![](https://www.coinit.ir/wp-content/uploads/2019/07/آذری-جهرمی.jpg)
- محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات ایران با حضور در برنامهی پارک شهر رادیو تهران اظهار نموده که «تولید بیتکوین برای کشور هم میتواند فرصت باشد و هم میتواند تهدید محسوب شود زیرا جنس عملیات استخراج ارزهای دیجیتال جنس صادرات مجازی برق است». وی همچنین در ادامه تاکید کرد ارزهای دیجیتال نمیتوانند در معاملات کلان و در بحث نیازهای اساسی کشور نقشی را ایفا کنند و نمیتوانند ابزاری برای دور زدن تحریمها باشند.
رمزارزها ابزار دور زدن تحریم نیستند
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات ایران با حضور در برنامهی پارک شهر رادیو تهران، دربارهی استخراج رمزارزها و اینکه آیا بیتکوین میتواند در دور زدن تحریم کمک کند، اظهار داشت که «در معاملات کلان و در بحث نیازهای اساسی کشور، ارزهای دیجیتال نمیتوانند نقشی را ایفا کنند و نمیتوانند ابزاری برای دور زدن تحریمها باشند».
وی در ادامهی صحبتهای خود اعلام کرد:
چون مبدا و مقصد معاملات باید یک تراکنش مالی داشته باشند و در صورتهای مالی ثبت شوند، و آنهایی که به واسطه تحریم های یک جانبه دولت آمریکا، فشار را بر ایران گذاشتهاند و با هر کسی که با آنها کار کند به آنها فشار میآورند، کانال نقل و انتقال پول ندارند. محمدجواد آذری جهرمی
بلاکچین میآید و نظارت را به هم میریزد…
وزیر ارتباطات ادامه داد «طبیعتاً در بسیاری از موارد در بانکهای تحریم شده استفاده میشده است. مانند بسیاری از شرکتهای چینی که از بانکهای کنلون استفاده میکردند. بعد که کنلون تحریم شده است و همچنان این شرایط ادامه دارد و ممکن است آنها ارتباطشان را قطع کرده باشند و هیچ استنادی به کانال بانکی ندارند».
جهرمی همچنین بیان کرد «در معاملات کلان، ارزهای جهان روا موثر نیستند. شاید در معاملات خرد و نقل و انتقالات شخصی موثر باشند. منفظی برای تبادلات کوچک است».
وی در پاسخ به اینکه آیا نظارتی در این روند وجود دارد افزود «زمانی که بلاکچین میآید، نظارت را به هم میریزد و دیگر هیچ بانک مرکزی بر ارزهای جهان نظارت نمیکند. مکانیزم ضد پولشویی دنیا، در کشور ما هم دستورالعملی در مجموعه مبارزه با پولشویی دارد. این دستورالعمل قابل اعمال نیست چرا که نظارتی ندارد.
جهرمی اظهار داشت «اینکه کسی کلاهبرداری کند و دزدی کند به راحتی میتواند پول را منتقل کند، کانالهای تبادل مالی که قابل پایش هستند را هم میتواند کور کند».
وی در پاسخ به اینکه آیا برای شبکه برق کشور استخراج بیتکوین مضر است، گفت:
تولید بیتکوین برای کشور هم میتواند فرصت باشد و هم میتواند تهدید محسوب شود. جنس عملیات استخراج ارزهای دیجیتال جنس صادرات مجازی برق است. موضوع این است که قیمت برق نسبت به کشورهای منطقه و دنیا پایین است؛ چرا که منابع گازی داریم و از منابع استخراج و برق به مردم میدهیم. محمدجواد آذری جهرمی
وضعیت برق ماینرها چه میشود؟
وی در ادامه گفت «در حال حاضر قیمت برق صادرات ۹ سنت برای هر کیلو وات ساعت میباشد. بنابراین کسی نباید با این برق ارزان برای استخراج بیت وین و صادرات استفاده کند. در صورتی که برق مصرفی مردم کمتر از نیم سنت است. حالا اگر کسی بخواهد در مرز ایران شبکه ای تاسیس و برق را بیرون ببرد و این کار بدون هماهنگی وزارت نیرو باشد. طبیعی است که وزارت نیرو با این قضیه مخالفت می کند».
جهرمی در ادامهی گفتههای خود افزود «وزارت نیرو موظف است دارایی کشور را صیانت کند. برقی که از آبهای پشت سد یا گازی که جز منابع عمومی کشور است تولید میشود، اگر توسط عدهای با هزینه کمتر از نیم سنت صرف تولید بیتکوین شود، وزارت نیرو باید نظارت کند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تولید بیتکوین زمانی به عنوان فرصت تلقی میشود که از آن برای برق صادراتی استفاده کنیم، افزود «درکمتر از نیم ساعت در روز در پیک شبکه برق هستیم، حدود ۷۲ هزار مگاوات ظرفیت تولید نیروگاههای کشور است. ما در نیم ساعت به عدد ماکسیمم شبکه برق میرسیم که مجبوریم خاموشی در کشور تجربه کنیم. ما برای این ۷۲ هزار مگاوات سرمایهگذاری زیادی کردهایم و نیروگاه ایجاد کرده ایم».
وی همچنین توضیح داد «منطق اقتصادی برق میگوید که درآمد زمانی به ماکسیمم میرسد که مساحت زیر نمودار مصرف برق ماکسیمم شود. در کمترین زمان مصرف میزان مصرف برق ۲۵ مگاوات باشد، در پیک این میزان ۶۰ هزار مگاوات باشد. این عددی بین این دو را در نظر بگیرید. ما حدود نیم ساعت در پیک هستیم. مابقی در حدود ۴۰ هزار مگاوات مصرف برق هستیم. یعنی عدد ۲۰ هزار مگاوات توان خالی است که میتوان این میزان را صادر کرد. میتوانیم بفروشیم واز درآمد آن، سرمایههای ملی به دست بیاوریم.
ساماندهی هوشمندانهی ماینرها
جهرمی همچنین اظهار داشت که «بنابراین در این قسمت بیتکوین برای صنعت برق کشور یک مزیت بزرگ است. ولی باید توجه داشت که نباید از ظرفیت شبکه استفاده شود. نه اینکه برق یکبار در شبکه سراسری وارد شود و از سرمایه گذاریهای کلان استفاده شود و با آن ماین کنند. ماینرها باید نزدیک نیروگاهها بروند و انشعابی به آنها بدهند که ما مجبور نباشیم هزینه کنیم. این موضوع نیازمند ساماندهی است. هم باید جا و مکان را ساماندهی کنیم و هم باید تعرفه آن مشخص شود».
وزیر ارتباطات با بیان اینکه تعرفهی برق صادراتی برای تولید بیتکوین باید به چه میزان باشد، گفت:
این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد. برخی معتقدند که باید ۷ سنت باشد. اما برخی افراد که در صنعت ماین بیتکوین فعالیت میکنند، اعلام کردهاند که این رقم بسیار زیاد است. باید در فضای عرضه و تقاضا بررسی شود. محمدجواد آذری جهرمی
وی در نهایت افزود «برخی از افرادی که در صنعت ماین بیتکوین فعالیت دارند، پیشنهاد میکنند که با هزینهی شخصی نیروگاه بزنند. این موضوع هم میتواند برای کشور مفید باشد. استفاده از برق با تعرفه عادی برای تولید بیتکوین به ضرر مردم عادی است. این موارد باید سریعتر ساماندهی شود. البته در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است».
گفتههای آقای آذری چهرمی را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا نمیتوان از رمزارزها به عنوان وسیلهای جهت دور زدن تحریمها استفاده کرد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سایت bit.ly با ای پی ایران باز نمیشه و ارور ۴۰۳ میده
بهتره از یک سایت دیگه استفاده کنید
سلام. مرسی که اطلاع دادید. چک میشه
با سلام، چک شد و مشکلی وجود نداشت