- شرکت تلگرام در توافقنامهی فروش توکنهای گرام متعهد شده است که در صورت تاخیر و یا شکست در راهاندازی شبکهی بلاکچین باز تلگرام(TON)، پول حاصل از سرمایهگذاری در این پروژه را به سرمایهگذاران عودت دهد. اما بر اساس گزارشی که اخیرا منتشر شده است، این شرکت ممکن است با اتکا به بند «موقعیتهای غیر قابل پیشبینی» که در توافقنامه قید شده است، از اجرای این تعهد خودداری کند.
تعهد تلگرام برای بازگرداندن پول حاصل از سرمایهگذاری در پروژهی رمزارزی این شرکت در صورت تاخیر در راهاندازی شبکهی بلاکچین باز تلگرام(TON)، ممکن است توسط بند «موقعیتهای غیر قابل پیشبینی» که در توافقنامهی خرید گرام عنوان شده است، لغو شود.
بر اساس گزارش کوینیت، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در تاریخ ۱۱ اکتبر 2019 با غیر قانونی خواندن پروژهی رمزارزی تلگرام، دادخواستی را بر علیه این شرکت به دادگاه فدرال منهتن ارائه کرد. در این راستا شرکت تلگرام اعلام کرد که به منظور بررسی کامل این موضوع فعالیت رمزارزی خود را متوقف میکند.
بر اساس گزارش یک آژانس خبری روسی با نام The Bell، موقعیتهای غیر قابل پیشبینی؛ بلایای طبیعی، تهدیدات تروریستی، جنگ و نیز اقدامات بخش قانونگذاری را شامل میشود.
اقدام ناگهانی کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا(SEC)، در غیر قانونی خواندن پیشنهاد اولیهی سکه(ICO) برای شبکهی بلاکچین تلگرام(TON) میتواند به این صورت تفسیر شود که حتی در صورت تعویق در راهاندازی شبکهی TON، شرکت تلگرام ملزم به بازگرداندن سرمایهی جذب شده به سرمایهگذاران نخواهد بود.
موقعیتهای غیر قابل پیشبینی
بر اساس گزارش کوینیت، در توافقنامهی خرید توکن تلگرام قید شده است: «در صورتی که شبکهی بلاکچین TON تا 31 اکتبر 2019 راهاندازی نشود، قراردادهای خرید توکن باطل خواهند شد و مبلغ فسخ قرارداد به صورت دلار آمریکا به سرمایهگذاران پرداخت میشود.» در ادامه اعلام شده است که تنها در صورت توافق طرفین معامله، این تعهد اجرا نخواهد شد.
اما بند «موقعیتهای غیر قابل پیشبینی» به وضوح اعلام میکند که «تلگرام در صورت وقوع شرایط خاصی نسبت به شکست یا تاخیر در راهاندازی شبکهی بلاکچین TON در برابر خریداران متعهد نیست.»
d- اجرای قوانین و یا مقررات e- اقدام مقامات دولتی
نگرانی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا نسبت به فروش توکنهای گرام در آمریکا
بنیانگذاران تلگرام در فوریه 2018 فرم «درخواست معافیت پیشنهاد اوراق بهادار» را که با عنوان فرم D شناخته میشود، برای اولین و دومین مرحله از پیشنهاد اولیهی سکهی گرام به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ارائه کردند.
در معافیت استفاده شده توسط تلگرام، تنها فروش توکنها را به سرمایهگذاران معتبر مجاز اعلام شده است. با این وجود، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحدهی آمریکا با اتخاذ موضع سختگیرانه بر علیه شرکت تلگرام اعلام کرده است که «زمانی که تلگرام توکنهای خریداری شده در پیشنهاد اولیهی سکه را به خریداران تحویل دهد(سرمایهگذاران معتبر)، آنها قادر خواهند بود سکههای خریداری شده را در بازار آزاد به سرمایهگذاران عمومی بفروشند.»
بر اساس گزارش کوینیت، توسعهدهندگان TON در نامهای خطاب به سرمایهگذاران اعلام کردند که بهترین روش برای واکنش به اقدام اخیر کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا را بررسی میکنند. آنها اظهار داشتند که از اقدام کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا شگفت زده و متاثر شدهاند. در این نامه همچنین مخالفت خود را با اقدام این کمیسیون اعلام کردند.
آیا شرکت تلگرام با اتکا به بند موقعیتهای غیر قابل پیشبینی از برگرداندن پولهای سرمایهگذاران امتناع خواهد کرد؟ آیا تلگرام خواهد توانست مانع ایجاد شده را با موفقیت پشت سر بگذارد و توکن گرام را عرضه کند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.