- تحقیقات وبسایت Decrypt نشان میدهد که نویسندگان وایتپیپر(White Paper) پروژههای رمزارزی برای انجام هر سفارش ۵۰ هزار دلار دریافت میکنند، اما فریلنسرهای(افرادی که به صورت آزاد و بدون کارفرما کار میکنند) شرکت کننده در این پروژهها ادعا میکنند که برخی استارتآپها برای جذب سرمایهگذاران بزرگنمایی میکنند.
فریلنسرهایی که وایتپیپر پروژهها را مینویسند در این تحقیقات عنوان کردند که تکمیل یک وایتپیپر میتواند 8 ماه طول بکشد و هزینهای در محدودهی 1-50 هزار دلار دارد. در حالی که بیشتر فرصتهای کاری از طریق پلتفرمهایی همانند LinkedIn و Upwork تعریف میشوند.
بسیاری از نویسندگان وایتپیپرها که در این مطالعه حضور داشتند، ادعا میکنند که آنها «دائما حقایق را جعل و تحریف میکنند.»
ادفمی یوسف ادگوک(Adefemi Yusuff Adegoke)، یکی از نویسندگان وایتپیپر، خاطر نشان کرد که برخی از استارتآپها برای جذب سرمایههای گوناگونی که بهدست مدیران ارشد این پروژهها میرسد، تقلب میکنند. وی افزود:
پروژههایی که میتوانند با بودجهی 180 هزار دلاری فعالیت کنند، ممکن است تا 450 هزار دلار سرمایه جذب کنند. آنها کل مبلغی که در طول پیشنهاد اولیهی سکه(ICO) جمعآوری شده است را گزارش نمیکنند. Adefemi Yusuff Adegoke
ولادیمیر مالیشکین(Volodymyr Malyshkin)، نویسندهی وایتپیپر اوکراینی اعلام کرد که از او درخواست میشود ارقام جعلی را در اسناد اضافه کند. وی ادعا میکند، بسیاری از کسب و کارها درک درستی از بلاکچین ندارند و بهسادگی میخواهند با افزودن کلمات روز، سرمایهگذاران را جذب کنند. مالیشکین اظهار داشت در برخی موارد نویسندگان وظیفهی ایجاد کل مُدل کسب و کار را برای مشتریان خود بر عهده دارند.
یک نویسندهی ناشناس وایتپیپر در ایالات متحده آمریکا افزود نقض حقوق ناشر(کپی رایت) در این صنعت بسیار متداول است، مدیران استارتآپها به نویسندگان دستور میدهند جزئیات تکنولوژی که حقوق آن به شرکتهای رقیب تعلق دارد را در وایتپیپر خود اضافه کنند.
Decrypt نوشت: از طرف دیگر، بسیاری از مصاحبه شوندگان افزایش تقاضا برای نگارش وایتپیپر را گزارش کردهاند که نشان میدهد پایان رکود نزدیک است.
اتهامات تقلب در وایتپیپر در این صنعت جدید نیست. جوئی ژائو(Joey Zhou)، توسعه دهندهی شبکهی اتریوم در اکتبر گذشته ادعا کرد که وایتپیپر پترو(Petro) رمزارز ملی ونزوئلا، کپی آشکاری از پروژهی رمزارز Dash است.
گزارش شده است که سیمون موریس(Simon Morris)، مدیر سابق استراتزی در شرکت بیتتورنت(BitTorrent)، پس از مخالفت با جاستین سان(Justin Sun) مدیرعامل ترون(Tron) نسبت به ادعای سرقت ادبی در کدها و وایتپیپر این پروژه، شرکت مذکور را ترک کرد. BreakerMag به نقل از جاستین سان گزارش کرد: «ما به توافق رسیدیم که این اتفاق رخ نداده است، ما به جلو حرکت میکنیم.»
نظر شما در رابطه با تقلب در وایتپیپر برخی از پروژههای رمزارزی چیست؟ چگونه میتوان با پدیدهی تقلب و فریب در پروژههای رمزارزی مقابله کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.