالا و خدمات ایران، امروز (سهشنبه ۷ام اسفند) از ارائه سه پروژهی «هویت بخشی به فرش دستباف ایرانی در بستر بلاکچین»، «اصالت کالا» و «کدینگ خدمات» برای نخستین بار در اجلاس جهانی GS1 خبر داد.
جلاس GS1 در واقع یک سازمان جهانی غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیردولتی با سابقهی ۴۵ ساله است که استانداردهای بینالمللی در خصوص مدیریت زنجیرهی تامین جهانی را وضع کرده است. هجدمین اجلاس جهانی جیاس1 از ۱۸ام تا ۲۲ام فوریه (مصادف با ۲۸ بهمن تا دوم اسفند) در بروکسل بلژیک برگزار شد.
آقای پاریاب در مصاحبهی اخیر خود به برگزاری هجدمین اجلاس جهانی جیاس۱ در بروکسل بلژیک اشاره کرد و افزود در این دوره، جمهوری اسلامی ایران همراه با ۲۲ کشور دیگر در حوزه «آسیا و اقیانوسیه» حضور یافت که در نهایت این حوزه توانست با ارائه نوآوری و خلاقیت در طرح ها و پروژه ها، رتبهی نخست را در ارزیابیها به خود اختصاص دهد.
وی خاطرنشان کرد:
برای نخستین بار طی ۲۴ سال گذشته، جمهوری اسلامی ایران در حوزهی آسیا و اقیانوسیه به ارائه سه پروژه نوین پرداخت که مورد استقبال مسئولان این سازمان جهانی و سایر کشورها قرار گرفت. شناسنامهدار کردن و هویت بخشی به فرش دستباف ایرانی در بستر بلاکچین به منظور جلوگیری از تولید و فروش فرش های تقلبی از جمله این پروژهها بود. سید حسین پاریاب
وی در ادامهی گفتههای خود توضیح داد که «در حال توسعه و راه اندازی پلتفرمی هستیم که از طریق آن میتوان فرش دستباف را در گام نخست شناسایی کرد؛ این مهم با بهره گیری از کلیدهای شناسایی جیاس۱ انجام شده و پس از آن ردیابی این محصول ایرانی امری آسان خواهد بود؛ این ردیابی از مرحله طراحی نقشه تا بافت و تحویل به خریدار انجام میشود».
آقای پاریاب ادامه داد:
از آنجایی که شناسایی، ردیابی و نگهداری اطلاعات مربوط به فرش دستباف به دلیل ظرافتهای پیچیده و جایگاه ارزشمند خود باید از امنیت قابل توجهی برخوردار باشد، تصمیم گرفته شد تا در این پلتفرم با استفاده از فناوری روز بلاکچین، امنیت اطلاعات در سطح قابل توجهی حفظ شود. سید حسین پاریاب
پاریاب در پایان ابراز امیدواری کرد و گفت با فراهم شدن زیرساخت های لازم، پروژهی شناسنامهدار کردن و هویت بخشی به فرش دستباف ایرانی در بستر بلاکچین در بزرگترین رویداد بینالمللی تجارت الکترونیکی در ایران که اردیبهشت ماه آینده به میزبانی تهران برگزار می شود، رونمایی خواهد شد.
نظر شما در رابطه با هویت بخشی فرش ایرانی در بستر فناوری بلاکچین چیست؟ این کار چه مزایایی برای صنعت فرش ایران به همراه خواهد داشت؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
با سلام
احتراما به اطلاع میرساند که ایده ابتکاری ثبت شناسنامه الکترونیکی فرش دستباف در بلاکچین اولین بار توسط استارتاپ چمروش در مقاله علمی در ماه نوامبر 2018 در یونان مطرح شد
A. Roshanzamir, V. Weerakkody and V. Yoganathan “A Rhetoric of Smart Carpet in the Age of Disruption,” The Eighth International Conference on Ambient Computing, Applications, Services, and Technologies Athens, Greece, p1-10, 2018. Copyright (c) IARIA, 2018.
اما متاسفانه مدیریت سابق مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات بدون رعایت قانون حمایت از مولفان ، مصنفان و پدیداورندگان اقدام به ارائه این موضوع بدون مرجع گذاری و اشاره به ابداع کنندگان ایده و مقاله مزبور کردند که با پیگیری حقوقی به عمل امده در جلسه ایی با حضور رییس جدید مرکز ملی شماره گذاری ادعای مولفان و ابداع کنندگان مورد بررسی قرار گرفت و ایده اصلی و اولیه با رعایت مرجع گذاری در سایت مرکز ملی شماره گذاری با نشانی زیر اصلاح گردید
http://nncgs1.com/fa/page/1977152116pxyg
بنابراین خواهشمند است خبر درج شده را اصلاح فرمایید در ضمن مقاله ایی در این زمینه به زبان فارسی با همکاری اقایان دکتر احمد روستا و دکتر مهدی شجری در مجله دنیای صادرات به چاپ رسیده است که در لینک زیر قابل بازیابی می باشد.
https://www.researchgate.net/publication/338680600_chmrwsh_abda_knndh_samanh_hwshmnd_thbt_shnasnamh_alktrwnyky_frsh_dstbaf_dr_bstr_blakchyn
با سپاس و احترام
امیرحسین روشن ضمیر