- با وجود ممنوعیتهایی که سیستم حقوقی کشور چین نسبت به استفاده و دخالت در فعالیتهای مرتبط با صنعت رمزارزی وضع کرده است، خانم شیائو وای(Xiao Wei) یکی از اعضای شورای انجمن تحقیقات حقوقی بانک چین اخیرا اعلام نموده که شهروندان چینی میتوانند به رغم وجود ممنوعیتهای فعلی، رمزارز بیتکوین(با نماد BTC) نگهداری کنند و یا به مبادلات OTC بپردازند.
خانم شیائو وای(Xiao Wei) یکی از اعضای انجمن تحقیقات حقوقی بانک چین اخیرا اعلام نموده که شهروندان چینی میتوانند به رغم وجود ممنوعیتهای فعلی، رمزارز بیتکوین(با نماد BTC) نگهداری کنند. سیستم قضائی چین موکدا هرگونه فعالیت مرتبط با ICOها را ممنوع کرده است، اما همین سیستم دیدگاه کاملا متفاوتی در خصوص مالکیت رمزارزها و حقوق مرتبط با آنها دارد.
چین در سال ۲۰۱۳ یک تعریف دقیق از ماهیت قانونی بیتکوین ارائه کرد: یک کالای مجازی خاص، که وضعیت آن به عنوان «دارایی و ملک» تعریف میشود.
اصول کلی حقوق مدنی که در تاریخ ۱ ام اکتوبر ۲۰۱۷ اجرایی شد، مجددا تاکید کرد که املاک و داراییهای مجازی تحت حفاظت قوانین چین هستند. خانم وای این نیز به تجزیه و تحلیل این قوانین و تعاریف پرداخت و نهایتا اعلام کرد که بیتکوین در کشور چین قانونی میباشد.
به این ترتیب، معاملات فرابورس (OTC-Over The Counter) نیز به عنوان جرم تعریف نمیشوند. با توجه به قوانین موجود، این نوع مبادلات یک «جابجایی قدرت» هستند که طی آن یک دارایی به همراه تمام حقوق و قوانین مربوطه، از شخصی به شخص دیگری انتقال مییابد. خانم وای در ادامه توضیح داد که «نحوهی این انتقال به مالک دارایی مرتبط است و هیچکس حق دخالت در آن را ندارد».
طبق بیانیهی خانم وای میتوان گفت که دولت چین سیاستهای محدود کنندهای دارد که به دنبال کاهش فعالیتهای مربوط به رمزارزها است. یکی از خبرگزاریهای داخلی چین گزارش داده است که در حال حاضر مجموعا ۴۶۱ پروندهی مرتبط با بیتکوین در دادگاههای این کشور وجود دارد.
با تمام این تفاسیر، دولت چین ممنوعیتهای اعلامی خود را همچنان حفظ کرده است. خانم شیائو وای با دیگر وکلای فعال در ارتباط است. در بین وکلا این توافق کلی وجود دارد که طبق قوانین کیفری چین، مبادلات غیر نقطه به نقطه یا P2P تحت قانون کیفری ۲۲۵ و تبصرهی ۳ قانون جزاء «جزء فعالیتهای تجاری غیرقانونی که به طور جدی نظر بازار را مختل میکنند» قرار میگیرند.
تا به امروز تقریبا تمام تمام محاکمهها و پروندههای مربوط به رمزارزها در کشور چین، ناشی از تقلب و کلاهبرداری در برابر اشخاص ثالث بوده است.
نظر شما نسبت به رویکرد دولت چین نسبت به صنعت رمزارزی چیست؟ آیا تغییر رویکرد چین نسبت به صنعت رمزارزی بر بازار رمزارزها نیز تاثیرگذار خواهد بود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.