اخبار و مقالاتمقالهپیشنهاد سردبیر

آیا رمزارزها خواهند توانست انتظارات قانون‌گذاران را برآورده کنند؟

با اینکه فلسفه‌ی وجودی رمزارزها گریز از قانونگذاری دولت‌ها و تمرکز زدایی است اما در حال حاضر و با شرایط موجود قانونگذاری باعث پیشرفت چشمگیر در پذیرش عمومی رمزارزها خواهد شد

طبیعت بیت کوین شگفتنی قانون‌گذاران سراسر جهان را به همراه داشته است. رمزارزها که بر پایه‌ی یک سیستم پرداخت فرد به فرد ایجاد شده‌اند، با حذف واسطه‌های پولی بهبود امنیت، اطمینان و حفاظت از هویت کاربران را هدف‌گذاری کرده‌اند. در نتیجه این سیستم به آسانی قابل نظارت و قانون‌گذاری نیست. دستورالعمل جدید گروه ویژه‌ی اقدام مالی موجب تغییر رویکرد صرافی‌ها در مقابل رمزارزهای پیگیرگریز شده است. در این میان، توسعه‌دهندگان برخی از رمزارزها سعی می‌کنند همزمان با رعایت قوانین یک سیستم غیر متمرکز و مطلوب برای کاربران ایجاد کنند.

دشواری نظارت و قانون‌گذاری رمزارزها موجب ارائه‌ی طرح ایجاد رمزارزهای دولتی شده است. اگرچه تاکنون این طرح‌ها مورد توجه قرار نگرفته است، دولت‌ها سعی می‌کنند همزمان با ایجاد اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد بر این حوزه نظارت داشته باشند. در نتیجه قانون‌گذاران سعی می‌کنند با ارائه‌ی الزامات بر روی رمزارزها کنترل داشته باشند.

گروه ویژه‌ی اقدام مالی(FATF) چیست؟

گروه ویژه‌ی اقدام مالی(FATF) که از نمایندگان چند کشور در سراسر جهان تشکیل شده است. این سازمان در سال 1989 و به منظور ارائه‌ی دستورالعمل‌های امن و موثر برای حفظ امنیت مالی در سطح جهان ایجاد شده است.

گروه ویژه‌ی اقدام مالی اخیرا با انتشار دستور العمل چگونگی مدیریت دارایی‌های مجازی، این حوزه را مورد توجه قرار داده است. در این دستورالعمل بر اهمیت شفافیت در احراز هویت مشتریان(KYC) توسط صرافی‌ها تاکید شده است.

اگرچه دستور العمل گروه ویژه‌ی اقدام مالی در حوزه‌ی رمزارزی، به‌طور قابل توجهی بیت کوین را تحت تاثیر قرار نداده است، رمزارزهای «پیگیر گریز» همانند مونرو(Monero)، زیکش(Zcash) و دَش(Dash) در برابر این دستورالعمل قرار می‌گیرند. رمزارزهای پیگیر گریز با استفاده از فن‌آوری بلاکچین سطح بالاتری از ویژگی حفاظت از هویت و حفظ حریم شخصی را به کاربران پیشنهاد می‌کنند که موجب نگرانی قانون‌گذاران است.

حذف رمزارزهای پیگیر گریز از فهرست معاملاتی

دستورالعمل گروه ویژه‌ی اقدام مالی، واکنش گسترده‌ای را در برابر رمزارزهای پیگیرگریز موجب شده است. برای مثال صرافی OKEx اخیرا اعلام کرده است که به دلیل تشدید الزامات گروه ویژه‌ی اقدام مالی رمزارز پیگیر‌گریز زی‌کش(Zcash) و دَش(Dash) را از فهرست معاملاتی خود حذف خواهد کرد.

صرافی Coinbase UK  و چند صرافی دیگر نیز به همین دلیل برای حذف زی‌کش اقدام کرده‌اند. در حقیقت ریسک‌های مرتبط با رمزارهای پیگیر‌گریز در سه ماه گذشته موضوع مورد بحث جامعه‌ی رمزارزی بوده است.

در حالی که روند حذف رمزارزهای پیگیر گریز از فهرست صرافی‌ها تداوم یافت، این رمزارزها بخش قابل توجهی از ارزش خود را از دست دادند. به عنوان مثال، زی‌کش از ماه جولای تاکنون 60 درصد از ارزش بازار خود را از دست داده است.

تعادل در رعایت الزامات قانون‌گذاران توسط رمزارزها

با این وجود، در حالی که رویکرد حذف رمزارزهای پیگیر گریز از صرافی‌ها همچنان ادامه دارد، برخی از رمزارزها سعی می‌کنند در یک مسیر متعادل به فعالیت بپردازند.

باید توجه داشت که دستورالعمل‌های گروه ویژه‌ی اقدام مالی قانون یا حکم نیستند بلکه تنها یک دستور العمل ساده هستند. بنابراین دولت‌ها و صرافی‌های رمزارزی مجبور به تبعیت از دستورالعمل گروه ‌ویژه‌ی اقدام مالی نیستند. به همین دلیل پلتفرم‌هایی همانند پارتیکل(Particl)  ارائه شدند که با وجود سطحی از نظارت قانونی، امکان حفظ سطح مناسبی از حریم خصوصی کاربران را برای صرافی‌ها امکان پذیر می‌کند.

پارتیکل، انجام مبادلات به‌طور خصوصی را امکان‌پذیر می‌کند، در حالی که دارای یک سطح ثانویه‌ از سیستم مدیریت داخلی است که برپایه‌ی رای‌گیری کاربران ایجاد شده است. در نتیجه کاربران می‌توانند در یک سیستم دارای قانون‌گذاری داخلی(Self-Regulating)، برای فعالیت‌های مختلف تصمیم‌گیری کنند.

در حقیقت، این روش در حالی که همچنان غیر‌متمرکز محسوب می‌شود، یک رویکرد معتدل را در راستای دستور‌العمل گروه ویژه‌ی اقدام مالی و ارائه‌ی سطح بالایی از حفظ حریم شخصی در رمزارزهای پیگیر‌گریز همانند زی‌کش و مونرو ارائه می‌کند. تمامی رای‌دهندگان در شبکه‌ی پارتیکل هولدر‌های توکن PART هستند و تاثیر رای آن‌ها متناسب با میزان توکن‌هایی که نگه‌داری می‌کنند، تغییر می‌کند. بنابراین کاربران تشویق می‌شوند تا مطابق قانون فعالیت کنند تا ریسک کاهش ارزش توکن‌ها به دلیل واکنش قانون‌گذاری را کاهش دهند.

پلتفرم‌های دیگر نیز در جستجوی راه‌حل هستند. به عنوان مثال، رمزارز ورج(بر اساس گزارش‌ها توسط جان مک‌آفی پشتیبانی می‌شود) به امید حفظ سازگاری با دستورالعمل گروه ویژه‌ی اقدام مالی، انجام تراکنش به صورت خصوصی و عمومی را به کاربران پیشنهاد می‌کند. در جهت مخالف، رمزارزهایی همانند DeepOnion  با استفاده از شبکه‌ی ناشناس تور(Tor) سعی می‌کنند از نظارت نهاد‌های قانون‌گذاری فاصله بگیرند.

آینده‌ی صنعت رمزارزی

در حالی که همیشه روش‌هایی برای پنهان ماندن از سیستم نظارتی دولت‌ها وجود خواهد داشت، به وضوح مشخص است که رمزارزهایی که رویکرد متعادل‌تری را در برابر قانون‌گذاری جستجو می‌کنند، از شانس بالاتری برای ادامه‌ی فعالیت برخوردارند. رمزارزهایی که سطح معینی از نظارت در آن‌ها وجود دارد و همچنان از حریم خصوصی کاربران محافظت می‌کنند، گزینه‌های مختلفی را به آن‌ها پیشنهاد می‌کنند. ممکن است این پلتفرم‌ها آینده‌ی سیستم پول دیجیتالی را تشکیل دهند.

چنین سیستم‌هایی به‌جای آغاز جنگ‌های ایدئولوژی بر علیه دولت‌ها مسیر متعادلی را به کاربران و دولت‌ها پیشنهاد می‌دهند که در آن رویکرد متقابل شفافیت بیشتری را در این صنعت ایجاد می‌کند. اگرچه ممکن است تغییرات زیادی را در شرایط آینده شاهد باشیم، به‌نظر می‌رسد پلتفرم‌هایی که شفافیت و تعادل در رعایت قوانین را در خدمات خود پیشنهاد می‌کنند، در مراحل آینده‌ی رشد این صنعت حضور خواهند داشت.

نظر شما در رابطه با آینده‌ی رمزارزها با در نظر گرفتن الزامات قانون‌گذاران چیست؟ آیا رمزارزهای پیگیرگریز همچنان به فعالیت عادی خود ادامه خواهند داد؟ آیا سختگیری در قانون‌گذاری رمزارزها موجب فعالیت پنهانی و کاهش شفافیت خواهد شد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Cryptoslate
دکمه بازگشت به بالا