اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

یک پازل رمزنگاری ۲۰ ساله که قرار بود پس از ۳۵ سال رمزگشایی شود زودتر از موعد حل شد!

این پازل رمزنگاری که در دانشگاه MIT قرار دارد به گونه‌ای طراحی شده بود که از یک کپسول زمان محافظت کند

نکات برگزیده مطلب
  • براساس گزارشاتی که روز ۲۹ام آوریل منتشر شده است، یک کپسول زمان که در سال ۱۹۹۹ توسط آقای ران ریوست(Ron Rivest) طراحی و توسط یک پازل رمزنگاری محافظت می‌شد، اخیرا پس از گذشت حدود ۲۰ سال رمزگشایی شده است. این پازل به گونه‌ای طراحی شده بود که حل کردن آن به ۳۵ سال زمان نیاز داشت.

یک کپسول زمان که در سال ۱۹۹۹ توسط آقای ران ریوست(Ron Rivest) طراحی و توسط یک پازل رمزنگاری محافظت می‌شد، اخیرا پس از گذشت حدود ۲۰ سال رمزگشایی شده است. این پازل به گونه‌ای طراحی شده بود که حل کردن آن به ۳۵ سال زمان نیاز داشت، اما طبق گزارشاتی که روز ۲۹ام آوریل منتشر شده است، یک برنامه‌نویس بلژیکی توانسته در روز ۱۵ام آوریل ۲۰۱۹ این پازل را حل کرده و کپسول زمان را باز کند.

موزه‌ی تاریخچه‌ی کامپیوتر‌های اولیه

یک معمار برجسته با نام فرانک جیری(Frank Gehry) در آوریل ۱۹۹۹ یک کپسول زمان دریافت می‌کند که شامل دستورالعمل‌هایی برای جاسازی در آزمایشگاه علوم کامپیوتر دانشگاه MIT بود. براساس گزارشات، این کپسول زمان در واقع یک موزه‌ی تاریخچه‌ی کامپیوترهای اولیه بود که به وسیله‌ی افرادی همچون بیل گیتس(Bill Gates بنیانگذار شرکت مایکروسافت)، بارنز لی(Tim Berners-Lee مهندس علوم رایانه‌ای و مخترع) و دیگر افراد مشهور، بیش از ۵۰ مورد آیتم مختلف در آن گنجانده شده بود.

آقای ران ریوست به عنوان طراح پازل مذکور توضیح داده بود که در این پازل هیچ تقلب و حیله‌ای وجود ندارد، بلکه تنها ۳۵ سال زمان لازم است تا محاسبات لازم برای رمزگشایی آن به اتمام برسد. با این حال، پس از گذشت حدود ۲۰ سال و در روز ۱۵ام آوریل، آقای برنارد فابروت(Bernard Fabrot) یک برنامه‌نویس خود آموخته توانست این پازل را حل کند.

داخل این پازل دستورالعمل‌هایی وجود داشت که نیازمند آن بودند راه‌حل‌های و پاسخ‌های یافته شده به مدیریت آزمایشگاه علوم رایانه‌ای فرستاده شوند؛ طبق گفته‌ی آقای فابروت این آزمایشگاه‌ها دیگر وجود ندارند. در سال ۲۰۰۳ مالکیت آزمایشگاه مذکور توسط آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم کامپیوتری دانشگاه MIT(یا CSAIL) در اختیار گرفته شد. گفته شده که مدیر آزمایشگاه‌های CSAIL هرگز چیزی در رابطه با این پازل نشنیده بود.

روش حل این پازل به این صورت است که ابتدا باید یک عملیات مجذورگیری و مربع کردن تقریبا ۸۰ تریلیون مرتبه به صورت متوالی انجام شود. این بدان معناست که با راه‌اندازی عملیات همزمان و یا استفاده از ابر رایانه‌ها نیز این روند سریع‌تر از حالت عادی انجام نخواهد شد.

سپس باید یک عملیات ریاضی اجرا شود از پاسخ نهایی و اعداد اشاره شده در داخل دستورالعمل استفاده کند. این راه‌حل عددی یک عدد دیگر را ارائه می‌کند که می‌تواند به یک پیام تبریک تبدیل شود، که توسط آقای ریوست و فابروت در روز ۱۵ام می کشف شد.

آقای فابروت در رابطه با این موضوع اظهار داشت که تقریبا سال ۲۰۱۵ به حل کردن این پازل روی آورده و کامپیوتر او به مدت تقریبا سه سال و نیم، به طور مداوم در حال محاسبات بوده است. گفته شده که تنها در زمان مسافرت، رویداد خاص یا قطع برق، این کامپیوتر غیرفعال بوده است.

پروژه‌ی Cryptophage

آقای فابروت تا قبل از اینکه یک تیم از دانشمندان علوم کامپیوتر و رمزنگاری به نام Cryptophage بعد از گذشت ۲۵ روز به او اطلاع دادند، نمی‌دانست که توانسته پازل مذکور را حل کند.

تیم Cryptophage به رهبری یکی از مهندسین شرکت اینتل(Intel) با نام سیمون پفرز(Simon Peffers) به عنوان یک مکانیزم امنیتی برای بلاک‌چین‌ها، در حال تحقیق بر روی توابع تاخیر قابل بازبینی بود. این گروه پازل ریوست را به عنوان یک روش عالی برای آزمایش و بررسی تحقیقاتشان مورد توجه قرار دادند.

از اوایل ماه مارس، آن‌ها محاسبه کردند که به دلیل بهره‌وری محاسباتی تراش‌های آن‌ها، تا تاریخ ۱۰ام می می‌توانند به جواب صحیح برسند. زمانی که این تیم در رابطه با این موضوع به دانشگاه MIT اطلاع داد، متوجه شدند که برنارد فاربوت این محاسبات را ۴۲ ماه قبل از آن‌ها شروع کرده و توانسته به جواب پایانی برسد.

به نظر شما چه عاملی باعث اشتباه سازندگان این پازل در حدس زمان تقریبی برای حل این پازل شده است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4.7]

منبع
Btcmanager

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا