اخبار و مقالاتمقاله

هفت کاربرد بامزه و جالب برای شبکه‌ی صاعقه‌ی بیت‌کوین

تا کنون با استفاده از شبکه‌ی صاعقه(Lightning Network) و به لطف پرداخت‌های سریع آن استارت‌آپ‌ها و پروژه‌های جالب زیادی در سرتاسر جهان راه‌اندازی شده است

شبکه‌ی صاعقه‌ی بیت‌کوین(Lightning Network یا LN) در واقع یک راه‌حل لایه‌ی دوم برای بیت‌کوین است که پرداخت‌های سریع، مقیاس‌پذیر و کم‌هزینه را برای این شبکه به ارمغان می‌آورد.

از زمانی که استارت‌آپ Lightning Labs نسخه‌ی بتای 0/4 شبکه‌ی Lightning Network Daemon(یا LND) را منتشر کرده است، اجرایی شدن پروتکل شبکه‌ی صاعقه یا همان شبکه‌ی صاعقه‌ی بیت‌کوین رشد «رعدآسا» و سریعی داشته است.

در حقیقت، براساس آخرین داده‌های بدست آمده از ستارت‌آپ تجزیه و تحلیل شبکه‌ی صاعقه که 1ML نام دارد، طی ۳۰ روز گذشته تعداد گره‌ها حدود ۱۶/۳۶ درصد(افزایش به ۶۵۷۸ مورد)، تعداد کانال‌ها حدود ۳۶/۸ درصد(افزایش به ۲۹۹۶۰ مورد) و ظرفیت این شبکه(در بیت‌کوین) حدود ۲۷ درصد(۷۲۱/۸۷ واحد بیت‌کوین) افزایش داشته‌ است.

در این مقاله نگاهی به هفت کاربرد جالب شبکه‌ی صاعقه خواهیم داشت؛ دستگاه‌های فروش آبنبات تا غذا دادن به حیوانات از راه دور.


خرید از دستگاه‌های فروش خودکار

شاید یکی از اولین و شناخته‌شده‌ترین نمونه‌های لیست ما دستگاه فروش آبنبات مجهز به پرداخت بیت‌کوین باشد که اولین بار در ماه می ۲۰۱۸ توسط یک توسعه‌دهنده‌ی نرم‌افزار با نام دیوید کنزیش(David Knezić) معرفی شد. وی با انتشار چند پست توییتری از روند توسعه‌ی این دستگاه و نحوه‌ی کار آن خبر داد.

از آنجایی که پرداخت‌های بیت‌کوین برای چنین کاربرد‌هایی بسیار کند و پرهزینه محسوب می‌شوند، او تصمیم می‌گیرد که دستگاه فروش آبنبات خود را با استفاده از شبکه‌ی صاعقه به پرداخت‌های بیت‌کوین مجهز کند. او نمونه‌ی اولیه دستگاه خود را در ماه ژوئن ۲۰۱۸ ارائه کرد.

از آن زمان تاکنون، این دستگاه فروش خودکار به چندین عضو کنگره‌ی ایالات متحده نشان داده شده و به طور مداوم بهبود‌هایی یافته است تا برای راه‌اندازی یک خط تولید کوچک، آماده شود.


گیمینگ آنلاین

در حال حاضر تعداد زیادی بازی آنلاین وجود دارد که پرداخت‌های رمزارز بیت‌کوین به وسیله‌ی شبکه‌ی صاعقه را پشتیبانی می‌کنند. به عنوان مثال می‌توان از بازی‌هایی همچون Pokémon، roulette و شطرنج در فضای اینترنت نام برد.

جائو المیدا(Joao Almeida) یکی از بنیانگذاران و مدیر بخش تکنولوژی شرکت پردازش پرداخت OpenNode به تازگی پلت‌فرمی با نام Poketoshi توسعه داده است که به کاربران اجازه می‌دهد بازی Pokémon شرکت نینتندو(Nintendo) را از طریق شبکه‌ی صاعقه انجام دهند. این بازی در پلت‌فرم استریم زنده‌ی Twitch میزبانی می‌شود. کاربران می‌توانند به استفاده از کنترلر مجازی بازی که به شبکه‌ی صاعقه مجهز شده، دستورات و فرمان‌های درون بازی را اعمال نمایند. اعمال هر فرمان از طرف کاربر ۱۰ ساتوشی هزینه دارد. این تراکنش‌های مبتنی بر شبکه‌ی صاعقه به کمک شرکت OpenNode انجام می‌شوند.

یکی دیگر از کارکنان کمپانی OpenNode با نام رویی گومز(Rui Gomes) نیز یک بازی رولت(roulette) با نام Lightning Spin در ماه ژوئن ۲۰۱۸ راه‌اندازی کرده است. این نرم‌افزار صاعقه(Lightning app یا lApp) به کاربران اجازه می‌دهد که در دور از بازی بین هزار تا ۵۰۰ ساتوشی شرط‌بندی کنند. این بازی تا به امروز بیش از ۲۷۹۱ بازیکن داشته، بیش از ۱۰۰ هزار چرخش و ۹۰۵ میلیون ساتوشی تراکنش انجام داده است.

در روز ۵ام فوریه یک استارت‌آپ به نام Koala Studio اولین بازی مبتنی بر شبکه‌ی صاعقه‌ی خود را با نام شطرنج صاعقه(یا Lightning Chess) راه‌اندازی کرد. برای شرکت در این بازی باید مقداری ساتوشی پرداخت کرده و در صورت پیروزی مقابل حریف، تمام ساتوشی‌ها به شما جایزه داده می‌شود. پرداخت‌های این بازی نیز توسط کمپانی OpenNode پردازش می‌شوند.


خرید آثار هنری

در دسامبر ۲۰۱۸ هنرمندی با نام cryptograffiti اقدام به فروش یک اثر هنری با نام «قوی سیاه یا Black Swan» کرد. به گفته او این مورد «ارزان‌ترین اثر هنری در تاریخ» است. تابلوی قوی سیاه طی یک حراج میکرو(Micro Auction) در ازای یک میلیون ساتوشی(چیزی در حدود ۰/۰۰۰۰۰۰۰۳۷ دلار) فروخته شد.

این هنرمند در ادامه با انتشار یک پست توییتری در رابطه با انگیزه‌ی‌اش از خلق این اثر توضیح داد:

اخیرا نیز یک کودک ۹ ساله با نام دنیز(Dennis ) در فضای مجازی منتشر شده که خواهان داشتن یک دستگاه بازی نینتندو سوئیچ(Nintendo Switch) بوده است اما پدرش به او گفته که باید پول خرید دستگاه را خودش بپردازد. بنابراین پدر دنیز یک وب‌سایت وردپرس و مبتنی بر پرداخت‌های شرکت OpenNode راه‌اندازی می‌کند و آن‌ را Lightning Pictures می‌نامد. کاربران می‌توانند با مراجعه به این سایت نقاشی‌های دنیز را خریداری کرده و با استفاده از شبکه‌ی صاعقه‌ی بیت‌کوین هزینه‌ی مربوط به هر نقاشی را پرداخت نمایند.

در این وب‌سایت دو گزینه پیش روی کاربران قرار دارد:

  • «طرح سریع» که هزینه‌ی آن ۲۹ هزار ساتوشی(معادل تقریبی ۱/۱۹ دلار) است.
  • «عکس بسیار عالی» که هزینه‌ی آن ۲۹۰ هزار ساتوشی(معادل تقریبی ۱۱/۹۲ دلار) است.


سفارش غذا از طریق اینترنت

در روز ۱۳ام فوریه، یک استارت‌آپ رمزارزی با نام FOLD وب‌سایتی با نام Lightning Pizza راه‌اندازی کرد که به مردم سراسر ایالات متحده اجازه می‌داد تا هزینه‌ی مربوط به سفارش پیتزا‌های Domino را با استفاده از بیت‌کوین و به وسیله‌ی شبکه‌ی صاعقه پرداخت نمایند.

کاربرانی که از این پلت‌فرم استفاده کرده‌اند با انتشار پست‌های توییتری نسبت به سرعت و کارمزد پایین آن، ابزار رضایت کرده‌اند.


پرداخت کرایه تاکسی

در ماه دسامبر ۲۰۱۸، گزارشاتی در رابطه با یک راننده تاکسی منتشر شد که علاقه‌ی بسیار زیادی به صنعت رمزارزی و رمزارز بیت‌کوین(با نماد BTC) دارد. گفته شده که او نه تنها از سال ۲۰۱۷ به عنوان کرایه‌ی تاکسی خود اقدام به پذیرش رمزارز بیت‌کوین کرده است، بلکه شروع به فروش این رمزارز به مسافران نیز کرده است.

این راننده‌ی تاکسی که با نام مستعار دیو جنکینز(Dave Jenkins) شناخته شده و در فضای مجازی او را «راننده تاکسی رمزارزی یا crypto cabbie» توصیف می‌کنند، خودروی خود را به یک ترمینال یا کارتخوان فروش کوچک(PoS) مجهز کرده که توسط کمپانی انگلیسی AAO Technologies Ltd(که با نام FastBitcoins.com نیز شناخته می‌شود) تولید و توزیع می‌شود. گزارش شده که این دستگاه کوچک لمسی می‌تواند به صورت لحظه‌ای عملیات خرید نقدی مرتبط با بیت‌کوین را پردازش کرده و یک رسید کاغذی چاپ کند.

در روز ۱۸ام فوریه گزارشاتی منتشر شد که نشان می‌داد آقا جنکینز با استفاده از شبکه‌ی صاعقه‌ی بیت‌کوین و پلت‌فرم FastBitcoins اقدام به پذیرش هزینه‌ی کرایه تاکسی خود می‌کند. وی در رابطه با این موضوع به خبرگزاری‌ها اعلام کرده بود:

روش دیگری برای انجام اینکار وجود ندارد، زیرا بیت‌کوین به عنوان یک ارز برای مصارف روزانه مقیاس‌پذیر نیست. حتی اگر بتوانید به واسطه‌ی آن برای همیشه یک سفر با تاکسی یا یک فنجان قهوه بر روی بلاک‌چین ارائه کنید، چرا باید بخواهید که چنین کاری انجام دهید؟ برای این کار به شبکه‌ی صاعقه نیاز دارید و من یک طرفدار پروپاقرص پتانسیل‌های آن هستم. Dave Jenkins


انعام دادن در رسانه‌های اجتماعی

اوایل ماه جاری یک توسعه‌دهنده‌ی اسپانیایی بازی‌های رایانه‌ای با نام سرجیو آبریل(Sergio Abril)، یک افزونه برای مرورگر کروم(Google Chrome) و فایرفاکس(FireFox) ایجاد کرد و آن را Tippin نامید. این افزونه به کاربران پلت‌فرم رسانه‌ی اجتماعی توییتر اجازه می‌دهد که بابت پست‌های توییتری به یکدیگر مقدار مشخصی رمزارز اهدا کنند. با نصب این افزونه یک دکمه به تمام پست‌های توییتری(در کنار دکمه‌ی Direct Message) اضافه شده و کاربر می‌تواند با کلید بر روی آن به مالک پست انعام یا پاداش بدهد.

این افزونه به عنوان بخشی از یک پروژه‌ی شخصی با همین نام انجام شده است و هدف آن افزایش پذیرش و آگاهی پیرامون شبکه‌ی صاعقه‌ی بیت‌کوین بود. آقای آبریل در روز ۶ام فوریه پست توییتری زیر را منتشر نمود و پس از یک هفته از افزونه‌ی مذکور رونمایی کرد. وی همچنین اعلام نموده که قصد دارد این پروژه را برای پلت‌فرم‌های رسانه‌ی اجتماعی دیگر نیز اجرا کند.

در روز ۲۰ام فوریه نیز آقای جک دورسی(Jack Dorsey) مدیرعامل پلت‌فرم توییتر که یکی از طرفداران بیت‌کوین و شبکه‌ی صاعقه محسوب می‌شود، با انتشار یک پست توییتری در رابطه با این پروژه نظر داد.


غذا دادن به حیوانات از راه دور

گرچه ایده‌ی استفاده از رمزارزها برای پرداخت هزینه‌های مربوط به غذا دادن به حیواناتی مانند مرغ‌ها، بزها و اردک‌ها از چندی قبل در فضای مجازی وجود داشته است، اما اخیره یک وب‌سایت با نام Pollo Feed با هدف استفاده از شبکه‌ی صاعقه برای انجام پرداخت هزینه‌ی مربوط به غذا دادن به مرغ‌ها از راه‌ دور، فعالیت خود را آغاز نموده است. این وب‌سایت که خودش را «تغذیه دهنده‌ی مرغ مبتنی بر شبکه‌ی صاعقه‌ی بیت‌کوین» توصیف می‌کند، برای هر سفارش و هرمحله‌ی غذا دادن به حیوانات ۳ هزار ساتوشی دریافت می‌کند.

در ادامه‌ی مقاله تصاویری از وب‌سایت Pollo Feed را می‌توانید مشاهده کنید که در آن به صورت زنده از لانه‌ی مرغ‌ها استریم پخش شده و با کلید بر روی دکمه‌ی «Feed» و پرداخت هزینه‌ی آن، می‌توانید شاهد غذا دادن به مرغ‌ها باشید!

در روز ۲۳ام فوریه نیز این پلت‌فرم با انتشار یک پست توییتری در رابطه با افزایش تعداد کاربران خود خبر داد:

به نظر می‌رسد که پلت‌فرم Pollo Feed مشتریان خوشحال زیادی پیدا کرده است، اما شاید بهترین اظهار نظرها در رابطه با این پلت‌فرم از طرف آلیستر مایلن(Alistair Milne) یکی از بنیانگذارن و مدیر ارشد سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری Altana Digital Currency Fund(ADCF یک صندوق سرمایه‌گذاری با تمرکز بر صنعت رمزارزی) منتشر شده باشد.

نظر شما در رابطه با این مقاله چیست؟ چه کاربرد‌های جالب دیگری برای شبکه‌ی صاعقه متصور می‌شوید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

منبع
Cryptoglobe

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا