پس از ظهور بیتکوین(با نماد BTC) در سال ۲۰۰۹، این رمزارز از طرف جامعهی اینترنت با شبهات و نگرانیهای زیادی روبرو بوده است. بنیانگذار اصلی بیتکوین هنوز نامشخص و ناشناخته باقی مانده و تنها نامی که از او(یا آنها) وجود دارد «ساتوشی ناکاموتو» میباشد. این وضعیت ناهموار و پیدایش مسائلی پیرامون شکلگیری رمزارز بیتکوین باعث شده تا در فضای اینترنت سوالات جالب و گاها خندهداری بوجود آید.
در این مقاله به ۱۰ پرسش جالب مرتبط با صنعت رمزارزی که از سال ۲۰۰۹ تا به امروز در فضای اینترنت وجود داشته و پاسخ به آنها، پرداخته شده است.
چطور میتوانم شبکهی بیتکوین یا اتریوم را هک کرده و به دارایی رمزارزی دیگران دسترسی پیدا کنم؟
این مورد یکی از سوالات رایجی است که در ذهن اغلب افراد تازهوارد به صنعت رمزارزی خطور میکند. فضای بلاکچین بیتکوین آنقدر باز است که برخی افراد تازهوارد فکر میکنند که میتوان خیلی راحت به حساب کاربران دیگر دسترسی داشت. با این حال، بیتکوین و دیگر رمزارزهای موجود با استفاده از کلیدهای خصوصی(Private Key) امن شدهاند و در صورتی که کاربر کلید خصوصی خود را در معرض افشا قرار دهد، خطر از دست دادن داراییهای رمزارزی او را تهدید میکند. اما بدون در دست داشتن کلید خصوصی یک حساب، دسترسی به داراییهای درون آن تقریبا کاری غیرممکن است.
قیمت رمزارزها در یک تاریخ مشخص به چه رقمی خواهد رسید؟
یکی از جالبترین و سختترین سوالاتی که تجار و مبادلهگران تازهکار مطرح میکنند. گرچه در حال حاضر ابزارهای زیادی برای پیشبینی قیمت وجود دارد، هیچ کدام از آنها نتیجهای قطعی و ۱۰۰ درصد دقیق به همراه نخواهند داشت. پیشبینی دقیق قیمت یک کالا که ارزش آن به واسطهی میزان عرضه و تقاضا مشخص میشود، غیرممکن میباشد.
آیا بیتکوین یا اتریوم نوعی کلاهبرداری است؟
بخش زیادی از کلاهبرداریها و اسکمهای سرمایهگذاری پس از افزایش ناگهانی شهرت بیتکوین در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ به وقوع پیوسته است. در اغلب این کلاهبرداریها تنها از رمزارز بیتکوین به عنوان روش پرداختی استفاده میشد و به کاربران بازگشت سرمایهی هنگفت و حتی ۱۰۰۰ درصدی پیشنهاد میشد. این پدیده تاثیرات منفی شدیدی بر روی بیتکوین و اتریوم گذاشت، تاجایی که با گذشت چندین سال، میلیونها نفر از مردم جهان همواره به چشم کلاهبرداری و اسکم به صنعت رمزارزی نگاه میکنند.
آیا باید خانهی خود را برای سرمایهگذاری در صنعت رمزارزی به فروش برسانم؟
هرنوع سرمایهگذاری(با صرف نظر از ماهیت کلی آن) خطر و ریسک به همراه خواهد داشت. سرمایهگذاری در صنعت رمزارزی نیز خطرات مربوط به خود را دارد. کاربران باید قبل از هرگونه سرمایهگذاری در رمزارزها، ابتدا تحقیقات گستردهای انجام داده و به دنبال دانش کافی در مورد نحوهی سرمایهگذاری باشند. ایده فروش یک خانه برای سرمایهگذاری در صنعت رمزارزی هم خندهدار و هم عجیب است. احتمال زیادی وجود دارد که شما با انجام این کار به یک فرد بیخانمان تبدیل شوید. البته از سوی دیگر احتمال پولدار شدن شما نیز وجود داشته باشد، اما همواره به یاد داشته باشید که فرایند سرمایهگذاری، بخصوص سرمایهگذاری در صنعت نوظهور رمزارزی به زمان و اطلاعات کافی نیاز دارد و نباید داراییهای اساسی یا تمام درآمد خود را صرف آن کنید.
آیا رمزارزها به من کمک خواهند کرد که سریعا پولدار شوم؟
برخی از افراد معتقداند که حضور در صنعت رمزارزی و سرمایهگذاری در آن به معنی حضور در یک روند خودکار است که در نهایت به ثروتمند شدن هرچه سریعتر آنها ختم میشود. با این حال، رمزارزها نیز همانند دیگر ارزهای موجود هستند، مگر اینکه در سال ۲۰۰۹ اقدام به استخراج و ماین بیتکوین کرده باشید که در این صورت اکنون یک فرد ثروتمند محسوب میشود. به یاد داشته باشید که تنها راه ثروتمند شدن این است که سخت تلاش کرده و در پایان راه پاداش خود را کسب کنید.( نابرده رنج گنج میسر نمیشود، مزد آن گرفت جان برادر که کارکرد)
چطور میتوانم یک رمزارز بهتر از بیتکوین ایجاد کنم؟
بیتکوین و دیگر رمزارزهای موجود در بازار ساختههای یک یا چند برنامهنویس هستند که چشمانداز روشنی از محصول نهایی و در دست تولید خود داشتهاند. ساخت یک رمزارز بهتر از بیتکوین غیرممکن نیست، اما آسان هم نخواهد بود. برای رسیدن به چنین هدفی ابتدا باید معایب رمزارز بیتکوین و دیگر رمزارزهای بزرگ این صنعت، همچون اتریوم را درک کرده و سعی کنید که در رمزارز جدیدتان این معایب وجود نداشته باشد.
چرا قیمت بیتکوین نمیتواند ثابت باقی بماند؟
قیمت بیتکوین همیشه دارای نوسان است و حتی گاهی اوقات این نوسان به شدت افزایش مییابد. تعداد زیادی از کاربران و سرمایهگذاران صنعت رمزارزی به دلیل همین حرکات ناگهانی و تغییر قیمت، دچار ضرر مالی شدید میشوند. یکی از دلایل ثابت نبودن قیمت بیتکوین، الگوریتم آن میباشد که اجازه نمیدهد قیمت و ارزش آن ثابت باقی بماند. هدف از وجود چنین ویژگی این بوده است که بیتکوین برای دور زدن حکومتهای مرکزی و به اصطلاح «غیرمتمرکزسازی» طراحی و عرضه شده است.
پس از استخراج تمام ذخایر بیتکوین در سال ۲۱۴۰، این رمزارز چطور به راه خود ادامه میدهد؟
هرکسی که در رابطه با بیتکوین اطلاعات کافی داشته باشد، از این موضوع که «منابع و روند ماینینگ این رمزارز در سال ۲۱۴۰ به پایان میرسد» آگاه است. این بدان معناست که از این تاریخ به بعد هیچ بیتکوین جدیدی تولید نخواهد شد. البته انتظار میرود که قیمت بیتکوین نیز به اندازهای بالا برود که ماینرها را راضی کرده و آنها بتوانند بدون ساخت بیتکوین جدید، روند تایید تراکنشهای شبکهی این رمزارز را ادامه دهند، زیرا پاداش کسب شده توسط ماینرها به واسطهی کارمزد تراکنش دیگر کاربران تامین خواهد شد.
چرا دولت آمریکا نمیتواند بیتکوین را مسدود کند؟
یکی دیگر از سوالات رایجی که در فضای اینترنت وجود دارد این است که چرا دولت ایالات متحده اقدام به مسدودسازی بیتکوین نمیکند؟ از آنجایی که این رمزارز غیرمتمرکز است، نه دولت آمریکا و نه هیچ دولت دیگری قدرت مسدودسازی آن را ندارد.
آیا بیتکوین توسط CIA و یا آژانس امنیتی دیگری ساخته شده است؟
خیر، بیتکوین توسط سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا یا CIA ساخته نشده است. در واقع با توجه به اطلاعاتی که در دسترس است، رمزارز بیتکوین هیچ ارتباطی با این سازمان یا سازمانهای امنیتی دیگر ندارد. اعتقاد بر آن است که بیتکوین توسط یک آینده نگر مالی، یک آزادیخواه و یک برنامهنویس کامپیوتر با نام ساتوشی ناکاموتو، ساخته شده است.
سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.