اخبار سایر کوین‌ها - Altcoinsاخبار و مقالات

آیا فورک مونرو به سود ماینر‌های دارای کارت گرافیکی بوده است؟

نگاهی به فورک اخیر رمزارز مونرو که با هدف حذف اسیک‌ها انجام شده و تاثیر آن بر سودآوری ماینر‌های دارای‌ کارت‌ گرافیک

نکات برگزیده مطلب
  • مونرو(Monero) رمزارز منبع بازی است که با هدف مبادلات آسان، پیگیرگریزی و تمرکز زدایی ایجاد شده است. در تاریخ ۹ مارس ۲۰۱۹ با اجرای موفق فورک سخت(Hard Fork) در شبکه‌ی این رمزارز، ماینر‌های دارای تجهیزات اسیک(ASIC) از شبکه حذف شدند و هش‌ریت شبکه بیش از ۸۰ درصد کاهش یافت. آخرین اقدام توسعه‌دهندگان مونرو و جنگ بر علیه اسیک‌ها به منظور مقابله با تمرکز بیش از حد در هش‌ریت شبکه اجرا شده است.

جنگ بر علیه اسیک‌ها

مونرو اولین فورک خود را با هدف مقابله با اسیک‌ها در آوریل 2018 و برای مقابله با دستگاه‌هایی همانند Antminer X3 اجرا کرد. تیم اصلی مونرو نگرانی خود را از دستکاری و یا اعمال قوانین شبکه توسط دولت‌ها مطرح کرد و در نتیجه متعهد به ایجاد تغییراتی در جهت افزایش مقاومت نسبت به اسیک‌ها شد و استراتژی خود را بر روی حذف اسیک‌ها از شبکه قرار داد.

 

مونرو با حذف عمدی تجهیزات ماینینگ اسیک به منظور مقابله با تمرکز در شبکه، تنها به ماینر‌هایی که از پردازنده(CPU) و کارت‌های گرافیکی(GPU) استفاده می‌کنند متکی می‌شود. جلوگیری از حملات 51 درصد برای رمزارز مونرو اهمیت بالایی دارد و باقی ماندن در این چهارچوب برای مزارع ماینینگی که به‌طور پیوسته اندازه و هش‌ریت آن‌ها افزایش می‌یابد نیز مهم است. حمله‌ی اخیر به اتریوم کلاسیک(Ethereum Classic)، نشان می‌دهد که اجرای حملات 51 درصد حتی بر روی آلت‌کوین‌های دارای ارزش بازار نسبتا بالا نیز امکان‌پذیر است.

رمزارزهای ایجاد شده در فورک مونرو

از طرفی اتکای مونرو به اجرای فورک سخت شش ماهه ممکن است موجب ناپایداری در این رمزارز گردد. زیرا با گذشت زمان دستیابی به اجماع به‌طور فزاینده‌ای دشوار می‌گردد (آخرین فورک مونرو چهار پروژه‌ی فرعی را ایجاد کرده است.)

اثرات فورک مونرو بر ماینر‌های دارای کارت‌های گرافیکی

معرفی پروتکل آنتی اسیک اثبات کار(Anti-ASIC Proof of Work Protocol) مونرو موجب کاهش 83 درصدی هش‌ریت شبکه گردید و سودآوری ماینر‌های دارای کارت‌های گرافیکی را که غالبا رمزارزهای دیگری را به دلیل سودآوری بیشتر استخراج می‌کردند، افزایش داد. با این وجود، هش‌ریت روند صعودی خود را در گذشته آغاز کرده و از 95 مگاهش بر ثانیه به 313.75 مگاهش بر ثانیه رسید.

تغییرات هش‌ریت شبکه‌ی مونرو

کاهش هش‌ریت رمزارز مونرو را به یکی از سود‌آورترین رمزارزها برای ماینینگ تبدیل کرد اما با توجه به قانون عرضه و تقاضا، هش‌ریت شبکه‌ی این رمزارز در گذشته به تعادل رسیده است. (به شکلی که انتظار می‌رفت) بازار واکنش قابل توجهی به فورک مونرو نشان نداد، پاسخ کند ماینر‌ها را می‌توان به علت نیاز به تلاش زیاد در تغییر الگوریتم ماینینگ در بیشتر مزارع ماینینگ و ریگ‌های ماینینگ متشکل از کارت‌های گرافیکی نسبت داد (هرچند تغییرات نرم‌افزاری سطح بالاتری از پیچیدگی را داراست).

ارتقاء مونرو تغییرات امنیتی بیشتری را در «Dynamic Block Algorithm» برای مقابله با حملات «Big Bang» معرفی کرده است. این بروز‌رسانی همچنین شناسه‌ی پرداخت رمزنگاری شده‌ی مصنوعی(Dummy Encrypted Payment ID) را به منظور بهبود انجام تراکنش‌های همگن معرفی کرده است.

بنابراین آخرین فورک مونرو بهبود‌های قابل توجهی را در اصول حفظ حریم شخصی، امنیت و تمرکززدایی ارائه می‌کند. بعلاوه، فورک اخیر در راستای حفظ منافع ماینر‌های دارای کارت‌های گرافیکی است و نشان می‌دهد که در صورت واکنش سریع ماینر‌ها، ماینینگ با کارت‌های گرافیکی همچنان سودآور خواهد بود.

مت هاوکینگز(Matt Hawkins) مدیرعامل Cudo Ventures کارشناس محاسبات و یک کارآفرین است. وی در گذشته کسب و کار مرکز داده‌ی خود را به فروش رساند و هم اکنون دانش و اشتیاق خود را برای بازار رمزارزی و توسعه‌ی تکنولوژی در Cudo Miner به‌کار می‌گیرد. مت معتقد است که محاسبات غیر متمرکز برای محیط زیست بهتر است و با کاهش زباله و یا ارائه‌ی روش‌های نوآورانه می‌توان از هدف Cudo در ایجاد محیط محاسباتی اخلاقی و پایدار پشتیبانی کرد.

نظر شما در رابطه با اجرای فورک آنتی اسیک در رمزارزها چیست؟ آیا فورک اخیر مونرو باعث افزایش سودآوری ماینر‌های دارای کارت‌های گرافیکی شده است؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Cryptoglobe
دکمه بازگشت به بالا