- حجت الاسلام عبدالحجت حق جو در جدیدترین صحبتهای خود در نشست علمی"بیتکوین از منظر فقه" که در سالن جلسات مرکزی فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اعلام نموده از آنجایی که رمزارز بیتکوین یک نوع پول نیست، از نظر فقهی هیچ مشکلی ندارد.
اظهارات حجت الاسلام حقجو
حجت الاسلام عبدالحجت حق جو در طول سومین نشست علمی «بیتکوین از منظر فقه» که از سوی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در سالن نشست های علمی این مرکز برگزار شد، اظهار داشت که بیتکوین نوعی پول نیست و هیچ مشکل فقهی ندارد.
حجت الاسلام حق جو پژوهشگر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این نشست با اشاره به عدم لزوم نیاز بیتکوین یا دیگر رمزارزهای فعال در بازار به پشتوانهی دولتی یا مالی عنوان کرد «ما در بررسی فقهی اعتبارات رمز گونه تأکید کردیم که باید این بحث را به صورت کلی در دو شاخهی جداگانه مورد بررسی قرار بدهیم؛ یکی خرید و فروش و دیگری استخراج و ایجاد آنها.
وی در ادامهی صحبتهای خود افزود:
در بحث فقهی در مسأله شروط عوضین این که چیزی باید لزوما پول باشند نداریم، بلکه متمول بودن مطرح است که تحت دو عنوان «مال بودن» و «ملک بودن» قرار میگیرد، ولی این که بگوییم باید یک طرف پول باشد غیر قابل قبول است؛ بر همین اساس گفتیم پول موضوعیت ندارد و این طور نیست که یک طرف معامله چون پول است طرف مال دیگر قرار می گیرد. حجت الاسلام عبدالحجت حق جو
وی به عنوان پژوهشگر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان این که رمزارزها صرفا به عنوان یک کالای ذخیرهی ارزش قلمداد میشوند، اعلام کرد که «بحث بیتکوین بیشتر مربوط به سرمایهگذاری است و به عقیدهی ما از منظر فقهی اشکالی در آن وجود ندارد؛ همچنانکه مرحوم امام می فرماید ما دو جور مالیت داریم یکی مالی که ذاتا دارای منافع خاص است و دوم مالی که ذاتا ارزشی ندارد و به اعتبار است. وی اضافه کرد:
ما چیزی که در خارج می بینیم این است که مردم با پولهای دیجیتال معامله میکنند ولی آنچه در واقع اتفاق میافتد غیر از این است؛ حضرت استاد فاضل لنکرانی فرمودند بیت کوین چون پول است لزوما باید دارای اعتبار و پشتوانه باشد، چراکه در عرصهی بین الملل مورد استفاده قرار میگیرند در حالی که به نظر ما اصلا اینها پول نیستند. حجت الاسلام عبدالحجت حق جو
حجت الاسلام حق جو با بیان این که پول انواع و اقسامی دارد، گفت که «پولها گاهی از نظر دسترسی محدود هستند، مثل پوند بریستون که اعتبار دارد ولی تنها در بخشی از انگلستان مورد استفاده قرار میگیرد و برخی مثل دلار نامحدود هستند؛ دیگر این که در بحث پول دیجیتال در سیستم اقتصادی نیز دو حالت مطرح است گاهی ما سیستم متمرکزی داریم که یک سازمان و بانک وکشور و دولت پولی را چاپ میکند و خود پشتوانه میشود ولی در مقابل آن سیستم دیگری وجود دارد که ما یک ارگان و سازمان به عنوان پیشتیبان نداریم که ارزهای دیجیتال از این قسم هستند».
گفتههای حجت الاسلام حقجو را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا بیتکوین نوعی پول است یا خیر؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.