دستور العمل اشاره شده در راستای اجرای بند ۲ مصوبه هیئت محترم وزیران به شماره ۵۸۱۴۴/ ت ۵۵۶۳۷ه مورخ ۱۳۹۸/۵/۱۳ در خصوص صدور مجوز برای فعالیت در حوزهی استخراج رمزارز، ضوابط و شرایط صدور جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری برای تولید یا استخراج رمزارز را تبیین میکند.
این دستورالعمل را میتوانید از اینجا دانلود کنید.در این دستور العمل بر مواردی همانند ضرورت رعایت قوانین و مقررات مربوط به احداث و بهرهبرداری از واحدهای استخراج کننده رمزارز از سوی دریافت کنندگان جوازهای تاسیس و پروانه بهرهبرداری، صدور پروانه بهرهبرداری برای شخص حقیقی و حقوقی، ایجاد بستر الکترونیکی برای فرآیند اخذ مجوز، لزوم اخذ شناسه کسب و کار برای یکپارچهسازی اطلاعات و خدمات تاکید شده است.
مکان استقرار واحد استخراج رمزارزها نیز شامل محدودیت فاصلهی ۱۲۰ کیلومتری از شهر تهران، ۵۰ کیلومتری از شهر اصفهان و ۳۰ کیلومتری مراکز سایر استانها نمیباشد. در این سند حداقل توان مصرفی برای صدور مجوز استخراج ۳۰ کیلووات عنوان شده است و صدور جواز برای احداث کسب و کار ماینینگ با توانهای کمتر غیر مجاز اعلام شده است.
واحدهای صنعتی و معدنی غیر فعال که حداقل سه سال از زمان خاموشی آنها سپری شده باشد میتوانند در چهارچوب دستورالعمل اقدام به دریافت جواز تاسیس و یا پروانه بهرهبرداری نمایند. در صورتی که صدور جواز در محل واحدهای تولیدی فعال موجود ممنوع اعلام شده است.
در دستورالعمل اشاره شده صدور مجوز استخراج رمزارز به چند شخص حقیقی و یا حقوقی غیر مجاز اعلام شده است. این سند، مدت زمان مجوزها را یکساله و قابل تمدید در بازههای زمانی سالیانه عنوان کرده است.
بر اساس گزارش کوینیت امیر ناظمی؛ معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفتهی گذشته اعلام کرد که برای استخراج قانونی رمزارز ۱۰ درخواست رسمی به ثبت رسیده است اما هیچ مجوزی برای استخراج رمزارز صادر نشده است.
آییننامهی استخراج رمزارزها که در ماه گذشته ابلاغ شده است، راهاندازی کسب و کار استخراج رمزارزها را تنها با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز اعلام میکند.
نظر شما در رابطه با دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و پروانه بهره برداری برای استخراج رمزارز چیست؟ آیا این دستورالعمل شرایط مورد نیاز برای فعالیت ماینرها را مهیا میکند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.