- سازمان رفتارهای مالی یا FCA که یک نهاد قانونگذاری و تنظیم انگلیسی میباشد، با انتشار اسنادی در روز ۳۱ام جولای اعلام نموده که رمزارزهای بیتکوین(BTC) و اتریوم(ETH) تحت شرایط قانونگذاری این سازمان قرار ندارند و قانونگذاری نمیشوند. این نهاد همچنین عنوان نموده که اغلب رمزارزهای پایدار و توکنهای ابزاری را میتوان قانونگذاری کرد.
تصمیمات FCA در رابطه با بیتکوین و صنعت رمزارزی
روز ۳۱ام جولای سازمان رفتارهای مالی یا FCA اعلام کرد که تنظیم و قانونگذاری بیتکوین و اتریوم را انجام نخواهد داد. لازم به ذکر است که سازمان FCA در واقع عالیترین نهاد نظارت مالی و تنظیم قوانین مالی انگلستان میباشد. در طول سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ این نهاد نظارتی با پشتکار فراوان در راستای مقابله با طرحهای سرمایهگذاری بدون مجوز و پروژههای کلاهبرداری تلاش کرده است.
سازمان FCA اخیرا یک بیانیه با نام «ضمیمهی ۱۹/۲۲: دستورالعملهای مرتبط با داراییهای رمزارزی» منتشر کرده که شامل نسخهی جدید و تصحیح شدهای از مقالهی مشاوره در مورد داراییهای رمزنگاری میباشد. نسخهی ابتدایی این مقاله اوایل سال جاری و در ماه ژانویه برای نظارت عمومی در دسترس قرار گرفت.
این سند نشان میدهد که سازمان FCA رمزارزهای بیتکوین و اتریوم را به عنوان «توکنهای مبادلاتی» در نظر دارد، توکنهایی که «معمولا غیرمتمرکز بوده و در درجهی اول به عنوان ابزاری برای انجام مبادلات استفاده میشوند». طبق اعلامیهی رسمی FCA، ارزهای دیجیتالی همچون بیتکوین و اتریوم واجد شرایط قرار گرفتن تحت نظارت این نهاد نیستند.
رمزارزهای پایدار و توکنهای ابزاری قابل تنظیم و قانونگذاری هستند
جالب اینجاست که نهاد نظارتی مذکور نتیجه گیری میکند که توکنهای اوراق بهادار و توکنهای ابزاری از شرایط قانونگذاری برخوردار بوده و در صورتی که FCA تصمیم بگیرد آنها را در اولویت قرار دهد، میتوانند قانونی شوند.
براساس اعلام FCA، توکنهای اوراق بهادار شباهت زیادی به دیگر گونههای اوراق بهادار از جمله سهام و ابزارهای وامدهی هستند.
در اسناد منتشر شده توسط FCA آمده است که توکنهای ابزاری نیز در صورتی که در طبقهبندی پولهای الکترونیکی یا e-money قرار بگیرند، قابلیت قانونگذاری و تنظیم دارند. سازمان FCA در رابطه با این موضوع نوشت:
هرنوع توکن که توکن اوراق بهادار یا توکن پول الکترونیکی نباشد، تنظیم نشده بوده و قانونگذاری نخواهد شد. با این حال، فعالان بازار باید توجه داشته باشند که برخی از فعالیتهای کاری که از توکنها استفاده میکنند نیز باید تنظیم و قانونگذاری شوند، به عنوان مثال کسب و کاری که از توکنها برای تسهیل پرداختها استفاده میشوند.
همین منطق در رابطه با رمزارزهای پایدار نیز صدق میکند، با این تفاوت که FCA تصریح کرد که همهی رمزارزهای پایدار هم تحت مفهوم پول الکترونیکی تعریف نمیشوند.
این اسناد برای ارائه دهندگان خدمات مبتنی بر رمزارزها چه معنایی دارد؟
به طور کلی، این سند بازتاب کنندهی اکثر قوانین پیشنهادی در مقالهی مشاورهای CP19 است که در اوایل سال جاری به صورت عمومی در دسترس قرار گرفت. FCA اعلام کرد که در رابطه با مقالهی مشاورهای مذکور ۹۲ پاسخ دریافت نموده و اکثریت افراد شرکت کننده در نظرسنجی مرتب با آن نیز از این اسناد پیشنهادی حمایت کردهاند.
این اسناد به صورت کلی باعث افزایش شفافیت در رابطه با این موضوع میشود که کدام داراییهای دیجیتال در زیردستههای فعلی قرار میگیرند و طبقهبندی میشوند.
توضیههای FCA
این مرجع نظارتی توصیه کرد که «فعالان بازار به عنوان اولین قدم در روند درک و فهم چگونگی برخورد با داراییهای رمزارزی باید از این دستورالعملها استفاده کنند، با این حال قضاوت قطعی در رابطه با هر رمزارز باید به صورت مورد به مورد صورت بگیرد».
کریستوفر وولارد(Christopher Woolard) مدیر اجرایی بخش استراتژی و رقابت در سازمان FCA افزود:
این یک بازار کوچک، پیچیده و در حال تحول است که طیف گستردهای از فعالیتهای مختلف را پوشش میدهد. دستورالعملهای فعلی به روشن شدن این موضوع کمک میکند که کدامین فعالیتهای مرتبط با داراییهای رمزارزی تحت پارامترهای نظارتی ما قرار میگیرند. Christopher Woolard
نظر شما در رابطه با اسناد ارائه شده توسط FCA و اظهارات این نهاد قانونگذاری در رابطه با بیتکوین و اتریوم چیست؟ چه چیز باعث شده که این سازمان چنین تصمیمی در رابطه با این دو رمزارز بزرگ بازار بگیرد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذراید.