- گرچه بیت کوین توانسته طی روزهای گذشته یک افزایش قیمت چشمگیر را به نمایش بگذارد، اما به نظر میرسد که در نمودار مربوط به قردادهای آتی بیت کوین در بورس کالا شیکاگو(CME) یک شکاف بزرگ ایجاد شده که نتیجهی آن کاهش قیمت این رمزارز تا سطوح ۸۹۰۰ دلار خواهد بود.
شکاف در نمودارهای بیت کوین
پس از افزایش ۴۲ درصدی قیمت بیت کوین در روز ۲۵ام اکتبر، به نظر میرسد که این رمزارز هم اکنون در محدودهی جدیدی قرار گرفته و برای تغییرات بعدی آماده میشود. در حال حاضر بیت کوین در رنج قیمت ۹۲۶۰ تا ۹۴۶۰ دلار مبادله میشود، که در مقایسه با رقم ۷۵۰۰ دلاری چند روز قبل میتوان گفت پیشرفت خوبی حساب میآید.
با این وجود، شکاف جدیدی در نمودار مبادلات آتی بیت کوین در بورس شیکاگو(CME) به نمایش در آمده که میتواند نشاندهندهی افت ارزش این رمزارز در آیندهای نزدیک باشد.
بورس تجاری شیکاگو مبادلهی نقدی قراردادهای آتی بیت کوین خود را در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ راهاندازی کرد. برخلاف سایر محصولات و بورسهای مربوط به معاملات BTC که معمولا در فضای رمزارزی دیده میشوند، CME مبادلات آتی بیت کوین خود را تنها در طول روزهای کاری انجام میدهد، و همراه با سایر بازارهای سنتی والاستریت کار خود را آغاز و پایان میدهد.
اگر بیت کوین در زمان عدم فعالیت CME دچار یک تغییر قیمت شدید و ناگهانی شود(به عنوان مثال در روزهای یکشنبه)، یک شکاف در نمودارهای شمعدانی ایجاد میگردد. BTC معمولا به وسیلهی تغییرات قیمت به این خلاء بازگشته و شکافهای قیمت را پر میکند.
همانطور که در نمودارهای مربوط به «قراردادهای آتی CME» میتوان مشاهده کرد، بیت کوین یک شکاف قابل توجه بین رنج قیمت ۹۳۴۵ دلار و ۸۹۰۴ دلار دارد، درحالیکه بدنهی شمعدانی پایینترین سطح قیمت برای روز ۲۵ام اکتبر را ۸۷۳۰ دلار نشان میدهد. این سطح قیمت همچنین با محدودهی مقاومت قبلی همراه است، که در صورت ثبات میتواند اکنون به عنوان یک نقطهی حمایتی عمل کند.
نکتهی جالب این است که میانگین تغییرات ۲۰۰ روزه و میانگین تغییرات ۵۰ روزه(MA) در نمودارهای CME با سایر نمودارهای مربوط به BTC بسیار متفاوت است.
نمودارهای مربوط به مبادلهی بیت کوین نیز نشان میدهند که طی چند هفتهی گذشته قیمت این دارایی به مدت زیادی پایینتر از سطوح مربوط به شاخص متوسط ۲۰۰ روزه بوده است، درحالیکه نمودارهای CME نشان میدهند که سطح تغییرات ۲۰۰ روزه تنها به عنوان پشتیبان عمل کرده است.
تطابق عجیب قیمت قراردادهای آتی CME و بیت کوین
جفت مبادلاتی بیت کوین به دلار(BTC/USD) در صرافی کوین بیس(Coinbase) دادههای کاملا متفاوتی نسبت به عملکرد قیمت در CME از خود نشان میدهد. نمودارهای کوین بیس نشان میدهد که پس از چند هفته عدم پذیرش از طرف تغییرات ۲۰۰ روزه، این دارایی دیجیتال بالاخره توانسته دو شمعدانی روزانه را بالاتر از این شاخص به ثبت برساند.
همچنین نمودار تغییرات ۵۰ روزه نیز اخیرا توانسته از شاخص تغییرات ۲۰۰ روزه عبور کرده و یک صلیب مرگ(Death Cross) را به وجود آورد. صلیب مرگ یک علامت مهم در نمودارهای تغییر قیمت است، زیرا حضور آن از یک روند نزولی بالقوه حکایت دارد.
با این حال، به نظر میرسد که پامپ اخیر بیت کوین یک واکنش متضاد را به نمایش گذاشته و به جای دامپ و کاهش ارزش، با جهش قیمت مواجه شدهایم.
این دو نمودار میانگین قیمت با نمودارهای روزانهی ارائه شده توسط CME هیچ وجه تشابهی ندارند؛ همین امر باعث شده تا این سوال در ذهن کاربران ایجاد شود، آیا بازار رمزارزی واقعا در مبادلات آتی CME نسبت به معاملات عادی بازار رمزارزی واکنش بیشتری از خود نشان میدهد؟
تغییرات قیمت بیت کوین در روز ۲۶ام اکتبر و به ثبت رساندن یک شمعدانی صعودی به پایان رسید، و در نهایت باعث شد این رمزارز تا مرز ۱۰۵۵۰ دلار افزایش ارزش را شاهد باشد.
بیت کوین نقاط حمایتی جدیدی میسازد
نمودار ۴ ساعتهی بیت کوین تقریبا توانسته در نزدیکی محدودهی ۸۹۳۳ دلاری یک سطح بازگشت قیمت فیبوناچی ۰/۵ را به نمایش بگذارد، نموداری که نشان دهندهی تصحیح سالم حرکتهای صعودی و افزایش قیمت هفتهی گذشته است.
در حال حاضر بیت کوین در محدودهی مبادلاتی جدیدی قرار گرفته که عدمتا بین ۹۰۱۳ دلار تا ۹۸۰۰ دلار میباشد. نمودارهای مربوط به سطوح بالای قیمت و سطوح پایین قیمت نیز دارایی حفرههایی هستند که شمعدانی تغییرات قیمت از آنها عبور میکند، که احتمالا به عنوان منبعی برای تقویت و افزایش قیمتها در جهت مخالف، به نقدینگی تبدیل خواهد شد.
نقاط فرکتال ویلیامز( Fractals یکی از شاخصهای سیستم مبادلاتی که تشخیص بالاترین نقطه و پایینترین نقطهی شمعدانی تغییرات قیمت را ممکن میسازد) که در نمودار بالا به وسیلهی فلشهای قرمز و سبز نمایش داده شده است، در حال حاضر تغییرات مثبت و ساختار صعودی را نشان میدهند، به ویژه اگر بیت کوین بتواند از زمان تصحیح قیمت اخیر خود به زیر ۹ هزار دلار و تا سطح ۰/۵ فیبوناچی، یک سطح کمینهی بالاتر را ایجاد کند. شکست نزولی نقاط فرکتال در نقطه ۸۹۳۰ دلار میتواند باعث شکسته شدن ساختار بازار شود، که در نهایت منجر به سقوط و احتمالا آغاز یک روند نزولی بالقوه خواهد شد.
سناریوی منفی
شمعدانی بیت کوین در روز ۲۵ام اکتبر با یک عدم پذیرش نسبتا خشن در نقطهی ۱۰۵۵۰ دلاری مواجه شد، که باعث شد که شمعدانی مذکور آن روز را با یک فیتیلهی وارونه ( فیتیله یا Wick بخش انتهایی شمعدانی در نمودارهای تغییرات قیمت است که نشان دهندهی احتمال ادامهی تغییرات قیمت هستند) و نزولی بزرگ به پایان برساند. از نظر تاریخی، معمولا این نوع شمعدانی مثبتترین و صعودیترین نوع ممکن نیست، گرچه به دلیل افزایش چشمگیر قیمتها وجود چنین نمودارهایی منطقی به نظر میرسد.
البته میتوان گفت که بیت کوین در نمودارهای روزانه هنوز با تصحیح قیمت زیادی مواجه نشده است. اگر روند صعودی به پایان رسیده باشد، کاهش قیمت منطقی خواهد بود.
علاوه بر این، بسیاری از شکافهای موجودر در نمودار قراردادهای آتی بیت کوین CME در گذشته پر شدهاند، این امر باعث میشود حرکت نزولی و کاهش ارزش تا مرز ۹ هزار دلار اجتنابناپذیر باشد. اگر احساسات مثبتی پیرامون بازار و بیت کوین برقرار نشود، احتمالا قیمت این رمزارز نیز به سطوح قبلی خود باز خواهد گشت.
سناریوی مثبت
در آن روی سکه، بیت کوین پس از تجربهی یکی از بزرگترین افزایش قیمتهای ۲۴ ساعتهی تاریخ خود، که با توجه به تاریخچهی تغییرات ارزش این دارایی دیجیتال واقعا شگفتانگیز بوده است، توانسته گرد خاک برپا کند.
به نظر میرسد که این رمزارز پس از یک جهش و حرکت جسورانه، توانسته در موضع تثبیت و تقویت قرار بگیرد. به طور معمول، در بسیاری از مواقع پس از رسیدن به چنین وضعیتی قیمت بیت کوین افزایش مییابد. قیمت لحظهای این رمزارز به طور قطع بالاتر از نمودار تغییرات ۲۰۰ روزه قرار دارد، و شکاف CME نیز با سطوح قیمت فعلی تفاوت چندانی ندارد.
از نظر منطقی اگر بیت کوین به سمت شکاف CME حرکت کرده و دچار کاهش ارزش شود، احتمالا این افت قیمت آنقدر بزرگ نخواهد بود که باعث ایجاد ترس در بین سرمایهگذاران و کاربران شود.
علاوه بر اینها، به دلیل بیانیههای مثبت و دلگرم کنندهی رئیس جمهور شی جینگپینگ(Xi Jinping دبیرکل حزب کومونیست چین) در مورد فناوری بلاکچین، احساس مثبت کاربران همچنان با وجود کاهش قیمت باز هم پابرجا خواهد ماند. براساس گزارشاتی که چند روز قبل در فضای مجازی منتشر شده است، جستجوی عبارت «بلاکچین» به طرز چشمگیری افزایش یافته است، که احتمالا نشان دهندهی علاقهی کاربران جدید به صنعت رمزارزی و فناوری بلاکچین میباشد.
نظر شما در رابطه با شکاف ایجاد شده در نمودارهای CME چیست؟ آیا بیت کوین روند افزایش قیمت خود را ادامه میدهد و یا برای پر کردن این شکاف مجبور به بازگشت و کاهش قیمت نسبی خواهد بود؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.