اخبار داخلیاخبار و مقالات

پیشنهاد جدید مدیرعامل بورس انرژی برای تعیین نرخ برق مصرفی ماینر‌ها

سید علی حسینی، مدیرعامل بورس انرژی معتقد است که منصفانه‌ترین روش برای تعیین نرخ برق ماینر‌ها، تعیین قیمت از طریق بورس انرژی است

نکات برگزیده مطلب
  • موضوع تعیین نرخ برق مصرفی ماینر‌ها موضوع بحث ماینر‌ها، دولتمردان و مدیران شرکت برق قرار دارد و همچنان به نتیجه‌ی مطلوب نرسیده است. مدیرعامل بورس انرژی در جدیدترین اظهارات خود خواستار عرضه‌ی برق استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال در بازار بورس انرژی شده است.

تعیین نرخ برق مصرفی ماینر‌ها در بورس انرژی

بر اساس گزارش کوینیت، مصوبه‌ی هیئت وزیران نرخ برق صادراتی را برای ماینر‌ها پیشنهاد داده است، اما ماینر‌ها نرخ برق صادراتی را برای استخراج رمزارزها غیر قابل قبول ارزیابی می‌کنند. صنعت ماینینگ فعالیتی به شدت رقابتی است و قیمت خرید تجهیزات و قیمت برق مصرفی سود و یا زیان فعالان در این صنعت را تعیین می‌کند. با توجه به فروش تجهیزات ماینینگ به قیمت بالاتری در ایران به دلیل پیچیدگی روند خرید تجهیزات و افزایش تعداد واسطه‌ها، قیمت برق مصرفی پایین عامل جذابی برای فعالیت در این صنعت و رقابت با دیگر ماینر‌های جهان محسوب می‌شد در نتیجه اعلام نرخ برق صادراتی مطلوب ماینر‌ها نیست.

سید علی حسینی؛ مدیرعامل بورس انرژی در مصاحبه‌ی اخیر خود اظهار داشت:

بر اساس مصوبه هیئت وزیران، برق مصرفی دستگاه‌های استخراج رمزارز‌ها(ماینرها) بر اساس میانگین نرخ صادراتی این انرژی محاسبه می‌شود. بورس انرژی ایران با پیشنهاد عرضه برق استخراج کنندگان رمزارز‌ها در این بازار خواستار حضور نیروگاه‌های خصوصی در این زمینه شده است. سید علی حسینی

بر اساس اطلاعات ارائه شده در تابلوی معاملاتی بورس انرژی، انرژی الکتریکی تولید شده توسط نیروگاه‌ها در تاریخ بیستم آبان 1398 به ازای هر کیلووات ساعت در محدوده‌ی 420 الی 486 ریال عرضه شده است. در صورتی که انرژی الکتریکی در همین نرخ به ماینر‌ها عرضه شود یقینا با استقبال از سوی ماینر‌ها مواجه خواهد شد. باید توجه داشت که برق مصرفی ماینر‌ها در گذشته اغلب با استفاده از تعرفه‌ی صنعتی و با نرخ 1296 ریال در ساعات اوج مصرف و 648 ریال در ساعات میان باری برای مشترکین با قدرت بیش از 60 کیلووات محاسبه ‌شده است.

ضرورت تغییر نرخ برق صادراتی

مدیرعامل بورس انرژی افزود:

استخراج کنندگان ارز مجازی با توجه به مبنای قیمت گذاری برق صادراتی کشور که گاهی بر اساس تعامل‌های خاص دولت‌ها منجر به انعقاد قرارداد می‌شود، از نرخ آن برای مصارف خود در داخل کشور رضایت ندارند در حالی که می‌توان از طریق پُر رنگ‌تر کردن نقش نیروگاه‌های خصوصی در بورس انرژی ایران، برق مورد نیاز این اشخاص در مدل شفاف و رقابتی بازار برق و با قیمت منصفانه تامین شود. سید علی حسینی

بر اساس گزارش کوینیت، سپهر برزی مهر دبیر سندیکای صنعت برق ایران در انتقاد به تعیین نرخ صادراتی برق مصرفی ماینر‌ها، تاکید کرده است که تعرفه‌های فعلی باعث ایجاد شرایط فعالیت به‌طور زیرپله‌ای و از دست رفتن فرصت‌ها خواهد شد.

نظر شما در رابطه با اظهارات مدیرعامل بورس انرژی چیست؟ آیا تعیین قیمت برق مصرفی ماینر‌ها در بورس انرژی راه‌کار مناسبی است؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکمه بازگشت به بالا