اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

محقق شرکت سیفربلید: صرافی هیت‌بی‌تی‌سی یک کلاهبرداری بزرگ است

یک محقق به نام ریچارد ساندرز معتقد است که صرافی HitBTC بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین کلاهبرداری تاریخ صنعت رمزارزی به شمار می‌آید

نکات برگزیده مطلب
  • ریچارد ساندرز یکی از محققان شرکت سایفربلید اخیراً با اشاره به فعالیت‌های صرافی هیت‌ بی‌تی‌سی(HitBTC)، این پلت‌فرم مبادلاتی را «طولانی‌ترین کلاهبرداری» صنعت رمزارزی توصیف کرده و از همه‌ی کاربران و مقامات خواسته تا برای توقف عملکرد این صرافی اقدام کنند. این محقق با انتشار یک پست در سایت مدیوم استدلال کرده است که صرافی مذکور همانند «گرگی در لباس گوسفند» می‌باشد، و تنها با دروغ و ریاکاری توانسته تا به این لحظه فعالیت‌های خود را ادامه دهد.

طولانی‌ترین کلاهبرداری تاریخ صنعت رمزارزی

گرچه صرافی رمزارزی هیت‌بی‌تی‌سی خود را به عنوان یکی از پلت‌فرم‌های مبادلاتی پیشرو در صنعت رمزارزی معرفی می‌کند، اما ریچارد ساندرز(Richard Sanders) یکی از محققان شرکت سیفربلید(CipherBlade) معتقد است که این صرافی رمزارزی ورشکسته شده است.

این محقق با انتشار یک پست جدید در سایت مدیوم استدلال کرده است که صرافی مذکور همانند «گرگی در لباس گوسفند» میباشد، و تنها با دروغ و ریاکاری توانسته تا به این لحظه فعالیت‌های خود ادامه دهد. وی در بخشی از پست اینترنتی خود توضیح داد:

صرافی هیت‌بی‌تی‌سی یکی از نمونه‌های بارز موجود در صنعت بلاک‌چین[در امر کلاهبرداری] است که باید هرچه سریع‌تر ریشه‌کن شود، خواه با تصمیم‌ مصرف‌کنندگان مبنی بر عدم استفاده، مداخله‌ی مقامات، اقدامات حقوقی و یا حتی ترکیبی از تمام موارد گفته شده.
Richard Sanders

اتهام از طرف افراد نام‌آشنا

چندی قبل این صرافی از طرف برخی افراد شناخته شده‌ی صنعت رمزارزی از جمله جان مک‌آفی(John McAfee) و تریس مایر(Trace Mayer) هم به کلاهبرداری و دروغ متهم شده بود. این اتهامات زمانی رخ داد که صرافی HitBTC اوایل سال جاری گزینه‌ی برداشت وجه را برای مدت محدودی از دسترس کاربران خارج کرد.

طبق گفته‌های آقای ساندرز، از آنجا که صرافی رمزارزی هیت‌بی‌تی‌سی در حال تجارت با استفاده از دارایی کاربران خود می‌باشد، به احتمال زیاد به مرحله‌ی ورشکستگی رسیده است. با توجه به این مسئله که صرافی مذکور به صورت شفاف عمل نکرده و اجازه‌ی بازرسی و حسابرسی به مقامات را نمی‌دهد، میزان بدهی قابل پرداخت آن را تنها می‌توان از طریق کیف‌پول‌های گرم و سرد نسبت به حجم مبادله تخمین زد.

براساس این داده‌ها می‌توان مشاهده کرد که حجم مبادله‌ی صرافی هیت‌بی‌تی‌سی در مقایسه با ذخایر بیت کوین تحت مدیریت، بسیار زیاد است. بنابراین جای تعجب ندارد که صرافی مذکور به مقامات مالی اجازه‌ی بازرسی و رسیدگی به حساب‌های تحت مدیریت را نخواهد داد، زیرا ارقام بدست آمده بسیار ناامید کننده خواهند بود.

حجم مبادله‌ی جعلی و سایر مشکلات

 ریچارد ساندرز در ادامه توضیح داد که «پیش از این هم حجم مبادله‌ی جعلی صرافی مذکور اثبات شده بود». به گفته‌ی او شرکت بیت‌وایز(BitWise) با انتشار مقاله‌ای در اوایل سال جاری نشان داد که اساسا تمام حجم مبادله‌ی صرافی هیت‌بی‌تی‌سی جعلی می‌باشد.

تحقیقات بیت‌وایز همچنین خاطرنشان کرده که صرافی‌های هوبی(Huobi) و اوکی‌اکس(OKEx) نیز با در اختیار داشتن تعداد اندکی کاربر، دارای مقدار زیادی حجم مبادله‌ی جعلی هستند؛ اما صرافی هیت‌بی‌تی‌سی بدترین نمونه‌ی ممکن در این زمینه بود.

گرچه طیف گسترده‌ی رمزارزهای قابل مبادله در صرافی HitBTC می‌تواند برای مبادله‌گران جذاب و فریبنده باشد، اما باید متذکر شد که این صرافی اغلب دارایی‌های رمزارزی را بدون انجام تحقیقات لازم و در نظر گرفتن مواردی همچون ارزش ذاتی پروژه‌ها، به فهرست خود اضافه کرده است.

به عنوان مثال، در این صرافی رمزارزی از توکن‌های بیت‌کانکت(BCC) که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های هرمی و کلاهبرداری صنعت رمزارزی بود، برای مدت طولانی پشتیبانی می‌شد. این درحالیست که سایر صرافی‌های بزرگ و معتبر مانند بایننس، هرگز توکن‌های BCC را در فهرست رمزارزهای قابل مبادله‌ی خود اضافه نکردند.

پایگاهی برای محبوبیت شیت‌کوین‌ها

کارمزد و هزینه‌ی دریافتی برای لیست شدن در صرافی هیت‌بی‌تی‌سی(به طور غیر رسمی ۲۵۰ هزار دلار) نیز از طرف دیگر باعث شده تا بسیاری از رمزارزهای بی‌ارزش یا اصطلاحا شیت کوین، بتوانند به لطف این صرافی و محبوبیت آن، تعداد زیادی سرمایه‌گذار بدست آورند.

حتی در صورتی که مشخص شود یکی از این پروژه‌های رمزارزی کلاهبرداری می‌باشد، صرافی هیت‌بی‌تی‌سی بدون هیچ مشکلی می‌تواند رمزارز فوق را از لیست خود حذف کرده و بدون دردسر به کار خود ادامه دهد، زیرا هویت مدیران اجرایی و مسئول این صرافی همچنان ناشناخته باقی مانده است. این پلت‌فرم مبادلاتی مدعی شده که به دلایل امنیتی هویت تیم خود را مخفی نگه داشته است. اقای ساندرز در رابطه با این موضوع نیز اظهار نموده:

واقعیت چیز دیگریست، عدم افشاء هویت برای این است که به دلیل ورشکستگی و یا اقدام مقامات قانونی، کار این صرافی یک روز به آخر خواهد رسید و آن‌ها دیگر نمی‌توانند کلاهبرداری خود را ادامه دهند؛  به همین جهت هیچ‌کس حاضر نیست خودش را به عنوان مسئول و اوپراتور آن معرفی کند. Richard Sanders

پروتکل شناخت مشتری و کلاهبرداری گزینشی

صرافی هیت‌بی‌تی‌سی تنها صرافی رمزارزی متمرکز است که در زمان افتتاح حساب جدید از کاربران خود نمی‌خواهد تا پروتکل‌های شناخت مشتری(KYC) را انجام دهند.

این صرافی به طور کاملا تصادفی حساب برخی کاربران را مسدود کرده و از آن‌ها می خواهد تا قبل از اقدام برای برداشت وجه، مدارک مرتبط با تایید هویت را ارسال و این مراحل را تکمیل کنند. آقای ساندرز با توجه به این موضوع، کارهای صرافی هیت‌بی‌تی‌سی را یک «کلاهبرداری گزینشی» توصیف کرده است.

مرحله به مرحله

به گفته‌ی آقای ساندرز این طرح «کلاهبرداری» چندین مرحله دارد. در ابتدا، صرافی به کاربر اجازه‌ی برداشت وجه نخواهد داد و آن‌ها را مجبور می‌کند تا به پشتیبانی مراجعه کنند. در مرحله‌ی بعدی، هیت‌بی‌تی‌سی یک چهارچوب زمانی مبهم برای حل این مشکل مشخص می‌کند که به دلایل مختلف چندین نوبت تمدید می‌شود. در همین حین، از کاربران خواسته شده تا اسناد هویتی خود را به آن‌ها ارائه کنند، ارائه‌ی هویت به کسانی که خودشان هنوز هویت مشخصی ندارند. اگر قربانی در این مسیر ایستادگی کرده و در روند کلاهبرداری صرافی مذکور مشکل ایجاد کند، دوباره از او خواسته می‌شود تا «اطلاعات اضافی» و بیشتری در اختیارشان قرار داده شود، و مشخصا چهارچوب زمانی ارائه شده باز هم تمدید می‌شود.

به طور خلاصه باید گفت که صرافی هیت‌بی‌تی‌سی تا زمانی که قربانی تسلیم نشده و یا تهدیدی برای شهرت آن ایجاد نکند، این کار را ادامه خواهد داد.

آقای ساندرز از همه خواست تا برای پایان دادن به این «کلاهبرداری بی‌عیب و نقص» اقدام کنند. وی همچنین در یک بروزرسانی اعلام کرده است که صرافی مذکور دچار ترس و وحشت شده است، زیرا کاربران در حال برداشت وجه و دارایی‌های خودشان هستند.

نظر شما در رابطه با فعالیت‌های صرافی HitBTC و عدم شفافیت آن چیست؟ آیا این صرافی رمزارزی یک کلاهبرداری بوده و باید در رابطه با آن اقدامی کرد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Bitcoinist

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی

‫2 دیدگاه ها

  1. هیت بی تی سی اولین صرافی بود که من از طریق اون وارد دنیای کریپتوکارنسی شدم ولی بزودی فهمیدم که کلاهبردار هستن و خارج شدم و خیلی خوش شانس بودم که گرفتار تله کی وای سی نشدم.
    بله اونها در زمینه خود ترید داخل سایت هم کلاهبرداری میکنن، اگر شما یک دستور خرید رو بالای لیست دستورات خرید بذارید ربات سایت سریعا یک دستور بالاتر از شما قرار میده. شما دستور خودتون رو برمیدارید و یه دستور با قیمت کمی بالاتر از دستور ربات قرار میدید، سریعا ربات یه دستور جدید بالاتر از شما ایجاد میکنه…
    به همین صورت شمارو مجبور میکنه تا توکن مورد نظر رو حتی تا ٣-٤ درصد بالاتر بخرید و سریع قیمت برمیگرده به قیمت قبل از خرید شما.
    و اگر دستور مارکت ایجاد کنید ممکنه با اختلاف خیلی زیادی دستور شمارو پر کنه و متضرر خواهید شد.
    در کل دور این صرافی رو خط بکشید.

    1. جالبه. مرسی که به اشتراک گذاشتی این اطلاعاتو 👍

دکمه بازگشت به بالا