
- از ابتدای سال ۲۰۱۹، رمزارز بیتکوین(BTC) شاهد افزایش مداوم قیمت و میزان تسلط بر روی بازار رمزارزی بود، اما طی هفتهی گذشته این رمزارز با یک رکود نسبی مواجه شده است. حال به نظر میرسد که رمزارزهای ثانویه از این فرصت استفاده کرده و توانستهاند در مقابل بزرگترین رمزارز بازار قد علم کنند.
تسلط بیتکوین رو به افول است
پس از مدتها، به نظر میرسد که رمزارزهای ثانویه(Altcoins) توانستهاند در مقابل بیتکوین قد علم کنند، درحالیکه بیتکوین(BTC) تقریبا طی یک سال گذشته تمام داراییهای رمزارزی بازار را از لحاظ عملکرد و میزان تسلط کنار زده است.
از زمان آغاز روند صعودی اخیر در بازار رمزارزی، میزان تسلط بیتکوین(درصدی از سرمایهی در حال گردش بازار که به رمزارز بیتکوین تعلق دارد)، به شکل چشمگیری افزایش داشته است. در حقیقت از ابتدای سال ۲۰۱۹ تا به امروز، این شاخص از ۵۲ درصد به مرز ۷۰ درصد صعود کرده است. در نظر داشته باشید در بازاری که صدها میلیارد دلار ارزش دارد، چنین تغییراتی قطعا چشمگیر و بسیار مهم تلقی میشوند.
زیرش بیتکوین
با این حال، طی چند هفتهی گذشته قیمت بیتکوین وارد مرحلهی «ریزش» شده و ارزش هر واحد رمزارز BTC نیز بین ۹۵۰۰ دلار و ۱۲ هزار دلار در نوسان بوده است. در همین حین رمزارزهای ثانویه توانستند از فرصت استفاده کرده و قدرت خود را به نمایش بگذارند. ظاهرا این مسئله به شکل یک نقطهی جداکننده در نمودارهای تسلط بیتکوین، به اوج خود رسیده است.
لازم به ذکر است که «نقاط جداکننده» در اغلب موارد به عنوان یک نمودار ارزش/گرایش نزولی در نظر گرفته میشود. ظهور و افزایش نقاط جداکننده در نمودارهای بیتکوین با فشرده شدن محدودهی حرکتی و کاهش توان بیتکوین برای جهشهای بعدی نشان داده میشود.
این روند ابتدا توسط جاش اولسوزویچ(Josh Olszewicz) از کمپانی Brave New Coin دیده شد. وی سابقا نقاط جداکنندهی دیگری را هم بر روی نمودار بیتکوین مشاهده کرده بود، که به دنبال آنها شاهد شکست قیمت و حرکت ارزش بیتکوین به سطوح پایینتر بودیم.
این همهی ماجرا نیست، یک گروه تلگرامی که در زمینهی بررسی شاخصهای فنی فعالیت دارند، اخیرا یک نمودار منتشر کرده و اعلام نموده که نمودار هفتگی تسلط بیتکوین در پلتفرم TradingView اخیرا برای شاخص TD Sequential(شاخصی که توسط تام دیمارک توسعه یافت و برای شناسایی نقاط قیمت که در آن روند صعودی یا نزولی به پایان رسیده و تغییرات بعدی معکوس میشود، مورد استفاده قرار میگیرد) یک روند کاهشی را به نمایش گذاشته است. این مورد حاکی از آن است که روند تقسیم قدرت بازار بین رمزارزهای ثانویه و بیتکوین شدیدا معکوس شده و احتمالا پتانسیل آن را دارد که برای چندین هفته همچنان اینگونه باقی بماند.
همانطور که یکی از مبادلهگران محبوب صنعت رمزارزی با نام مستعار The Crypto Monk در توییتر خودش به شوخی اعلام کرد «فصل رمزارزهای ثانویه فرا رسیده است».
رمزارزهای ثانویه باز هم سقوط خواهند کرد
با وجود علائم فنی واضح که نشان میدهند «فصل رمزارزهای ثانویه» در شرف وقوع است، اما تحلیل احساسی و اصولی(فاندامنتال) بازار حاکی از آن است که همهچیز به نفع بیتکوین خواهد بود. طبق گزارشاتی که چند روز قبل در فضای اینترنت منتشر شد، حدود ۷۰ درصد یا دو سوم نزدیک به ۴۹۰۰ نفر از شرکتکنندگان در یک نظرسنجی توییتری، معتقد بودند که فصل کشتار رمزارزهای ثانویه به پایان نرسیده و تسلط بیتکوین بر بازار همچنان رو به افزایش خواهد بود. ۳۰ درصد باقی مانده نیز تصور میکنند که این زیرمجموعه از کلاس دارایی رمزارزی سرانجام به پایینترین نقطهی تثبیت خود رسیده است.
همچنین، واضع است که موسسات بزرگ هم در تلاش هستند تا بر روی بیتکوین متمرکز شوند، و نه رمزارزهای ثانویه. به عنوان مثال در ماه می، Grayscale Investments که یک شعبهی کلیدی از گروه ارزهای دیجیتال Grayscale میباشد، گزارشی تحت نام « میزان سرمایهگذاری داراییهای دیجیتال» را برای سهماههی آغازین سال ۲۰۱۹ منتشر کرد. براساس آنچه در این گزارش آمده است، کمپانی Grayscale طی سه ماههی اول سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۲/۷ میلیون دلار سرمایهگذاری داشته است. این رقم به خودی خود مبلغ سنگینی محسوب نمیشود، آنچه باعث قابل توجه شدن این موضوع میکند، این است که بیش از ۹۵ درصد از سرمایهگذاری مذکور در بخش ودیعههای بیتکوین صورت گرفته است.
موسسات بزرگ به دنبال سرمایهگذاری در بیتکوین هستند
در حال حاضر شما میتوانید مشاهده کنید که در شرکتهای مالی بزرگ که بر روی صنعت رمزارزی تمرکز دارند، و یا شرکتهایی که به دنبال راهی برای ورود به این بازار هستند، روند مشابهی در حال پیگیری است. در این زمینه هیچ چیزی مهمتر از کاربرد صندوقهای سرمایهگذاری قابل مبادله(ETF) با پشتوانهی رمزارز نیست. از طرفی توجه داشته باشید که تقریبا تمام ETFها مرتبط با بیتکوین هستند.
با توجه به تلاشهای کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده(SEC) در راستای سرکوب هرچه بیشتر پروژههای رمزارزی بزرگ، که باعث کاهش ارزش داراییهای دیجیتال درگیر در این مسئله میشود، همچنان فضا برای سقوط بیشتر رمزارزهای ثانویه وجود دارد.
به نظر شما آیا بیتکوین همچنان تسلط خود بر بازار رمزارزی را حفظ خواهد کرد و یا رمزارزهای ثانویه از رکود فعلی این رمزارز استفاده کرده و از آن سبقت خواهند گرفت؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.