- گزارش اخیر رسانهها نشان میدهد در حالی که هنوز چهارچوب مشخصی برای فعالیت ماینرها تعریف نشده است و اعلام تعرفهی صادراتی برای برق مصرفی ماینرها موجب اعتراض فعالان این صنعت شده، گروهی از ماینرها به دنبال توافق با نیروگاهها برای بقای کسب و کار خود هستند.
تعداد زیادی نیروگاه سیکل ترکیبی و حرارتی در استان گیلان فعالیت دارند. که بر اساس گزارشها از ظرفیت مازادی بالغ بر ۲۰۰ تا ۳۰۰ مگاوات برخوردار هستند. به دلیل سپری شدن شرایط اوج مصرف و کاهش تقاضا، این نیروگاهها برای سودآوری بیشتر به دنبال جذب مشتریان جدید و عقد قرارداد با آنها هستند. با توجه ابلاغ آییننامه استخراج رمزارزها از سوی دولت و به رسمیت شناختن صنعت ماینینگ، نیروگاههای سراسر کشور و به خصوص در استان گیلان به دنبال توافق با ماینرها برای فروش برق به مزارع استخراج و تامین برق مورد نیاز آنها هستند.
ماینرها به دنبال توافق با نیروگاهها هستند
یکی از فعالان حوزهی ماینینگ با اشاره به روند پیگیری همکاری با نیروگاهها گفت: «ماینرها در جستجوی تامین برق مورد نیاز ماینینگ با قیمتی منطقی و مطلوب هستند و با هماهنگی شرکت برق از چندین نیروگاه از جمله نیروگاه پره سر گیلان بازدید کردهاند.» مناطقی از ایران که دارای زمین ارزان، هوای خنک و ظرفیت مازاد در برق تولیدی باشد را میتوان به عنوان نقاط مناسب برای فعالیت ماینرها در کشور محسوب کرد و در همین راستا نیز باید اقدامی برای ساماندهی و ایجاد زیرساخت مناسب فعالیت در این مناطق از جمله استانهای آذربایجان شرقی، استان گیلان و مازندران انجام شود.
وی افزود: «تعرفه برق صادراتی مورد قبول بخش خصوصی و ماینرها نیست و در همین راستا ماینرها و انجمن بلاکچین ایران اعتراض خود را به مسئولان مربوطه منتقل کردهاند. ماینرها میتوانند در یک بازی برد-برد با نیروگاهها توافق کنند تا نیاز فعالین حوزهی ماینینگ تامین گردد و همچنین افزایش سودآوری نیروگاهها را شاهد باشیم. امیدواریم توانیر، دولت و وزارت صنعت نیز از این موضوع حمایت کنند.»
بر اساس گزارش کوینیت، حمیدرضا صالحی؛ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گذشته اعلام کرد که فروش برق به ماینرها میتواند یک جایگزین برای خرید تضمینی برق باشد.
آیا استفاده از ظرفیت مازاد نیروگاهها برای تامین برق مورد نیاز ماینرها میتواند موجب شکوفایی صنعت تولید برق و ماینینگ شود؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.