اخبار و مقالاتمقالهپیشنهاد سردبیر

آیا «زمستان رمزارزی» را پشت سر گذاشته‌ایم؟

بررسی شاخص‌های مثبتی که نشان‌ دهنده‌ی پایان رکود صنعت رمزارزی و نزدیک شدن «بهار رمزارزی» هستند

در حال حاضر در زمستان رمزارزی به سر می‌بریم؛ و برخی از رمزارزهای فعال بازار تا ۹۰ درصد کاهش ارزش را شاهد بوده‌اند و برخی استارت‌آپ‌ها نیز به تعطیلی کشیده شده‌اند، اما پشت پرده‌ی این سرفصل‌ها شاخص‌های مثبتی دیده می‌شود.

cryptocurrency

به عنوان مثال می‌توان از این سه شاخص مثبت یاد کرد: روند جمع‌آوری سرمایه‌ی با استفاده از روش‌های توکنیزه شده در حال تکامل است، بزرگ‌ترین کمپانی مدیریت دارایی‌های ارزی دیجیتال جهان متوجه شد که سرمایه‌گذاران محتاط و صبور هستند، و در نهایت بزرگ‌ترین بانک ایالات متحده از توکن‌های مبتنی بر بلاک‌چین خود رونمایی کرد. شاید بتوان گفت که مورد آخر به نوعی نشان‌دهنده‌ی مشارکت بلند مدت شرکت‌های دولتی و بلوغ این فناوری نوظهور(بلاک‌چین) است.

 

تکامل روش‌های توکنیزه شده‌ی جمع‌آوری سرمایه‌ی

همانطور که می‌دانید ICOهایی که هیچ‌چیز به جز رمزارز ارائه نمی‌کنند، نمی‌توانند مدت زمان زیادی در بازار دوام بیاورند. ICOها در سال ۲۰۱۸ با واقعیت‌هایی از جمله مقاومت سرمایه‌گذاران و بررسی‌های موشکافانه‌ی کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده(SEC) روبرو شدند. این روند باعث ایجاد یک رکود نسبی در بازار رمزارزها و ICOها شد. رمزارزها با کاهش ارزش و ICOها با کاهش تعداد پروژه و جمع‌آوری بودجه مواجه شدند. چند صرافی رمزارزی با لیست کردن برخی ICOها باعث از بین رفتن نقدینگی سرمایه‌گذاران شده و به شکل فزاینده‌ای باعث بدتر شدن مسئله‌ی کاهش تقاضا شدند.

مقدار سرمایه‌ی بدست آمده به واسطه‌ی ارائه‌ی ICOها از ماه ژانویه تا دسامبر ۲۰۱۸ با کاهش چشم‌گیر روبرو شد و از ۱/۵ میلیارد دلار به ۷۴/۵ میلیون دلار کاهش یافت. این رکود در آمار‌های دیگر نیز دیده می‌شود، به شکلی که در سه‌ماه‌ی اول ۲۰۱۸ تعداد ICOها ۸۰۷ مورد تخمین زده شد(بالاترین رکورد به ثبت رسیده)، در حالیکه این رقم در سه‌ماهه‌ی پایانی همان سال به ۱۸۲ مورد کاهش پیدا کرده بود. تعداد موارد لیست شده در صرافی‌ها نیز از ۱۸۰ مورد برای سه‌ماهه‌ی اول سال، به ۲۷ مورد کاهش یافت.

اما ممکن است که جمع‌آوری سرمایه با استفاده از روش‌های توکنیزه شده در حال تحول و تکامل باشد و احتمالا از این رکود جان سالم به در ببرد. مشکلات پیش آمده برای ICOها درماهیت توکن‌های رمزارزی دریافت‌ شده توسط سرمایه‌گذاران ریشه دارد. فقدان ارزش داتی این توکن‌ها و وابستگی شدید آن‌ها به احساسات کاربران منجر به گمانه‌زنی و تقلب گسترده شده است. عدم سازگاری آن‌ها با قوانین اوراق بهادار ایالات متحده که از دهه‌‌ی ۱۹۳۰ اجرایی شده‌اند، منجر به تردید‌های قانونی و نظارتی شده است.

در طول سال ۲۰۱۸، پیشنهادات ارائه‌ی توکن‌های اوراق بهادار یا STOها به عنوان یک جایگزین ظاهر شدند. به این منظور، سرمایه‌گذاران توکن‌هایی با پشتوانه‌ی دارایی‌های مملوس مانند سهام یک شرکت و یا املاک و مستغلات دریافت کردند. STOها همچنین برنامه‌هایی برای حمایت از سرمایه‌گذاران خود دارند. به عنوان مثال جدید‌ترین مورد ارائه شده توسط STOها پیشنهادات اوراق بهادار خصوصی هستند که تنها برای سرمایه‌گذاران معتبر ارائه می‌شوند. متاسفانه این امر باعث جلوگیری از فروش به عموم مردم می‌شود، هرچند کمیسیون SEC دارای معافیت‌های ارائه‌ی خدمات عمومی مربوط به اوراق بهادار یا مقررات A+ برای STOها می‌باشد که در حال حاضر منتظر تصویب نهایی هستند. وکلای مربوط به اوراق بهادار در حال کار بر روی تعدادی از مشکلات فعلی هستند و انتظار می‌رود کمیسیون SEC در اوایل سال جاری یک «دستورالعمل‌های انگلیسی» در رابطه با تجزیه و تحلیل توکن‌های اوراق بهادار منتشر کند.

علاوه بر این، قانون دو جانبه‌ی طبقه‌بندی توکن‌ها نیز وجود دارد که در ماه دسامبر به کنگره‌ی ایالات متحده معرفی شد. هدف اصلی از ارائه‌ی این قانون روشن شدن این موضوع است که «قوانین اوراق بهادار برای اعمال بر کمپانی‌هایی که پس از دستیابی به اهدافشان یعنی تبدیل شدن به یک شبکه‌ی کاربردی از بلاک‌چین استفاده می‌کنند، قابل قبول نیست».

گرچه وضعیت فعلی مناسب نیست اما هنوز امید برای ایجاد تغییرات مثبت در آن، وجود دارد. یکی از دلایلی که خواستار وجود جمع‌آوری سرمایه‌ی توکنیزه شده هستیم، توانایی اینگونه روش‌های جمع‌آوری سرمایه‌ برای ساخت ارزش در جهت نوآوری کارآفرینان، سرمایه‌گذاران نوآور و پشتیبانی از توکن‌های کسب و کار‌هاست.

  • این روند می‌تواند یک راه جدید به نوآوران ارائه دهد تا بتوانند سرمایه‌ی مورد نیاز پروژه‌های خود را جمع‌آوری کنند. راه جدیدی که مسیر دسترسی به سرمایه را دموکراتیزه می‌کند. البته بقای این مسیر به  قواعد و تصمیمات کمیسیون SEC بستگی دارد.
  • می‌تواند نشان دهنده‌ی یک راه جدید برای کسب نقدینگی سریع برای سرمایه‌گذاران است.
  • می‌تواند به کمپانی‌ها اجازه دهد تا با مشتریان بالقوه‌ی خود به عنوان یک خریدار توکن، تعامل برقرار کند.
  • و در نهایت به لطف تاثیر شبکه‌ی مبتنی بر توکن، این روند می‌تواند در مسیر ساخت موفقیت برای یک کسب و کار، با افزایش انگیزه‌ی متقابل یک نوع جدید از مشارکت ایجاد کند.

سرمایه‌گذاران ارز محتاط اما صبورند

شرکت Grayscale Investments که بزرگ‌ترین شرکت مدیریت دارایی‌های دیجیتال در جهان می‌باشد، براساس ارزهای مجازی مجموعه‌ای از محصولات سرمایه‌گذاری ساخته است که هدف آن سرمایه‌گذاران سازمانی و خرده‌فروشی‌ها می‌باشد. با تمام این تفاسیر، این شرکت با کسب ۳۵۹/۵ میلیون دلار سرمایه‌ی ورودی، که به نوعی بالاترین رکورد ورودی در تاریخ این شرکت محسوب می‌شود، سال ۲۰۱۸ را با قدرت سپری کرده است.

بازار نزولی باعث شد که میانگین هفتگی این شرکت برای میزان سرمایه‌گذاری ورودی در سه‌ماهه‌ی پایانی از ۶/۹ میلیون دلار به رقم ۲/۳ میلیون دلار کاهش یابد، اما این شرکت در پایان سال همچنان ۸۲۵ میلیون دلار دارایی تحت مدیریت(AUM) در اختیار داشت که با ۴۴ درصد جریان سرمایه‌گذاری ورودی سال ۲۰۱۸(این رقم بیشترین کاهش میزان AUM از روند نزولی سال ۲۰۱۵ تا کنون بوده است) میزان AUM  در ماه دسامبر ۷۵ درصد افزایش داشته است.

افزایش حجم سرمایه‌ی ورودی از طرف صندوق‌های بازنشستگی یک روند دلگرم کننده‌ بود که در سه‌ماهه‌ی پایانی سال ۴۰ درصد افزایش داشت. البته سرمایه‌گذاران سازمانی هنوز هم بیشترین سهم سرمایه‌ی ورودی را به خود اختصاص می‌دهند.

کمپانی مذکور در رابطه با این موضوع اعلام کرده بود:

این پایگاه‌های داده دو روند مهم تحت نظارت ما را تقویت خواهد کرد. اول سرمایه‌گذاران متوسطی که در این مرحله از بازار نزولی با دید یک سرمایه‌گذاری چند ساله و بلند مدت حضور دارند(به عنوان مثال سرمایه‌گذاری برای دوران بازنشستگی). ثانیا، سرمایه‌گذاران سازمانی که در طول زمان در حال ساخت موقعیت‌های مرکزی استراتژیک در صنعت دارایی‌های دیجیتال هستند و روند نزولی و کاهش شدید سال ۲۰۱۸ را به عنوان یک نقطه ورود جذاب در نظر گرفته‌اند. Grayscale Investments

.

اولین رمزارز با پشتوانه‌ی یک بانک آمریکایی

بانک بزرگ JPMorgan Chase اخیرا توکن‌های بومی خود را راه‌اندازی کرده و آن‌ را JPM Coin نامیده است. این ارز دیجیتال به نوعی نمایانگر دلارهایی است که در حال حاضر در حساب‌های بانک JPMorgan Chase نگهداری می‌شود. هدف از ارائه‌ی این توکن‌ها کاهش هزینه‌های جاری، ذخایر سرمایه و همچنین کاهش خطر برای مشتریان سازمانی است که عملیات پرداخت به دیگر مشتریان انجام می‌دهند. زمانی که یک مشتریان با استفاده از بلاک‌چین برای مشتری دیگری پول ارسال می‌کند، مدت زمان لازم برای پردازش و حل و فصل تراکنش حذف خواهد شد، زیرا در این تراکنش توکن‌های JPM Coin انتقال داده شده و در مقصد بدون اتلاف وقت با معادل دلاری آن بازخرید می‌شود.

این اولین قدم در راستای آینده‌ای است که در آن تراکنش‌های اصلی مانند صدور اوراق بدهی شرکت‌ها یا پرداخت‌های برون مرزی بر روی بلاک‌چین انجام می‌گیرند. برای رخ دادن این روند، بانک‌ها باید بتوانند برای سازگاری با قرارداد‌های هوشمند تنها در عرض چند میلی‌ثانیه(نه چند روز) عملیات انتقال پول را انجام دهند.

در ابتدا توکن‌های JPM Coin به اندازه‌ی لازم و تنها در بلاک‌چین بانک مذکور صادر خواهد شد و متقاعبا در هر شبکه‌ی بلاک‌چین استانداردی گسترش خواهد یافت.

این توکن فعلا یک نمونه‌ی اولیه است که با موفقیت در عملیات پرداخت‌ بررسی و تست شده است و در اواخر سال جاری تحت یک برنامه‌ی آزمایشی عرضه خواهد شد. بانک JPMorgan Chase در نظر دارد تا موارد دیگر استفاده از این فناوری مانند صندوق‌های نگهداری و پاکسازی و حل و فصل قرارداد‌ها را مورد بررسی قرار داد.

یک صنعت نوظهور شروع به رشد می‌کند

باید یاد‌آور شد که توکن‌های JPM Coin به شدت در جامعه‌ی رمزارزی و تکنولوژی بحث برانگیز بوده‌اند، زیرا این توکن‌ها بر روی یک بلاک‌چین خصوصی راه‌اندازی شده‌اند که به جای یک پلت‌فرم عمومی غیرمتمرکز، توسط بانک کنترل می‌شود. طرفداران رمزارز بیت‌کوین و دیگر متفکران صنعت رمزارزی معتقد‌اند که رمزارزها در جهت خارج کردن کنترل از دستان مقامات مرکزی، بخصوص بانک‌های بزرگ و دولت بوجود آمده‌اند. برای این افراد «غیرمتمرکزسازی» اساس و جوهره‌ی تمام چیز‌های مبتنی بر بلاک‌چین است.

از سوی دیگر، شرکت‌هایی که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند نیز چندین سال است که با فناوری بلاک‌چین کار می‌کنند؛ این شرکت‌ها برای ارائه‌ی ارزش واقعی کسب و کار، به دنبال متمرکزسازی بلاک‌چین‌های خصوصی مجاز هستند.

  • موسسات مالی متعددی به جز JPMorgan Chase؛ از جمله بانک Citibank، BNY Mellon، Santander، RBC و Goldman.
  • شرکت‌های پردازش پرداخت مانند American Express، Visa و Mastercard.
  • شرکت‌های تولید‌کننده‌ی خودرو مانند Volkswagen و Renault.
  • خرده‌فروشی‌های بزرگی همچون Walmart و Starbucks.
  • پلت‌فرم‌های بزرگی مانند خدمات تحت وب شرکت آمازون(AWS) که بلاک‌چین را به عنوان یک سرویس ارائه می‌کند(BaaS)، در کنار شرکت‌های دیگری همچون IBM، HP، مایکروسافت، Oracle و SAP.

برخلاف برخی استارت‌آپ‌های اولیه‌ی مبتنی بر بلاک‌چین، شرکت‌های بزرگ تنها برای دست‌یابی به پروژه‌هایی که منحصر به فرد هستند اقدام به بررسی و آزمایش تکنولوژی بلاک‌چین می‌کنند، نه پروژه‌هایی که صرفا داشتن آن‌ها خوب است. این شرکت‌ها معمولا بر روی بازگشت سرمایه‌گذاری یا ROI تمرکز می‌کنند و در اولویت‌بندی‌های خود روند عملیات و شرایط عملکردی را پیش از مسائل مالی قرار می‌دهند.

 

شروع یک پایان

می‌توان گفت که ۲۰۱۸ سال تحول دنیای کریپتو و بلاک‌چین بود. غروب روزهای پرشکوه ICOها و ظهور روش‌های جدید توکنیزه‌شده برای جمع‌آوری سرمایه‌. صنعت رمزارزی از لحاظ میزان ارزش و قیمت با ضربه‌ی مهلکی روبرو شد اما توانست به عنوان واسط معتبر برای انجام مبادلات، کاربرد‌های خود را افزایش داده و در این وضعیت جان سالم به در ببرد. تشکیلات اقتصادی اثبات مفهوم یا Proofs Of Concepts حرکت به سمت پذیرش عمومی شدن و گسترش تولیدات اولیه برای طیف وسیعی از موارد کاربردی را شروع کرده است.

نظرات خود را در رابطه با زمان احتمالی بهار رمزارزی و شکوفایی این بازار و تکنولوژی با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 4]

منبع
Hackernoon

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا