استیم نیز تصمیم مشابهی را در سال قبل اتخاذ کرد
این عمل ماکروسافت بسیار شبیه به همان دلایلی است که استیم در دسامبر 2017 تمامی تراکنشهای مرتبط با بیتکوین را بر اساس آنها متوقف کرد.
پلتفرم استیم اعلام کرد که “هزینههای تراکنش بالا و عدم ثبات قیمت” دلایل اصلی توقف روش پرداختی بیتکوین است. هزینهی انجام تراکنشهای بیتکوین طی چند سال اخیر به شکل سرسام آوری از چند سنت به چند ده دلار رسیده تا جایی که تقریبا انجام تراکنشهای کوچک بیمعنی شده و برخی کاربران درصد بالایی از مبلغ انتقال داده شده را به عنوان هزینه باید به صرافی مورد استفاده پرداخت کنند.
شرکت ماکروسافت به کاربرانش اجازه خرید مستقیم محصولات به وسیلهی بیتکوین را نمیدهد اما این امکان را برای آنها فراهم کرده بود تا کاربران بتوانند مقدار مشخصی دلار را به شکل از پیش تعیین شده انتخاب کرده و با پرداخت هزینه آن به شکل بیتکوین این مبلغ را به حساب کاربری خود اضافه کنند.
البته باز هم این تراکنشها در معرض هزینههای انجام انتقال ارز قرار میگیرند و در این حالت ماکروسافت بازهم مقداری از ارزش بیتکوینهای دریافت شدهاش را از دست میدهد، موضوعی که بخش مالی هرشرکتی آن را یک مشکل به چشم میبیند.
نوسانات اخیر قیمت بیتکوین دردسر ساز شده است
در همین زمان که ماکروسافت فعالیتهای خود را با بیتکوین قطع کرده، از مشتریان و کاربران محصولات خود درخواست کرده است که از روشهای دیگر پرداختی همانند کارت اعتباری یا حساب پیپال یا یک حساب بانکی مطمئن و به شکل مستقیم استفاده کنند. همچنین در همین هفته، ویزا قرارداد خود را با شرکت WaveCrest که یک صادر کننده کارتهای اعتباری است، خاتمه داد و باعث شد تا صدها هزار کارت از پیش پرداخت شدهی بیتکوین که توسط Bitwala، BitPay، Cryptopay و دیگر شرکتها تولید شده، دیگر کاربردی نداشته و عملا به تکهای زباله تبدیل شوند.