اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

داعش سعی‌ دارد از فن‌آوری بلاکچین در پیشبرد اهداف خود استفاده کند

درپی ایجاد محدودیت تلگرام برای فعالیت اعضای گروه تروریستی داعش، این سازمان برنامه‌های پیام‌رسان بلاکچینی مختلفی از جمله پیام رسان بی‌سی‌ام(BCM Messenger) را برای فعالیت آزمایش می‌کند

نکات برگزیده مطلب
  • گروه تروریستی داعش در تلاش برای برقرای ارتباط و انجام تبلیغات به‌طور ناشناس، آزمایش یک برنامه‌ی پیام‌رسانی مبتنی بر بلاکچین را آغاز کرده است. پیام‌رسان تلگرام در گذشته حساب کاربری بسیاری از اعضای این گروه را مسدود کرده است.

آزمایش برنامه‌ی پیام‌رسان مبتنی بر بلاکچین توسط داعش

بر اساس گزارشی که وب سایت وایس(Vice) منتشر کرده است، سازمان تروریستی داعش در حال آزمایش برنامه‌ی پیام‌رسان بی‌سی‌ام(BCM Messenger) است. در حالی که این گروه برنامه‌هایی همانند هوپ(Hoop)، تم‌تم(TamTam)، راکت‌چت(RocketChat) و ریوت(Riot) را پیش‌تر آزمایش کرده است، بی‌سی‌ام که از تکنولوژی بلاکچین بهره می‌برد، مزایایی همانند امکان فعالیت ناشناس و کد‌گذاری را برای این گروه ارائه می‌کند.

BCM Messenger

اپلیکیشن پیام‌رسان بی‌سی‌ام که نسخه‌هایی برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS منتشر کرده است، به عنوان «پلتفرم ارتباطی کاملا امن» توصیف شده است. ادعا می‌شود که «تمامی پیام‌ها کاملا رمزگذاری می‌شوند» و «هیچ شخص ثالثی قادر به رمزگشایی محتوای پیام‌ها نیست». کاربران همچنین قادرند گروه‌های ویژه‌ای(Supergroups) با ظرفیت 100 هزار عضو را ایجاد کنند.

برخلاف پلتفرم‌های پیام‌رسانی رایج، کاربران پیام‌رسان بی‌سی‌ام ملزم به ثبت نام و یا ارائه‌ی اطلاعات شخصی همانند شماره‌ی تلفن همراه و آدرس ایمیل نیستند. رویکرد بی‌سی‌ام به معنای این است که مردم می‌توانند بدون ارائه‌ی اطلاعات شخصی از این پلتفرم استفاده کنند. در نتیجه ردیابی مجرمان برای مجریان قانون دشوارتر می‌شود.

برنا اسمیت(Brenna Smith)، محقق اطلاعات جعلی(Disinformation Researcher) توضیح داد:

ویژگی‌های اصلی این برنامه همانند امکان فعالیت ناشناس، کد‌گذاری و ایجاد گروه‌های گفتگو با ظرفیت بالا، ریسک بالایی برای پذیرش ایجاد می‌کند. افراط گرایان در جستجوی برنامه‌ای هستند که امکان فعالیت با هویت پنهان و ارسال پیام به هزاران نفر را برای آن‌ها ایجاد کند. Brenna Smith

پاسخ منفی تلگرام به تروریست‌ها

سازمان‌های تروریستی در گذشته نیز از پلتفرم‌های پیام‌رسانی کد‌گذاری شده برای ارتباط و تبلیغات استفاده می‌کردند. در این راستا، اپلیکیشن پیام‌رسانی تلگرام توسط تروریست‌ها مورد استفاده قرار گرفت.

بر اساس گزارش موسسه‌ی تحقیقاتی رسانه‌های خاورمیانه(MEMRI)، تلگرام به‌طور گسترده توسط گروه‌های تروریستی مورد استفاده قرار گرفته است. استیون استالینسکی(Steven Stalinsky)، مدیر اجرایی MEMRI اظهار داشت: «تلگرام محل بیشترین فعالیت آنلاین سازمان‌های تروریستی است.»

با این وجود، تلاش‌های بین‌المللی به رهبری اتحادیه‌ی اروپا منجر به شناسایی و حذف تعداد زیادی از حساب‌های کاربری متعلق به گروهک تروریستی داعش شده است. تنها گذشت زمان نشان خواهد داد که آیا اقدامات آژانس‌های بین‌المللی در پیام‌رسان بی‌سی‌ام نیز نتیجه‌ی مشابهی در بر خواهد داشت یا خیر.

پاول دورف(Pavel Durov)؛ مدیر عامل تلگرام در بیانیه‌ای اظهار داشت:

در صورتی که داعش و طرفدارانش به انتشار پیام‌های خشونت آمیز و نفرت پراکنی ادامه دهند، شرایط سختی برای ادامه‌ی فعالیت در تلگرام خواهند داشت. Pavel Durov

سابقه‌ی استفاده از تکنولوژی بلاکچین

گروه داعش در گذشته نیز از تکنولوژی بلاکچین به منظور جمع‌آوری و انتقال دارایی استفاده کرده است. اگرچه فعالیت این گروه بر روی بلاکچین‌های عمومی بوده است که به سادگی قابل ردیابی است.

بر اساس گزارش کوینیت، یک شهروند آمریکایی-پاکستانی که با استفاده از رمزارزها بیش از ۱۵۰ هزار دلار به داعش کمک مالی انجام داده بود، در ماه نوامبر سال 2018 دستگیر شد.

کمیته‌ی خدمات مالی مجلس نمایندگان ایالات متحده‌ی آمریکا نتیجه‌گیری کرده است که به دلایل مختلفی از جمله در دسترس نبودن رمزارزها در مناطق تروریستی، این صنعت برای تامین مالی تروریسم و انجام فعالیت‌های غیرقانونی قابل استفاده نیست.

آیا تکنولوژی بلاکچین محل مناسبی برای فعالیت تبهکاران است؟ آیا پیام رسان بی‌سی‌ام نیز رویکرد مشابه تلگرام را در مقابل داعش درپیش می‌گیرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
دکمه بازگشت به بالا