اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

از لحاظ بازگشت سرمایه(ROI)، بیت‌کوین حرف اول را می‌زند

گزارشات نشان می‌دهد زمانی که صحبت از بازگشت سرمایه باشد، رمزارزهای ثانویه در مقابل بیت‌کوین عملکرد بسیار ضعیفی ارائه می‌کنند

نکات برگزیده مطلب
  • به نظر می‌رسد طبق اظهارات اخیر الکس کروگر(Alex Kruger) اقتصاددان و تحلیل‌گرا بازار رمزارزی، رمزارزها ثانویه تنها هنگامی که بازار روند صعودی به خود می‌گیرد می‌توانند نسبت به بیت‌کوین عملکرد مناسب‌تری را نشان داده و در زمان سقوط بازار، به شدت ضعیف‌تر از بیت‌کوین عمل می‌کنند. اظهارات آقای کروگر درحالی منتشر شده که هفته‌ی گذشته پلت‌فرم Coin Metrics نیز با ارائه‌ی گزارشات مفصلی نسبت به این موضوع موضع‌گیری مشابهی داشت.

بیت‌کوین پادشاه رمزارزها

اوایل هفته‌ی جاری یک اقتصاددان و تحلیل‌گیر صنعت رمزارزی با نام الکس کروگر(Alex Kruger) با انتشار یک پست توییتری نظرش در رابطه با رمزارزهای ثانویه را اعلام کرد. به عقیده‌ی او اکثر رمزارزهای ثانویه «به یک شرط‌بندی نامتوازن و بدون بازگشت سرمایه‌ی قابل توجه» تبدیل شده‌اند.

به غیر از روند صعودی ماه آوریل(که به فصل شکوفایی رمزارزهای ثانویه شهرت دارد) که برخی از رمزارزهای ثانویه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش قیمت را شاهد بودند، رمزارزهای ثانویه از آن به بعد عملکرد ضعیفی نسبت به تغییرات قیمت بیت‌کوین از خود نشان دادند.

در اواخر ماه آوریل قیمت رمزارزهای ثانویه نسبت به بیت‌کوین دچار سقوط شدیدی شد، در حالیکه قیمت این رمزارزها در مقابل ارزهای فیات نیز روزهای تاریکی را تجربه می‌کرد.

مشاهدات کروگر مبنی بر اینکه «رمزارزهای ثانویه در روز‌هایی که بازار رنگ و بوی نزولی دارد، اغلب با عملکردی ضعیف‌تر از بیت‌کوین ظاهر می‌شوند، و تنها زمانی که بازار روندی صعودی دارد می‌توانند بهتر از بیت‌کوین عمل کنند»، به نوعی با گزارش مفصلی که هفته‌ی گذشته توسط پلت‌فرم Coin Metric منتشر شد، همخوانی دارد.

داده‌های ارائه شده در این گزارش نشان می‌دهد که در ماه جولای اکثر رمزارزها بیش از ۴۰ درصد کاهش ارزش را شاهد بوده‌اند. این درحالیست که بیت‌کوین در زمان انتشار این گزارشات تنها ۲ درصد افت قیمت را شاهد بوده است.

در این گزارش همچنین گفته شده که رمزارز EOS‌ با ۴۴ درصد کاهش، رمزارز Cosmos با ۴۱ درصد کاهش، رمزارز کاردانو با ۳۷ درصد کاهش، رمزارز Tezos با ۶ درصد کاهش و رمزارز VeChain نیز با ۱۰ درصد کاهش قیمت، به شکل قابل توجهی عملکرد ضعیف‌تر از بیت‌کوین نشان داده‌اند.

 

فشارهای قانون‌گذاری بر روی تمام رمزارزها وارد شده است

این گزارش همچنین عوامل ژئوپلتیکی، مشکلات کلان اقتصادی و قانون‌گذاری عوامل تاثیرگذار اصلی بر روی قیمت بیت‌کوین و تغییرات قیمت رمزارزهای ثانویه معرفی شده‌اند.

ادامه‌ی فشار‌های نظارتی و قانون‌گذاری بر روی صرافی‌های رمزارزی باعث شده تا صرافی‌های نام‌آشنایی همچون بیترکس(Bittrex)، بایننس(Binance) و پولونیکس(Poloniex) سیاست‌های اجرایی جدیدی را در پیش گرفته و مبادله‌گران آمریکایی را از دسترسی به ابزار‌های مبادله‌ی مشتقات و برخی دارایی‌های دیجیتال منع کنند.

کمیسیون مبادلات آتی کالا(CFTC) نیز بر اساس ادعاهایی مبنی بر اینکه صرافی رمزارزی بیت‌مکس(BitMex) به شهروندان ایالات متحده اجازه‌ی مبادله‌ داده، روند بازرسی و تحقیق در مورد این صرافی را آغاز کرده است.

به نظر می‌رسد که اینگونه اقدامات باعث متزلزل شدن اعتماد سرمایه‌گذاران نسبت به رمزارزهای ثانویه و نهایتا منجر به عملکرد ضعیف آن‌ها شود.

رو نمایی از پروژه‌ی رمزارزی شرکت فیس‌بوک که لیبرا(Libra) نامیده شده نیز باعث شد که سرمایه‌گذاران بیت‌کوین نیز دچار شور و هیجان شوند، اما به نظر می‌رسد که فشار‌های نظارتی ایجاد شده توسط قانون‌گذاران آمریکا باعث ایجاد تاثیرات منفی بر روی قیمت بیت‌کوین شده است.

علاوه بر این‌ها، اظهارات اخیر استیون منوچین(Steven Mnuchin) وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در رابطه با قانون‌گذاری سخت‌گیرانه نسبت به بیت‌کوین، که در اکثر رسانه‌های اصلی پخش شد هم منجر به کاهش اعتماد به نفس بازار شد.

 

دید وسیع به بیت‌کوین کمک می‌کند

از منظر اقتصاد کلان، بسیاری از کشورهای جهت به سمت کاهش ارزش پول ملی در حرکت هستند، و سرمایه‌گذاران نیز بسیار هشیارند که امکان وقوع یک رکود جهانی به آرامی در حال افزایش است. پلت‌فرم Coin Metrics در رابطه با این موضوع اعلام نموده:

اکنون تقریبا قطعی به نظر می‌رسد که چهار بانک مرکزی بزرگ جهان(که عبارتند از فدرال رزور آمریکا، بانک مرکزی اروپا، بانک ژاپن و بانک مردم چین یا PBOC) در یک چرخه‌ی آزادسازی مالی دیگر قرار گرفته‌اند. با کاهش نرخ بهره‌ی واقعی، هزینه‌ی نگهداری دارایی‌های تولید شده‌ای همچون بیت‌کوین به شدت کاهش می‌یابد. Coin Metrics

تنها گذر زمان مشخص خواهد کرد که آیا رمزارزهای ثانویه می‌توانند قدرت کافی پیدا کرده و قلمروی تحت حکومت بیت‌کوین طی چند ماه گذشته را تصرف کنند یا خیر. البته باید صادقانه گفت تا زمانی که نرخ تسلط بیت‌کوین بر بازار رمزارزی کاهش نیابد، وقوع چنین مورد نیز بعید به نظر می‌رسد.

 

نظر شما نسبت به ادعا الکس کروگر و گزارشات Coin Metrics چیست؟ آیا رمزارزهای ثانویه می‌توانند تسلط بازار را از بیت‌کوین پس گرفته و جانشینی برای آن انتخاب کنند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 5]

منبع
Bitcoinist

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا