- روسیه که از چند ماه پیش صحبتهایی درباره راهاندازی منابع مورد نیاز برای انجام عملیات ماینینگ انجام میداد. به نظر میرسد این صحبتها و وعدهها در حال تحقق یافتن است زیرا ماینرها از سر تا سر جهان در حال ثبت نام برای ماین در روسیه هستند.
به تازگی دو نیروگاه برق در روسیه به یک سرمایهگذار استخراج ارزهای مجازی به منظور گسترش کارش فروخته شده است و این درحالیست که نشانهها حاکی از آن است که فشارهای دولت محلی برای تبدیل منطقه به یک منبع استخراج ارزهای مجازی موفقیت آمیز بوده است.
این دو ایستگاه برق در منطقه پرم (Perm) در دامنههای غربی کوههای مرکزی اورال و در مجاورت جمهوری udmurtia واقع شده اند. این محل به عنوان مراکز داده مورد استفاده قرار گرفته و همچنین به عنوان محلی برای نگهداری تجهیزات استخراج ارزهای مجازی و مرکز اصلی استخراج این ارزها مورد استفاده قرار خواهد گرفت. آیا میتوانید حدس بزنید قیمتی که برای این دو ایستگاه پرداخت شده چقدر است؟ طبق گزارشات RT، تقریبا 160 میلیون روبل (حدود 3 میلیون دلار).
قانونگذاری
پس از اینکه ارزهای مجازی در این کشور با شک و تردیدهای زیادی روبرو شد، دولت روسیه در تابستان گذشته اعلام کرد که میخواهد بجای تردید سعی بر تنظیم مقررات و پذیرفتن بازار این ارزها داشته باشد. طبق گفته الکس موزیو (Alex Moiseev)، قائم مقام وزیر دارایی، این روند به اوج خود رسیده تا جایی که وزارت دارایی روسیه یک لایحه طراحی کرده است تا بتواند مبادلهی ارزهای مجازی را بر روی صرافیهای مورد تایید، قانونی سازد. وی اشاره کرد که دولت قصد بر افزایش نظارت و بازرسی بر این بازار را نیز در دستور کار قرار داده است.
این لایحه دربهای بیشتری را بر روی مبادلات ارزهایمجازی و سرمایهگزاریهای خارجی در روسیه باز خواهد کرد، همچنین کشورهایی همانند چین همواره به دنبال تمدید فرصتهای استخراج و مبادله این ارزها هستند.
در ماه آگوست یک شرکت معروف به ماینر ارزهای روسی (Russian Miner Coin) یا RMC اعلام کرد که سعی خواهد کرد تا 100 میلیون دلار سرمایه در ارائهی ICO خودش تولید کند و امیدوار است 18 درصد از سود استخراج ارزهای مجازی شرکت را بتواند به صاحبان توکنهای خودش اختصاص دهد. این شرکت توسط یک مامور نزدیک به پوتین تاسیس شده است.
این قوانین در حال حاضر توسط Duma (مجلس قانونگذاری) در حال بازنویسی است و نخستین انتقادات علمی کشور مربوط به ارزهای مجازی در همینجا مطرح شد. در ماه دسامبر گذشته موزیو (Moiseev) پیشنهاداتی داد که طی آن گفته میشد استخراج بیتکوین و دیگر ارزهای مجازی ممکن است باعث ایجاد اعمال غیر قانونی باشد، هرچند که پس از مدت کوتاهی به سرعت از این نظرات منصرف شد.
صاحب جدید نیروگاهها، تاجری به نام آلکسی کولسنیک (Aleksey Kolesnik) که به طور غیرمستقیم این خرید را تأیید کرده است؛ هرچند او گفته که منتظر شروع عملیات استخراج ارزها بعد از انجام تمامی مراحل قانونگذاریها توسط دولت روسیه است.
علاوه بر این، دولت روسیه و شرکت های دولتی مرتبط با انرژی گفتهاند که راه اندازی یک ارز دیجیتالی میتواند در همکاری با ونزوئلا، ایران و روسیه، برای جلوگیری از تحریم های ایالات متحده و پذیرش پرداختها برای صادرات نفت این کشورها راه مناسبی باشد، مانند صنایع نفتی ونزوئلا که پترو (Petro) که یک ارز دیجیتالی با پشتوانه نفتی را در مراحل توسعه توسط جوامع سوسیالیستی آمریکای لاتین قرار داده است.
با این تفاسیر میتوان سال 2018 را سال قانونگذاری ارزهای دیجیتال دانست، چه در ایران و چه در کشورهایی که همکاریهای نزدیکی با ایران دارند. به نظر شما در روند قانونگذاری ارزهای دیجیتال چه نکاتی باید در نظر گرفته شود تا منافع ملی کشور تامین شود؟ در قسمت دیدگاهها نظرات خود را به اشتراک بگذارید.
سلام. حتی اگه قانون هم بذارن، تا زمانی که نتونن قانون رو اجرا کنن، تا زمانی که قدرت اجرا رو نداشته باشن کلا قانون گذاشتن بی معنیه. حالا باید دید روسیه چطوری می خواد قانون بذاره روی ارز ها…
هر چند به نظرم ورود ایران به این عرصه خیلی خوبه. حداقل ارزآوری داره برای کشور.
حتی در صورتی که پس از قانون گذاری نتونن به صورت کامل اجراییش کنن باز هم خوبه، حداقل شما خیالت راحته که انجام چنین عملیات ها غیر قانونی نیس و خود همین امر باعث افزایش چشمگیری توی رونش این چنین کسب و کاری میشه