- امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تازهترین اظهارات خود بیان نموده که «وزارت ارتباطات آمادهی همکاری با وزارت صمت برای تدوین مجوز استخراج رمزارز است و وزارت نیرو نیز برای عملیاتی شدن صدور این مجوز اعلام آمادگی کرده است، اما از این پس تمام مطالبات به سمت وزارت صمت میرود». وی همچنین توضیح داد که صدور مجوز قانونی استخراج رمزارز تا ۱۰ روز آینده امکانپذیر میشود.
امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه موارد مربوط به استخراج رمزارز در هیات وزیران مصوب و آییننامه آن نیز تدوین شده است، اظهار داشت «البته مصوبه هیات دولت بندهایی دارد که وزارت ارتباطات با آنها به شدت مخالف است، از جمله آنها بند مربوط به نحوه تعیین قیمت برق است که مورد اعتراض وزارت ارتباطات قرار گرفته است.
وی در ادامه توضیح داد «ما معتقدیم قیمت برق را باید عرضه و تقاضا تعیین کند و نباید برای آن قیمت مصوب تعیین شود.
مخالف عملیات استخراج رمزارز در ساعات پیک مصرف هستیم
ناظمی با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات نیز موافق مصرف برق در ساعات پیک نیست، اعلام کرد:
از نظر وزارت ارتباطات استخراج رمزارز در ساعات پیک مصرف برق نباید انجام شود، چراکه در این ساعات حق استفاده از برق با شهروندان است. آمار نشان میدهد در کشور و در طول سال تنها ۲۰۰ ساعت پیک مصرف برق داریم که در این ساعات نباید عملیات استخراج رمزارز انجام شود. امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
ناظمی درباره دیگر پیشنهادات وزارت ارتباطات درباره مصرف برق برای استخراج رمزارزها، افزود «علاوه بر آن، پیشنهاد ما این بود که در سایر ساعات به شرط اینکه صادرات برق انجام نشود امکان استخراج رمزارز فراهم شود.
به گفته وی؛ اگر دولت یا توانیر، توان صادرات برق در سایر ساعات(غیر پیک) را دارد اقدام به صادرات کند، اگر این امکان را ندارد اجازه استفاده و خرید و فروش آن در بازار داخلی و در بازار ثانویه را دهد.
هیات دولت پیشنهاد وزارت ارتباطات را نپذیرفت
ناظمی تاکید کرد «به هر صورت پیشنهادات وزارت ارتباطات درباره نحوه تعیین قیمت برق برای استخراج رمزارز مورد استقبال هیات دولت قرار نگرفت و قوانین مربوط به استخراج رمزارز تعیین شده و تا چند روز آینده ابلاغ میشود».
استخراج رمزارز به عنوان یک صنعت شناخته شد
وی درباره جزئیات بیشتر مصوبه هیات دولت برای استخراج رمزارز، گفت که در این مصوبه، استخراج رمزارز به عنوان یک صنعت شناخته شده است و صدور پروانه توسط وزارت صمت انجام میشود.
امیر ناظمی افزود «همچنین استانداردهای مربوط به آن نیز بین دو وزارتخانه نیرو و ارتباطات تقسیم شد که شامل دو استاندارد برق و استاندارد تکنولوژی است که به ترتیب وزارت نیرو و وزارت ارتباطات متولی آنها هستند».
امکان واردات ماینر براساس استاندارد تعیین شده
رئیس سازمان فناوری اطلاعات از دیگر جزئیات مصوبه هیات دولت را امکان واردات ماینرها بر اساس استانداردهای تعیین شده عنوان کرد.
عدم صدور مجوز برای استخراج جزئی رمزارز
وی با تاکید بر اینکه در مصوبه هیات دولت آمده است که فعالیتها استخراج رمز ارز باید به صورت فارم انجام شود، گفت که «به این معنی که اجازه استخراج رمزارز به صورت جزئی و کوچک داده نمیشود، ضمن اینکه فارمها باید مستقل باشند و از یک حداقلی برای امکان استخراج رمزارز برخوردار باشند.
ناظمی درباره چگونگی تعیین قیمت برق در مصوبه هیات دولت نیز اعلام کرد که طبق مصوبه هیات دولت قیمت برق برای استخراج رمزارز، سقف قیمت متوسط صادراتی برق در نظر گرفته شده است.
تمام مطالبات به سمت وزارت صمت میرود
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این پرسش که صدور پروانه استخراج رمزارز چه زمانی عملیاتی میشود، گفت:
وزارت صمت از ۱۰ روز آینده میتواند شروع به صدور مجوز استخراج رمزارز کند. امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات آمادهی همکاری با وزارت صمت برای تدوین مجوز استخراج رمزارز است، افزود که «وزارت نیرو نیز برای عملیاتی شدن صدور این مجوز اعلام آمادگی کرده است، اما از این پس تمام مطالبات به سمت وزارت صمت میرود».
اظهارات آقای امیر ناظمی را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا با آغاز صدور مجور برای فعالیت ماینینگ، شاهد شکوفایی و گسترش این صنعت در ایران خواهیم بود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بله؛ دولت بیت کوین رو به نفع خودش تغییر داد و سر مردم کلاه رفت.چرا مردم نمی تونن رمز ارز جزئی و خانگی تولید کنن؟ از اون طرف با برجام خون مردم رو کردن توی شیشه و روز به روز وضع مردم بدتر شده و مردم راهی نداشتن که اومدن سراغ بیت کوین. و علّت موفقیّت بیت کوین هم غیر متمرکز بودنش هست که هیچ ارگان و دستگاه دولتی نمی تونه درش دخالت کنه. ولی دولت با تصمیم گیری غیر منصفانه داره وضع مردم رو به شدّت خراب تر میکنه. این تصمیم دولت فقط به درد سرمایه دارها و آقازاده ها می خوره. و گرنه پول مردم با فشار اقتصادی بی ارزش شده و تنها راهش هم استخراج ارز دیجیتال بود که این هم دولت با مهارت و سیاست زیرکانه و موزی که داشت به نفع خودش تمام کرد و نهایتاً برای مردم آبی گرم نمیشه و آخرش هم گردن کلفت ها و آقازاده ها هستن که از این حقّ مسلّم مردم استفاده وافر می برند و مردم می مونن هزار مشکل گرونی و بدبختی اقتصادی؛ فقط همین.
بله. ولی اگر مردم به درک درستی از فلسفهی رمزارزها و غیرمتمرکزسازی برسن میتونن جلوی خیلی از اقدامات ارگانهای مختلف رو بگیرن. نباید تسلیم شد و گذاشت یه عدهی خاص جوری که میخوان به بیتکوین جهت بدن. و اگر این اتفاق بیوفته اونوقت ضعف مردمه نه سیستم و پروتکلهای بیتکوین یا هر سیستم غیر متمرکز دیگهای.