اخبار و مقالاتاسکم و قانونگذاری - Scam & Regulation

دولت چین به دنبال ممنوعیت استخراج رمزارزها

در فهرست نظرسنجی عمومی که توسط کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین(NDRC) ارائه شده به ممنوعیت فرایند ماینینگ اشاره شده است

نکات برگزیده مطلب
  • براساس گزارشاتی که روز سه‌شنبه ۹ام آوریل توسط خبرگزاری‌های داخلی کشور چین منتشر شده است، دولت این کشور قصد دارد تا فعالیت ماینینگ و استخراج رمزارزها را ممنوع اعلام کند. براساس گزارشات مذکور کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین(NDRC) روز دوشنبه با انتشار فهرستی از عموم مردم خواست تا در رابطه با تغییرات اعمالی(که ممنوعیت فعالیت ماینینگ رمزارزها نیز در آن گنجانده شده) نظر خود را اعلام نمایند.

 براساس گزارشاتی که روز سه‌شنبه ۹ام آوریل منتشر شده است، دولت چین قصد دارد تا فعالیت ماینینگ و استخراج رمزارزها در این کشور را ممنوع اعلام کند. طبق اعلام گزارشات مذکور، کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چین(NDRC) روز دوشنبه اعلام کرده است که «در رابطه با فهرست تجدید ‌نظر مربوط به صنایعی که قصد تشویق، محدودسازی و یا ممنوعیت آن‌ها را دارد، به دنبال نظرسنجی عمومی است». این فهرست که با نام «کتاب راهنمای برای تنظیم ساختار صنعتی» شناخته می‌شود، برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ منتشر شد.

این کاتالوگ یا کتاب راهنما در واقع «یک سند تکمیلی» یا برای «قوانین موقت در رابطه با ارتقاء روند تعدیل و اصلاح ساختار صنعتی» می‌باشد. زمانی که این کاتالوگ برای اولین بار منتشر شد، بیش از ۲۰ صنعت از جمله کشاورزی، حفاظت آب، زغال سنگ، برق، حمل و نقل، صنعت اطلاعات، آهن و فولاد، فلزات ترکیبی،‌ صنایع پتروشیمی، مصالح ساختمانی، ماشین‌آلات صنعتی، صنایع سبک و نساجی، خدمات صنعتی، محیط زیست و حفاظت از آن، حفاظت و بهره‌برداری گسترده از منابع و موارد دیگر بود. در مجموع ۵۳۹ بند و ماده در رده‌ی تشویق، ۱۹۰ مورد در رده‌ی محدود‌سازی و ۳۹۹ مورد نیز در رده‌ی حذف و در برای ممنوعیت قرار گرفت.

براساس گزارشات مذکور، در نسخه‌ی پیش‌نویس کتاب راهنما صنعت ماینینگ و استخراج رمزارزها به عنوان «یکی از ۴۵۰ فعالیتی است که به گفته‌ی NDRC به دلایلی از جمله عدم تطابق با قوانین و مقررات مربوطه، خطرناک بودن، هدر دادن منابع و یا آلودگی محیط زیست باید حذف شده و ممنوع اعلام شوند.»

در بخش‌های دیگری از این گزارش آمده است که این سند ظاهرا «تاریخ مشخص یا برنامه‌ریزی دقیقی برای چگونگی حذف و ممنوعیت فرایند ماینینگ رمزارزها تعیین نکرده است، این بدان معناست که این فعالیت باید بلافاصله ممنوع اعلام شود». شهروندان کشور چین می‌توانند تا تاریخ ۷ام می در نظرسنجی عموم مذکور شرکت کرده و نظرات خود را در رابطه با تغییرات اعمال شده‌ی پیشنهادی در این فهرست، ارائه نمایند.

در این گزارش همچنین به نقل از روزنامه‌ی مرتبط با اوراق بهادار دولتی گفته شده که این فهرست پیش‌نویس «به وضوح منعکس کننده‌ی نگرش و سیاست‌های صنعتی این کشور» نسبت به صنعت رمزارزی است.

گرچه بانک مردم چین«PBoC» در سپتامبر ۲۰۱۷ ممنوعیت عرضه‌ی اولیه توکن یا ICOها را به صورت رسمی اعلام کرد، اما از آن رو تاکنون فرایند ماینینگ رمزارزها(به توجه به مقدار زیاد انرژی که توسط آن مصرف می‌شود) همچنان قانونی بوده است. به عنوان مثال، روز ۴ام ژانویه ۲۰۱۸، یکی از خبرگزاری‌های داخلی چین ادعا کرده بود که طبق گفته‌های یک منبع ناشناس کشور چین قصد دارد «با محدودسازی میزان برق مصرفی ماینر‌ها باعث تعطیلی کار آن‌ها شود» زیرا «مقامات این کشور نگران این موضوع هستند که ماینر‌های بیت‌کوین در حال استفاده از مزیت برق ارزان برخی مناطق این کشور بوده و در برخی موارد بر روی میزان مصرف برق معمولی تاثیر می‌گذارند». نکته‌ی جالب توجه در رابطه با مقاله‌ی مذکور این است که گفته شده محدودیت‌های فوق‌الذکر «شامل منابع قانون‌گذاری دیگری از جمله NDRC» نیز می‌باشد.

مطمئنا این حرکت دولت چین برای کمپانی‌هایی که هنوز هم فعالیت ماینینگ رمزارز در این کشور انجام می‌دهند به هیچ وجه تعجب‌آور نخواهد بود. به عنوان مثال امروز گزارشات دیگری منتشر شده که نشان می‌دهد کمپانی بزرگ بیت‌مین(Bitmain Technologies یکی از بزرگ‌ترین سازندگان دستگاه‌های ماینینگ اسیک در جهان) در حال حاضر فعالیت ماینینگ رمزارز خود را به کشور‌های دیگری همچون ایالات متحده و کانادا انتقال داده است.

حساب توییتری cnLedger که اخبار مرتبط با صنعت رمزارزی و بلاک‌چین کشور چین را منعکس می‌کند، روز دوشنبه اعلام کرد پلت‌فرم‌های مبادله‌ی رمزارز Over The Counter(یا OTC) که پس از ممنوعیت ICOها توسط PBoC در کشور چین تقریبا «تنها راه» خرید رمزارز به واسطه‌ی ارز فیات محسوب می‌شوند، شاهد حجم زیاد خرید رمزارز پایدار تتر(با نماد USDT) هستند. این نکته از آنجا حائز اهمیت است که سرمایه‌گذاران و مبادله‌گران چینی ابتدا اقدام به خرید رمزارز پایدار USDT کرده و سپس در صرافی‌های مد نظر خود رمزارز USDT را ب رمزارزهای دیگری همچون بیت‌کوین(با نماد BTC) تبدیل می‌کنند.

نظر شما در رابطه با سیاست‌های دولت چین در قبال صنعت رمزارزی چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4.5]

منبع
Cryptoglobe

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا