- به رغم انتقادهای وارده به صنعت ماینینگ، روز جمعه و در گردهمایی ماینینگ Fidelity ماینرهای بیتکوین اعلام کردند که این صنعت یک فاجعهی زیست محیطی نیست و یک راهکار پذیرش انرژی پاک محسوب میشود. طبق آمار ارائه شده در این گردهمایی بخش اعظم فرایند ماینینگ بیتکوین جهان با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و سازگار با محیط زیست انجام میشود.
ماینینگ بیتکوین و انرژی تجدیدپذیر
به رغم انتقادهای وارده به صنعت ماینینگ، روز جمعه و در گردهمایی ماینینگ Fidelity ماینرهای بیتکوین اعلام کردند که این صنعت یک فاجعهی زیست محیطی نیست و یک راهکار پذیرش انرژی پاک محسوب میشود.
مرکز برگزاری این رویداد نیز یک موضوع جالب برای بحث است. مرکز فناوریهای کاربردی Fidelity که بخش تحقیق و توسعهی این شرکت میباشد، میزبانی این گردهمایی را در مرکز اصلی این غول مدیریت دارایی جهان در شهر بوستون را بر عهده داشت. لازم به یادآوری است که کمپانی مدیریت دارایی Fidelity(که در حال حاضر بالغ بر ۷ تریلیون دلار سرمایهی تحت مدیریت دارد) با راهاندازی یک زیرمجموعه با نام Fidelity Digital Asset Services که به مشتریان سازمانی خدمات صندوق نگهداری بیتکوین ارائه میکند، نسبت به بازار رمزارزی در میان دیگر شرکتهای رقیب ارادت خاصی نشان داده است. علاوه بر این انتظار میرود که طی هفتههای آتی خدمات مبادلهی بیتکوین نیز توسط این کمپانی بزرگ به سرمایهگذاران سازمانی ارائه شود.
با صرف نظر از حضور حدود ۳۰۰ نفر شرکت کننده در این گردهمایی و مرور مختصری از تاریخ ماینینگ توسط جوریکا بولوویک(Jurica Bulovic) مدیر نوآوری در بخش Fidelity Labs(یک بخش تحقیق و توسعهی دیگر)، بخش اعظم سخنرانیهای این رویداد به سخنرانان میهمان واگذار شده بود. طی این سخنرانیها، ماینرها و دیگر افراد حاضر در گردهمایی تلاش کردند تا ادعای عمومی منتقدان مبنی بر اینکه فرایند «ماینینگ بیتکوین به میزان زیادی انرژی و برق نیاز دارد(حدود ۰/۲۶ درصد مصرف جهانی) و یک تهدید برای محیط زیست محسوب میشود» را رد کنند.
آقای جان بلیزیر(John Belizaire) مدیرعامل Soluna(کمپانی ارائه دهندهی خدمات انرژی تجدیدپذیر) اعلام کرد که ماینرها همواره به دنبال دستیابی به انرژی و برق ارزان قیمتتر هستند، و به همین دلیل است که آنها در آیندهای نزدیک منجر به توسعهی تکنولوژیهای مربوط به انرژی تجدیدپذیر خواهند شد. وی در ادامه گفت که شرکت تحت مدیریت وی در حال ساخت یک مزرعهی بزرگ تولید برق به وسیلهی تورینهای بادی در کشور مراکش است، و قرار است مصرف کنندهی اصلی این انرژی پاک ماینرها باشند. گفته شده که انرژی مازاد نیز به شبکهی برق کشور عرضه خواهد شد.
وی در ادامه پیشبینی کرد که این صنعت نوبنیاد دچار تغییراتی خواهد شد و توضیح داد:
بیتکوین مرکز زیربنا و زیرساختهای بزرگ بعدی خواهد بود، زیرساختهایی که هرگز چیزی مانند آن را ندیدهایم. ما قصد داریم به مکانهایی برویم که انرژی تجدیدپذیر باور نکردنی دارند. طی یک دههی آینده ما از بیتکوین به شیوهی کاملا متفاوتی یاد خواهیم کرد. John Belizaire
آقای بلیزیر همچنین عنوان کرد که فرایند ماینینگ به تامین مالی روند ساخت شبکههای محاسباتی سراسر جهان و سایتهای جدید تولید انرژی تجدیدپذیر کمک خواهد کرد، و برخلاف گذشته این امر نیازی به یارانه و کمکهای دولتی نخواهد داشت.
رودخانه، نه ذغال سنگ
آقای کریس بندیکسن(Chris Bendiksen) مدیر ارشد بخش تحقیقاتی CoinShares گفت نظریهی اینکه «ماینینگ بیتکوین عدمتا با استفاده از انرژی بدست آمده از زغال سنگ کثیف انجام میشود» کاملا غلط است. تیم تحت مدیریت وی اخیرا در مورد مناطق اصلی ماینینگ جهان و منابع انرژی مصرفی آنها تحقیقات مفصلی انجام داده است.
طبق گزارشات ارائه شده توسط CoinShares، ماینرهای بزرگ اغلب در مناطق کوهستانی و در نزدیکی رودخانههای بزرگ قرار دارند و در مجموع انرژیهای مصرفی این مانرها، سهم انرژی تجدیدپذیر بسیار قابل توجه است. در این گزارشات همچنین گفته شده که «۴۸ درصد ماینینگ جهان در استان سیچوان کشور چین انجام میشود که استفاده از انرژی تجدیدپذیر در آن شایع است(حدود ۹۰ درصد انرژی مصرفی)، حدود ۱۲ درصد دیگر فرایند ماینینگ جهان نیز در بخشهای دیگری از چین در حال انجام است که نیمی از آن هم از انرژی تجدیدپذیر استفاده میکنند.»
حدود ۳۵ درصد دیگر نیز در نقاط محتلف غرب جهان از جمله British Columbia و کبک در کشور کانادا، ایالات واشنگتن در آمریکا و ایسلند انجام میشود. مابقی جهان نیز ۵ درصد باقی مانده را به خود اختصاص دادهاند. گفته میشود که اکثر این مکانها از انرژی تجدیدپذیر، به ویژه هیدرو انرژیها(برق تولیدی به واسطهی رودخانهها و منابع آبی) استفاده میکنند.
آقای بندیکسن در ادامه گفت که بخش اعظم هیدرو انرژی جهان بدون استفاده باقی مانده است، زیرا سدهای آبی تولید انرژی اغلب در مناطق دارای چشمانداز مناسب و رودخانههای بزرگ ساخته میشوند، اما این مناطق لزوما پرجمعیت نیستند. وی توضیح داد که ماینرها میتوانند از این ظرفیتهای بلااستفاده، به خوبی استفاده کنند.
زمانی که از آقای بندیکسن در رابطه چگونگی جمعآوری دادههای مربوط به میزان پراکندگی ماینرها پرسیده شد، وی پاسخ داد که بخش اعظم این اطلاعات از طرف خود ماینرها ارائه شده است.
او گفت:
ما تمام فضای اینترنت از جمله انجمنهای ماینینگ را جستجو کردیم، با خود ماینرها صحبت کردیم و مقالات خبری را مطالعه کردیم. Chris Bendiksen
آقای بندیکسن همچنین گفت که «گرچه به نظر میرسد در نقاطی همچون کشور چین، جوامع ماینینگ بسیار منزوی هستند و مانند آنچه در غرب فکر میکنند، این ماینرها علاقهی زیادی به اینگونه نظرسنجیها ندارند، اما آنها هنوز هم مایل به پاسخگویی به سوالات ما هستند.»
استفاده از زبالهها
آقای استفن باربور(Stephen Barbour) رئیس کمپانی تجزیه و تحلیل دادههای Upstream Data توضیح داد که یکی دیگر از منابع قابل استفادهی در دسترس و ارزان میتوان گاز طبیعی حاصل از استخراج نفت باشد(با نام گاز همراه نیز شناخته میشود). از آنجایی که این گاز استفادهای ندارد، شرکتهای نفتی معمولا مجبور هستند که این گاز را از بین ببرند، بنابراین اقدام به سوزاندن آن میکنند. براساس دادههای ارائه شده توسط کمپانی General Electric، در نتیجهی سوخت این گازها سالانه بیش از ۱۴۰ میلیارد متر مکعب گاز به هدر میرود.
آقای باربور گفت که کمپانی تحت مدیریت وی یک سیستم جدید توسعه داده است که گاز خروجی یک سایت حفاری نفت را جذب کرده و آن را به انرژی تبدیل میکند، سپس از این انرژی برای ماینینگ بیتکوین استفاده میشود. براساس گفتههای وی، یک نمونهی اولیه از این سیستم در یکی از سایتهای حفاری نفت کشور کانادا اجرایی شده است و سریعا باعث شده که میزان انتشار کربن این سایت سالانه ۱۰ هزار تن کاهش یابد. آقای باربور در رابطه با این موضوع به خبرگزاریها اعلام کرد:
این سیستم از سال ۲۰۱۷ تا به امروز مشغول ماین رمزارز است و به واسطهی گاز خروجی کار میکند. Stephen Barbour
گفته میشود که نمونهی اولیهی این سیستم از یک نیروگاه ۴۵ کیلوواتی و دستگاههای اسیک(ASIC) مدل Antminer S9 که توسط کمپانی بیتمین(Bitmain) ساخته شدهاند، استفاده میکند. این سیستم توانسته طی ۲ سال گذشته حدود ۲۰ واحد رمزارز بیتکوین استخراج کند.
به گفتههای آقای باربور، تمرکز اصلی بر روی تولیدکنندگان نفت در استانهای آلبرتا و ساسکاچوان کشور کانادا قرار دارد زیرا غنی از منابع نفتی هستند. وی همچنین گفت که یک کمپانی حفاری نفتی کوچک نیز اخیرا برای یک سایت حفاری غیرقابل استفاده، مرکز دادهکاوی ماینینگ خریداری کرده است.
وی در رابطه با این موضوع گفت:
یک شرکت که به دنبال نفت بود، نتوانست چیزی پیدا کند. آنها توانستند حجم زیادی گاز کشف کنند، اما این گاز بیارزش بود و در حال حاضر نمیتوان آن را به کسی در تگزاس فروخت. بنابراین آنها یا میتوانستند این سرچشمه را رها کرده و پولهای خود را از دست بدهند، و یا در فرایند ماینینگ بیتکوین سرمایهگذاری کنند. اما در اغلب موارد، شرکتهای نفتی در زمینهی خرید تجهیزات ماینینگ بیتکوین کمی خجالتی هستند. Stephen Barbour
آقای باربور در ادامه گفت که «با این حال، گاز همراه یه مسئولیت برای آنها به همراه داشت، بنابراین کمک کردن به آنها در زمینهی خلاص شدن از دست این گازها به واسطهی فرایند ماینینگ در واقع نوعی خدمات محسوب میشود، که شاید به این منجر شود که شرکتهای نفتی اجازه دهند ماینرها به صورت کاملا مجانی در زمینهای آنها کار کنند.»
به گفتهی آقای بندیکسن هیچکدام از این صحبتها به منظور نشان دادن حفاظت از محیط زیست به وسیلهی فرایند ماینینگ بیتکوین نیست. وی طی صحبتهای خود گفت که «احتمالا آنها در کل هیچ اهمیتی به این موضوع نمیدهند، با این حال استفاده از انرژی فسیلی برای فرایند ماینینگ بسیار پرهزینه و گران است». وی افزود:
فرایند ماینینگ یک محرک بیرحم برای انرژی ارزان قیمت جهان است. Chris Bendiksen
نظر شما در رابطه با آمار مربوط به استفاده از انرژی تجدیدپذیر در صنعت ماینینگ چیست؟ آیا ماینینگ بیتکوین و دیگر رمزارزها میتواند یک تهدید زیست محیطی محسوب شود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.