اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

استفاده از فناوری بلاک‌چین در بخش بهداشت و درمان افغانستان

دولت افغانستان در راستای مبارزه با داروهای تقلبی قصد کمک گرفتن از فناوری بلاک‌چین در این بخش را دارد

نکات برگزیده مطلب
  • براساس گزارشاتی که روز ۲۷ام نوامبر در خبرگزاری‌های داخلی کشور افغانستان منتشر شده است، وزارت بهداشت این کشور در راستای مبارزه با دارو‌های تقلبی و قاچاق از فناوری بلاک‌چین استفاده کند.

بلاک‌چین در صنعت دارو

وزارت بهداشت افغانستان در راستای ادغام فناوری بلاک‌چین در بخش مراقبت‌های بهداشتی این کشور، یک قرارداد همکاری با شرکت بلاک‌چینی فانتوم اپریشنز(FantomOperations) امضاء کرده است. براساس گزارشات مربوط به این رویداد، در این یادداشت همکاری ذکر شده که از فناوری بلاک‌چین برای شناسایی داروهای تقلبی، ایجاد دفاتر ثبت اسناد پزشکی در بیمارستان‌ها و دیجیتالی کردن پرونده‌ی بیماران استفاده خواهد شد.

فیروزالدین فیروز وزیر بهداشت افغانستان در رابطه با این ابتکار اظهار نموده:

وزارت بهداشت عمومی متعهد به نهادینه کردن دولت الکترونیک در بخش بهداشتی است، و فناوری بلاک‌چین به این وزارتخانه کمک خواهد کرد تا در امور مربوطه افزایش شفافیت، شتاب و اثربخشی به وجود آید. Ferozuddin Feroz

طبق گزارشات دیگری که در ماه آوریل توسط دفتر پشتیبانی پناهندگان اروپا(EASO این آژانس در راستای افزایش همکاری کشور‌های عضو اتحادیه‌ی اروپا در زمینه‌ی پناهندگی، بهبود روند اجرای سیستم پناهندگی اروپا و همچنین پشتیبانی از اعضاء تحت فشار در این زمینه به وجود آمده است) منتشر شده، هم دولت و هم مردم کشور افغانستان نسبت به حجم داروهای تقلبی موجود در این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند. گفته شده که به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن این داروهای تقلبی، مردم اغلب از اینگونه داروها برای مشکلات بهداشتی و درمانی خود استفاده می‌کنند.

در بخشی از این گزارش آمده است «اتحادیه‌ی واردکنندگان دارو اعلام نموده که حداقل ۴۰ درصد از داروها و تجهیزات پزشکی به صورت کاملا غیرقانونی وارد بازار‌های افغانستان می‌شود، و بسیاری از این محصولات دارویی و پزشکی کیفیت بسیار پایینی دارند».

ابتکارات بلاک‌چینی افغانستان

به گزارش کوینیت، سازمان ملل در تابستان سال جاری اعلام کرد که در راستای توسعه‌ی پایدار شهری در افغانستان کار بر روی راه‌حل‌های بلاک‌چینی جهت را آغاز کرده است. این سازمان به عنوان بخشی از پروژه‌ی ابتکاری «شهر برای همه» و در زمینه‌ی ثبت سوابق زمین‌ها و همچنین افزایش شفافیت خدمات مربوطه در حال توسعه‌ی راه‌حل‌های بلاک‌چینی است.

سازمان ملل پیش‌بینی می‌کند جمعیت کشور افغانستان طی ۱۵ سال آینده عمدتا شهرنشین خواهد شد. سه اولویت بیان شده در رابطه با این موضوع عبارتند از: مدیریت موثر زمین‌ها، برنامه‌ریزی استراتژیک شهری و بهبود منابع مالی شهرداری.

خلیل صدیق(Khalil Sediq) رئیس بانک مرکزی افغانستان در ماه آوریل اعلام کرد که این موسسه‌ی مالی در نظر دارد برای جمع‌آوری ۵/۸ میلیارد دلار سرمایه، اوراق قرضه‌ی رمزارزی دولتی صادر کند. آقای صدیق در صحبت‌های خود علاوه بر بیت کوین(BTC) به قرارداد‌های آتی مبتنی بر فلزات نیز اشاراتی داشته و خاطر نشان نموده که ذخایر معدنی افغانستان بالغ بر ۳ تریلیون دلار ارزش مالی دارند.

نظر شما در رابطه با استفاده از فناوری بلاک‌چین در بخش‌ بهداشت و درمان چیست؟ آیا این فناوری تقریبا نوظهور می‌تواند باعث پیشرفت این حوزه و رفع مشکلات عدیده‌ی آن شود؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Cointelegraph

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا