
- با انتشار برنامهی راهاندازی رمزارز فیسبوک با نام لیبرا(Libra)، بسیاری انتخاب این شرکت در ایجاد سیستم پرداخت بر بستر بلاکچین بهجای زیر ساختهای بانکی موجود را مورد بحث قرار دادند. یکی از مدیران فیسبوک در واکنش به این دیدگاه اعلام کرد که زیرساختهای بانکی موجود کارآمد نیستند.
دیوید مارکوس(David Marcus)؛ یکی از بنیانگذاران Libra و رئیس سابق پیپل(PayPal)، در روز چهارشنبه با انتشار مقالهای با عنوان «چرا ایجاد پروتکل جدید پولی تنها راه تغییر شرایط برای مردم است»، تلاش کرد اقدامات فیسبوک را توجیه کند. وی اظهار داشت که با ایجاد سیستم پرداخت با استفاده از زیرساختهای بانکی موجود، نمیتوان هزینهها را کاهش داد و یا خدمات مالی را در دسترس همگان قرار داد.
دیدگاه دیوید مارکوس نسبت به شبکهی بانکی
مارکوس اظهار داشت که سیستم بانکی موجود منسوخ و قدیمی شده است و بانکها شبکههای جدا از هم تشکیل دادهاند که بهطور کارآمد به یکدیگر مرتبط نیستند. بنابراین انتقال پول در میان حسابهای بانکی به واسطههای زیادی نیاز دارد که هزینهی تراکنشها را افزایش میدهند. وی نوشت:
در ابتدا محدودیتهای سیستم مالی کنونی را بررسی میکنیم. «شبکهی مالی» کنونی بهطور بسته فعالیت میکند و ارتباط خوبی با یکدیگر ندارند. شبکههای پرداخت منطقهای همانند ACH، European Payments Council، شبکههای درون بانکی همانند(سوئیفت(SWIFT)، RT1و…)، شبکههای بانکهای مرکزی و… هماکنون وجود دارند. برخی از سیستمهای اشاره شده در دهههای 1960 و 1970 ایجاد شدهاند و با وجود اجرای بهروزرسانیهای متعدد، غالبا بر روی زیرساخت قدیمی فعالیت میکنند. David Marcus
مارکوس ادعا کرد که Libra با حذف واسطهها، کاربران را قادر میسازد تا با ایجاد کیف پول رمزارزی و پرداخت کارمزد بسیار اندکی به سراسر جهان پول منتقل کنند.
وی مینویسد: «ارسال و دریافت پول برای مردم آسانتر شده و موانع دسترسی به پول دیجیتالی و خدمات مالی به شدت کاهش مییابد. در نتیجه میلیونها نفر قادر خواهند شد به خدمات ضروری و اقتصاد جهانی دسترسی داشته باشند.»
بر اساس گزارش کوینیت، دیوید مارکوس در گذشته ادعا کرده بود که Libra با بانکهای مرکزی رقابت نمیکند.
آیا راهاندازی Libra میتواند اهداف عنوان شده را برآورده سازد؟ آیا استفاده از رمزارزهای غیر متمرکز همانند بیت کوین هدف دسترسی به یک سیستم مالی کارآمد و جهانی را برآورده نمیسازد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید.