- مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در تازهترین مصاحبهی خود اعلام نموده که متقاضیان فعالیت در صنعت رمزارزی داخل کشور باید برای تعیین نرخ مصرفی خود به شرکت توزیع برق مراجعه کنند. به گفتهی وی «طبق آییننامهای که از سوی معاون اول ابلاغ شده است، فردی که میخواهد به این حوزه وارد شود، باید پروانهی معتبر از وزارت صمت دریافت کند».
شروط صنعت برق اعلام شد
در راستای تامین برق متقاضیان فعالیت رمزارزی در کشور، مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق توضیحاتی را درباره نحوه اجرای آییننامه استخراج رمزارزها ارائه کرده است؛ آییننامهای که اخیرا توسط معاون اول رئیس جمهور به منظور ایجاد بستری امن، کمهزینه، شفاف و پرسرعت برای تبادلات اقتصادی و بکارگیری رویکرد تسهیل فضای کسب و کار ابلاغ شده است.
مصطفی رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه استخراج ارز مجازی و بیتکوین در ایران به رسمیت شناخته شده، گفت:
طبق آییننامهای که از سوی معاون اول ابلاغ شده است، فردی که میخواهد به این حوزه وارد شود، باید پروانهی معتبر از وزارت صمت دریافت کند. پروانهای که فرد از وزارت صمت اخذ میکند، دو اختیار را به متقاضی میدهد، نخست آنکه فرد میتواند از شبکه سراسری برق استفاده کند، دوم اینکه فرد اقدام به تاسیس نیروگاه کند. مصطفی رجبی مشهدی
به گفته وی، چنانچه متقاضی تصمیم به تاسیس نیروگاه دارد، باید محل آن را مشخص کند، انشعاب گاز بگیرد و گاز با نرخ ۰.۷ نرخ گاز صادراتی خواهد بود.
متقاضیان استفاده از شبکهی برق داخلی چکار کنند؟
سخنگوی صنعت برق درباره متقاضیانی که قصد دارند به شبکه سراسری برق وصل شوند، توضیح داد «برای افرادی که قصد دارند به شبکهی سراسری برق وصل شوند، تسهیلاتی جهت گرفتن انشعاب، نصب کنتور هوشمند و… فراهم میشود. از سوی دیگر مقرراتی وجود دارد که این افراد در ساعات اوج مصرف از برق استفاده نکنند».
رجبی مشهدی با بیان اینکه نرخ برق مورد استفاده استخراج رمزارز توسط وزارت نیرو اعلام خواهد شد، اظهار کرد:
نرخ آن، متوسط نرخ ریالی صادراتی است که در طی سال متناسب با نیازها تعیین میشود. در تابستان که ذخیره برق کمتر است، نرخ گرانتری نسبت به ماههای دیگر سال دارد. مصطفی رجبی مشهدی
سخنگوی صنعت برق درمورد اینکه متقاضیان برای گرفتن انشعاب از شبکه سراسری برق به کجا باید مراجعه کنند، توضیح داد «اینکه به کدام شرکت باید مراجعه کنند، بستگی به میزان مصرف برق آنها دارد. اگر میزان مصرف کمتر از هفت مگاوات است باید به شرکت توزیع برق و اگر بیشتر از هفت مگاوات است به شرکتهای برق منطقهای مراجعه کنند.
برخورد با متخلفین
وی در عین حال از برخورد با افرادی که بدون مجوز اقدام به استفاده از ماینر میکنند، خبر داد و گفت «افرادی که قبل از این مصوبه در این زمینه فعالیت میکردند نیز شامل این قوانین میشوند؛ در غیر این صورت طبق مصوبهی هیات دولت مجبور به قطع برق و جمعآوری هستیم. افراد باید از استفادهی غیرمجاز پرهیز کنند زیرا برابر قانون مجازات تعریف شده برای این موضوع با آنها برخورد میشود».
رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه افراد برای مصارف خانگی هم باید مجوز بگیرند، اظهار داشت «متقاضی برای مصارف خانگی هم باید درخواست دهد و به این نکته توجه کند که نرخ برق خانه هم معادل نرخ رمزارزها خواهد شد و باید گفت افرادی که در این زمینه مصارف خانگی دارند به راحتی قابل شناسایی هستند. مصرف حدود ۸۰ درصد از مشترکینی که در هوای معتدل زندگی میکنند، در تابستان کمتر از ۳۰۰ کیلووات ساعت است. بنابراین مصرف زیاد در یک خانه قابل شناسایی است».
میزان مصرف دستگاهها
وی درباره نوع دستگاههای ماینر توضیح داد «مصرف برق دستگاههای دست دوم یا ماینرهایی که نسل اولی و ابتدایی هستند، دو برابر ماینرهای فعلی است. میزان مصرف دستگاههای جدید ۱.۲ کیلووات ساعت و میزان مصرف دستگاههای قدیمی ۲.۴ کیلووات ساعت است.به عبارت دیگر مصرف قدیمیها در ماه ۸۶۴ کیلووات ساعت بیشتر است».
آیا احتساب نرخ برق صادراتی برای صنعت داخلی کشور باعث ایجاد مزارع ماینینگ زیر زمینی نخواهد شد؟ آیا واقعا ابلاغ آییننامهی مذکور در راستای ایجاد بستری امن، کمهزینه، شفاف و پرسرعت برای صنعت ماینینگ داخلی بوده است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بله، موافقم
مثل خيلي چيزهاي ديگه در كشور كه در مقطعي روشون حساسيت بود و بعد به مرور زمان با راه هاي دور زدن قانون و يا سيستمهاي رانتي گسترش پيدا ميكنن!
باسلام
خوب، اينطور كه معلومه دولت كه مالك و متصدي صنعت برق در ايران هست از قيمتهاي فضاي قبلي كه ٩٠٠ تومن يا ٧٠٠ تومن بود عقب نشيني كرد و حالا احتمالاً بايد منتظر اعلام قيمتي بين ٣٠٠ تا ٤٠٠ تومن باشيم!
بياين سناريو هاي احتمالي برايه فارمهاي متوسط يا به قول سخنگو صنعت برق زير ٧ مگاوات رو “با اين قيمت احتمالي مثلاً ٣٥٠ تومن” رو برسي كنيم؟!
نظرتون چيه با وضع موجود صنعت ماينينگ در ايران چغدر جذابيت خواهد داشت؟!
به نظر من فقط تعداد کمی از ماینرهای بزرگ از صنعت برق مجوز رسمی دریافت میکنند و از این تعرفههای «رسمی» استفاده خواهند کرد، و احتمالا بخش اعظم صنعت ماینینگ کشور به صورت زیرزمینی فعالیت خودش رو ادامه خواهد داد.
فقط گذر زمان مشخص میکنه که رویکرد ماینرها و صنعت رمزارزی داخلی نسبت به این موضوع چطور خواهد بود…