اخبار و مقالاتمقالهپیشنهاد سردبیر

۱۱ نکته‌ای که پیش از انتخاب صرافی رمزارزی باید به آن‌ها توجه کنید

بررسی مواردی که دانستن آن‌ها می‌توانند در روند انتخاب یک صرافی رمزارزی مناسب به شما کمک کنند

انتخاب صرافی رمزارزی مناسب احتمالا یکی از اولین و مهم‌ترین کارهای لازم برای علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاران حوزه‌ی رمزارزها به شمار می‌آید. انتخاب پلت‌فرم مبادلاتی اشتباه می‌تواند به طور بالقوه منجر به موارد ناخوشایندی همچون از دست رفتن دارایی‌های به دلیل هک شدن صرافی، حواس پرتی و هدر رفتن تمام تلاش‌های شما شود. هنگامی که به دنبال صرافی مناسب می‌گردید، باید دقیقا بدانید که به دنبال چه چیزی هستید. به طور مثال، آیا هدف شما سرمایه‌گذاری بلند مدت در بازار رمزارزهاست، و یا به دنبال مبادله‌ی منظم و کسب درآمد از این صنعت جوان هستید. پس از اینکه سرمایه‌گذار و مبادله‌گر اهداف خود را تعیین کردند، باید به سایر جنبه‌ها و موارد مهم مربوط به صرافی مورد نظر توجه کرد؛ مواردی همچون قوانین و مقررات کشور میزبان این صرافی، سطح امنیت و سایر موارد که در ادامه‌ به آن‌ها پرداخته خواهد شد.

صرافی رمزارزی cryptocurrency-exchanges-fiat-crypto

پروتکل‌های ضد پولشویی و شناخت مشتری

صرافی‌های رمزارزی براساس موقعیت جغرافیایی، خط مشی‌ها و روند فعالیت خود ممکن است از قوانین و مقررات متفاوتی پیروی کنند. برخی صرافی‌های رمزارزی از پروتکل‌های شناخت مشتری(KYC) و ضد پولشویی(AML) بهره‌مند هستند و از کاربران می‌خواهند که در روند ساخت حساب جدید و یا پیش از شروع اولین مبادله‌ی رمزارزی، اطلاعات مربوط به هویت خود ارائه کنند.

این شیوه‌ی کاری و الزامات خواسته شده از کاربر در هر صرافی‌های رمزارزی متفاوت می‌باشد. برخی پلت‌فرم‌های مبادلاتی تنها برای برداشت وجه و یا عبور از یک محدوده‌ی مبادلاتی خاص از کاربران خود درخواست تکمیل فرایند‌های KYC و AML را دارند، و از آن‌ها می‌خواهند تا یک تصویر از خودشان به همراه مدارک شناسایی ارسال نمایند. برخی صرافی‌های دیگر نیز در زمان افتتاح حساب جدید به چنین مدارکی نیاز دارند.

اعتبار

از آنجا که فضای رمزارزی هنوز هم نوظهور و جدید محسوب می‌شود، تحقیق در رابطه با اعتبار صرافی مورد نظر بسیار هائز اهمیت است. تعداد صرافی‌های رمزارزی که تا به امروز دچار مشکلاتی از جمله هک، ‌کلاهبرداری از کاربران و غیره شده‌اند، بسیار زیاد است.

بنابراین تحقیق و کسب اطلاعات کافی در رابطه با صرافی مورد نظر امری بسیار مهم می‌باشد. جستجوی نام صرافی در رسانه‌های اجتماعی مختلف هم می‌تواند مفید باشد،‌ زیرا می‌توانید نظر کاربران در رابطه با تجربه‌ی کاربری در آن صرافی را مشاهده کرده و تصمیم‌گیری کنید.

بررسی شرایط و ضوابط هر پلت‌فرم مبادلاتی نیز می‌تواند منجر به افزایش آگاهی شما شود. معمولا در دستورالعمل‌ها شروع کار و خط‌مشی صرافی‌های رمزارزی اطلاعات مهمی از جمله‌ی کشور‌های تحریم شده و اطلاعات درخواستی هنگام ثبت‌نام وجود دارد.

امنیت

هر صرافی رمزارزی روش‌های افزایش امنیت مخصوص به خود را پیش می‌گیرد. همیشه باید در اولین قدم بررسی کنید که آیا صرافی مدنظر پروتکل تایید هویت دو عاملی(2FA) را دارد یا خیر. اگر جواب این سوال منفی بود، باید بدانید که این صرافی رمزارزی با استاندارد‌های امنیتی امروزی تطابق نداشته و سطح امنیت آن بسیار پایین است. در مرحله‌ی بعد باید نوع سازگاری و روش استفاده از 2FA آن صرافی مورد بررسی قرار گیرد.

در برخی صرافی‌های رمزارزی نیز اقدامات امنیتی اضافی از جمله خدمات ذخیره‌ی رمزارز و یا ذخیره‌ی دارایی در کیف‌پول‌های سرد نیز ارائه می‌شود.

صندوق بیمه

کاربران باید همیشه در نظر داشته باشند که صرافی مورد نظر آن‌ها به «صندوق بیمه» مجهر است یا خیر. برخی صرافی‌های رمزارزی برای جبران خسارت ناشی از رویدادهای ناخواسته همچون هک شدن حساب‌ها، یک صندوق بیمه در اختیار دارند که تحت شرایط خاص اقدام به پرداخت خسارت به کاربران می‌کند.

تعدادی از صرافی‌های آمریکایی نیز تحت پوشش بیمه‌ی سپرده‌گذاری فدرال(FDIC) قرار دارند که در صورت وقوع هر مشکلی، درصد مشخصی از دارایی‌های مالباختگان را بازپرداخت و جبران خسارت خواهد کرد.

مبادله‌ی ارز فیات

سرمایه‌گذاران و مبادله‌گران به احتمال زیاد به نقطه‌ای می‌رسند که نیازمند مبادله‌ی مستقیم ارز فیات با دارایی‌های رمزارزی هستند. در این حالت باید به دنبال صرافی رمزارزی باشید که از اینگونه مبادلات پشتیبانی می‌کند.

امروزه اغلب صرافی‌های رمزارزی بزرگ مبادله‌ی مستقیم رمزارز به ارز فیات(از جمله دلار آمریکا، دلار کانادا، یوان، ین و سایر ارزهای محبوب) را به کاربران خود ارائه می‌کنند.

گزینه‌ی مبادله‌ی رمزارز به فیات و بالعکس در برخی صرافی‌های رمزارزی متفاوت بوده و آن‌ها از خدمات بانکی برای این کار(تامین ارز مورد نیاز) استفاده می‌کنند. در صورتی که چنین است، باید پیش از استفاده از خدمات صرافی انتخاب شده، بانک طرف قرارداد و ارز فیات قابل مبادله را مورد بررسی قرار دهید. همانطور که می‌دانید برخی بانک‌های بین‌المللی از ارائه‌ی خدمات به شهروند کشورهای تحت تحریم ایالات متحده(ایران، کره‌ی شمالی، ونزوئلا و غیره) خودداری می‌کنند.

اهرم مبادله

برخی صرافی‌های رمزارزی که در زمینه‌ی مبادله‌ی مشتقات رمزارزی نیز فعالیت دارند، گاها اهرم مبادلاتی ارائه می‌کنند. اساسا اهرم مبادلاتی به کاربران اجازه می‌دهد که براساس میزان سرمایه‌ی سپرده‌گذاری شده در صرافی، مبلغ مشخصی دارایی رمزارزی یا ارز فیات را برای انجام مبادله قرض بگیرند.

برای مبادله‌گرانی که قصد دارند با سرمایه‌ی بیشتر از آنچه در اختیار دارند به موقعیت‌های کوتاه مدت وارد شده و سرمایه‌گذاری کنند، استفاده از اهرم‌های مبادلاتی بسیار مهم است. به نوعی این اهرم‌ها اجازه می‌دهند تا کاربر بیش از آنچه در اختیار دارد سرمایه‌گذاری کند.

حجم مبادله

صرافی‌های رمزارزی براساس تعداد کاربران فعال در یک محدوده‌ی زمانی و همچنین مقدار رمزارز مبادله شده، با یکدیگر تفاوت دارند. این موضوع می‌تواند برای برخی کاربران بسیار مهم باشد، زیرا بر چگونگی ورود و خروج از موقعیت‌های مبادلاتی مختلف تاثیرگذار است.

به عنوان مثال اگر یک مبادله‌گر قصد فروش ۱۰۰ واحد رمزارز بیت کوین را داشته باشد، احتمالا انجام این کار در یک صرافی با حجم مبادله‌ی پایین امکان‌پذیر نخواهد بود، زیرا ممکن است در آن لحظه تعداد کافی فروشنده در لیست وجود نداشته و مبادله‌گر مجبور شود تا دارایی خود را با قیمت پایین‌تری بفروش برساند.

مسائل و مشکلات مربوط به حجم مبادله معمولا منجر به پیچیده شدن موقعیت رمزارزهای ثانویه در برخی صرافی‌های رمزارزی می‌شوند، مسائلی که نهایتا باعث سخت‌تر شدن روند خرید یا فروش مقادیر زیادی از آن دارایی رمزارزی خواهد شد.

از آنجا که صرافی‌های رمزارزی بعضا اقدام به ایجاد حجم مبادله‌ی جعلی می‌کنند، بررسی و تخمین این عدد کار بسیار دشواری است. یکی از روش‌های تخمین حجم مبادله‌ی صرافی‌های رمزارزی این است که دفتر سفارش(Order Book) صرافی را با سایر صرافی‌های فعال مقایسه کنید. در این مرحله باید به این نکته توجه کنید که چه مقدار دارایی در این دفاتر به ثبت رسیده و سطح قیمت آن‌ها در صرافی‌های دیگر چگونه است.

یک روش ساده‌تر برای تخمین حجم مبادله‌ی صرافی‌ها این است که به پلت‌فرم‌های شخص ثالث رجوع کنیم؛ پلت‌فرم‌هایی که معمولا اینگونه داده‌ها را ارائه می‌کنند. به عنوان مثال پلت‌فرم‌های Coin360، کوین‌مارکت‌کپ(CoinmarketCap) و آن‌چین(OnChainFX) از جمله گزینه‌هایی هستند که انواع مختلفی از داده‌های مربوط به حجم مبادله را ارائه می‌کنند.

قیمت‌ها

قیمت دارایی‌های رمزارزی نیز در صرافی‌های مختلف، با یکدیگر تفاوت دارد. ممکن است به دلیل موقعیت مکانی صرافی و طیف کاربران استفاده کننده از آن، قیمت، حجم مبادله و سایر فاکتورهای مربوط به یک دارایی در صرافی‌های مختلف، تفاوت‌ داشته باشد(معمولا در صرافی‌های چینی پامپ بیشتری صورت می‌گیرد). توجه به این تفاوت‌ها می‌تواند یکی از عوامل انتخاب صرافی رمزارزی مناسب باشد، خصوصا زمانی که در رابطه با رمزارزهای ثانویه صحبت می‌کنیم.

به یاد داشته باشید که اختلاف قیمت زیاد می‌تواند یک هشدار برای شما باشد، هشداری که نشان می‌دهد که این صرافی از نقدینگی یا حجم مبادله‌ی پایینی برخوردار است.

لیست دارایی‌ها

دارایی‌های رمزارزی برتر بازار از جمله بیت کوین، اتریوم و لایت‌کوین معمولا در تمامی صرافی‌های رمزارزی موجود هستند؛ اما سایر رمزارزها و توکن‌های کوچک که از سرمایه‌ی در حال گردش پایین‌تری برخوردارند، ممکن است در برخی صرافی‌ها لیست نشده باشند.

به همین جهت، پیش از انتخاب صرافی باید به رمزارزهای لیست شده و قابل مبادله در آن دقت کرد و گزینه‌ی مناسب را انتخاب نمود.

کارمزد

اغلب صرافی‌های رمزارزی برای هر مبادله، مقدار کمی کارمزد دریافت می‌کنند. این کارمزد در هر پلت‌فرم مبادلاتی متفاوت است، و معمولا براساس درصدی از هر تراکنش محاسبه می‌شود.

شاید برای سرمایه‌گذاران مقدار کارمزد مهم نباشد، اما مبادله‌گرانی که به صورت متداول اقدام به خرید و فروش رمزارز می‌کنند، باید به این گزینه نیز توجه کنند؛ گرچه این رقم به اندازه‌ی هر تراکنش بستگی دارد.

به یاد داشته باشید که برخی صرافی‌های رمزارزی کارمزد برداشت وجه نیز از کاربران دریافت می‌کنند.

خودتان تحقیق کنید

اصطلاح DYOR(خودتان تحقیق کنید) یکی از مهم‌ترین جنبه‌های حضور در فضای رمزارزی به شمار می‌آید. از آنجا که صنعت رمزارزی یک بازار تقریبا نوظهور بوده و تعداد کاربران تازه‌وارد و کم تجربه‌ی آن روز به روز در حال افزایش است، این واژه نه تنها برای صرافی‌ها، بلکه برای کل صنعت رمزارزی به کار می‌رود و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. پس همواره باید از اطلاعات و اخبار بروز این صنعت در حال رشد با خبر باشید.

موارد گفته شده در این مقاله می‌توانند نمونه‌های خوبی از مواردی باشند که هنگام انتخاب صرافی رمزارزی باید مورد بررسی و تحقیق قرار بگیرند؛ گرچه این موارد می‌توانند براساس اهداف، ارزش‌ها و فعالیت‌های هر کاربر بسیار متفاوت باشند.

نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Cointelegraph

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا