فنآوری بلاکچین در آینده حوزهی مالی را متحول خواهد کرد
نیک کاون(Nick Cowan)، مدیرعامل گروه بورسی جبلالطارق(GSX) اظهار داشت:
نوآوری بلاکچین در آینده، موجب تغییر گسترده در بازار سرمایه خواهد شد. بازارهای مالی سنتی که توسط سیستمهای ناکارآمد و زیرساختهای قدیمی اداره میشود را میتوان با استفاده از تکنولوژی دفتر کل توزیع شده(DLT) و تکنولوژی دفتر کل متمرکز(CLT) مورد بازسازی قرار داد. Nick Cowan
تکنولوژی بلاکچین در حالی که موجب کاهش هزینهها و افزایش بازدهی میشود، به یک راهحل فنی شناخته شده و اصلی بهکار گرفته شده در مبادلات، نقل و انتقالات بانکی و تسویهی اوراق بهادار تبدیل خواهد شد.
آرون کاپلن(Aaron Kaplan)، وکیل صنعت اوراق بهادار و مدیرعامل و بنیانگذار پرومتیوم(Prometheum) اظهار داشت: «تا سال 2030 بازار اوراق بهادر برپایهی بلاکچین ایجاد خواهد شد.» وی همچنین معتقد است که قانونگذاری کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحدهی آمریکا موجب گسترش بازارهای عمومی داراییهای دیجیتالی و تشویق فعالان به توسعهی فنی در این صنعت خواهد شد.
وی اظهار داشت: «هنگامی که عموم مردم در بازار قانونگذاری شدهی ثانویه مشارکت کنند، اوراق بهادار بلاکچینی فرصت تبدیل شدن به دارایی جریان اصلی را خواهند داشت. بازارهای جدید بهتدریج رشد میکنند اما سرعت نوآوری در بازار سرمایه درحال افزایش است.» کاپلن بازار بورس اوراق بهادار بتز(BATS) را به عنوان مثال ارائه کرد. بتز در سال 2005 تایید بخش قانونگذاری ایالات متحدهی آمریکا را به عنوان سیستم مبادلاتی جایگزین به دست آورده است و سه سال پس از تاریخ اشاره شده به سطح مبادلات 23 میلیارد دلار در هر روز دست یافته است. وی معتقد است که اوراق بهادار بلاکچینی نیز میتوانند همین مسیر را در جهت پذیرش گستردهتر طی کنند.
تثبیت جایگاه تکنولوژی بلاکچین و تغییر در بازار توکنها
کارلوس دومینگو(Carlos Domingo)، بنیانگذار و مدیرعامل یک پلتفرم انتشار اوراق بهادار با نام سکوریتایز(Securitize)، معتقد است که توکنهای بهادار در آینده مورد توجه قرار خواهند گرفت: «ما انتظار داریم در حالی که بازار توکنهای بهادار بهطور گسترده رونق مییابد، فروش توکنهای کاربردی، پیشنهادهای اولیهی سکه(ICOs) و پیشنهاد اولیهی صرافی یا توکنهایی که به طور اولیه در صرافی توزیع میشوند(IEOs) با کاهش مواجه گردد. بازار توکنها کاربردی باز نخواهد گشت، اما ارائهی برخی از ویژگیهای موفق این بازار همانند تسویهی آنی و دسترسی به سرمایهی جهانی در توکنهای بهادار نیز امکان پذیر خواهد بود.»
گرت کینگزمن(Garret Kinsman) یکی از بنیانگذاران شرکت نودل(Nodle)، شرکتی که زیرساخت بلاکچینی را برای تجهیزات اینترنت اشیاء(IoT) ارائه میکند، معتقد است که اقتصاد غیر متمرکز(DeFi) در آینده بهطور گستردهتری توسعه خواهد یافت. وی اظهار داشت: «ما قبلا شاهد ایجاد صرافیهای غیرمتمرکز، پلتفرمهای شرطبندی، بیمه و بستر ارائهی وام بهطور غیرمتمرکز بودهایم، در نتیجه میتوانیم عرضهی محصولات مشابه و حتی ایجاد بانکهای کاملا غیرمتمرکز را در دههی آینده انتظار داشته باشیم.»
گرگ فورست(Greg Forst)، مدیر بازاریابی شرکت فکتوم پروتکل(Factom Protocol) که یک پروتکل منبع باز و یکپارچهی دادهها است، اظهارات مشابهی را بیان کرده است. وی معتقد است که سیستم مالی غیرمتمرکز و ارزهای دیجیتالی بهطور عمیق در جوامع جهانی ریشه کردهاند. وی اظهار داشت:
پذیرش رمزارزها در میان موسسات مالی(که فعالان حوزهی رمزارزی در سال 2019 بر روی این موضوع تمرکز کرده بودند)، دیگر اهمیتی برای این صنعت نخواهد داشت. ما به سطحی از پذیرش جریان اصلی دست خواهیم یافت که در آن جایگاه تکنولوژی دفتر کل توزیع شده در میان شهروندان و شرکتها تثبیت شده است. Greg Forst
دولتها ارزهای دیجیتالی بیشتری را راهاندازی خواهند کرد
نیدهی جوشی(Nidhi Joshi)، مشاور تجاری آزمایشگاه فنی آیفورت(iFour Technolab) که یک شرکت توسعهی نرم افزاری برپایهی بلاکچین است، اظهار داشت: «اغلب دولتها تا سال 2030 فُرمی از ارزهای مجازی را ایجاد کرده و با مورد پذیرش قرار خواهند داد.» وی معتقد است که اقتصاد ناپایدار و ضعف موسسات مالی در کشورهای درحال توسعه، این قلمروها را به کانونهای فعال آزمایش رمزارزهای ملی تبدیل خواهد کرد.
اسکناس و سکه در بسیاری از کشورها ناپدید خواهند شد
کینگزمن اظهار داشت: «بسیاری از کشورها ارزهای ملی خود را توکنیزه خواهند کرد و در نتیجه شاهد حذف اسکناس و سکه در بسیاری از کشورها خواهیم بود.»
روی شَنگ(Roy Shang)، مدیر فنی شرکت کونفلوکس(Conflux) معتقد است که: «هر کاربر اینترنتی در سراسر جهان کلید خصوصی در اختیار خواهد داشت و 10 درصد از انتقالات آنلاین داراییها در بلاکچین ثبت خواهند شد.»
ولاد میلر(Vlad Miller)، مدیرعامل اکوسیستم غیرمتمرکز اتریوم اکسپرس(Ethereum Express) معتقد است که پذیرش رمزارزها در میان دولتها طبیعت اقتصاد جهانی را متحول خواهد کرد. وی اظهار داشت:
ما شاهد رمزارزهای جدیدی خواهیم بود که از سوی دولتها منتشر میشوند و برای تسلط بر بازارهای جهان با یکدیگر رقابت میکنند. Vlad Miller
کینگزمن اظهار داشت که تا سال 2030 دولتهای بیشتری سرویسهای خود را به پایگاههای دادهی توزیع شده و شبکههای بلاکچینی منتقل خواهند کرد. وی با اشاره به کشور استونی که از پایگاههای دادهی توزیع شده به منظور مدیریت یک شرکت، دادههای هویتی و دسترسی به سیستم مراقب بهداشتی استفاده میکند، اظهار داشت:
«میتوان انتظار داشت که دولتهای بیشتری از این اقدام کشور استونی پیروی کنند. تکنولوژی بلاکچین ما را به سازماندهی و برگزاری انتخابات کارآمدتر و یا حتی ایجاد روشی برای احراز هویت متقابل در میان کشورها قادر میسازد.»
بلاکچین از حریم خصوصی کاربران محافظت میکند
جاناتان رواچ(Jonathan Rouach)، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران شرکت بلاکچینی کوادیت(QEDIT)، معتقد است که حفظ حریم خصوصی و چگونگی ذخیرهسازی دادههای حساس تجاری دچار تحول خواهد شد. وی اظهار داشت: «من انتظار دارم در یک دورهی ده ساله و زمانی که نسخههای کاملتری از قوانین حفاظت از دادههای عمومی(GDPR) و قانون حریم خصوصی مشتریان در کشور کانادا(CCPA) منتشر شود، ابزارهای حفاظت از حریم خصوصی بهطور گسترده توسط سازمانها پذیرفته شوند. مفهوم همکاری سازمانی بدون افزودن لایهی اضافی حریم خصوصی که از روشهایی همانند رمزنگاری اثبات دانش صفر(ZKP) بهرهگیری میکند، احتمالا تا سال 2030 محقق خواهد شد.»
بر اساس گزارش کوینیت، موسسهی مالی جیپیمورگان(JPMorgan) در سال گذشتهی میلادی ابزاری را برای حفاظت از حریم خصوصی در زمان انجام پرداخت بر پایهی بلاکچین اتریوم ارائه کرده است.
بیت کوین به رمزارز متروک و بدون استفاده تبدیل خواهد شد
الکس(Alex)، یکی از بنیانگذاران پلتفرم مبادلات فرد به فرد(P2P) لوکالمونرو(LocalMonero) معتقد است، درصورتی که خواستار بازپسگیری حریم خصوصی هستیم، باید استفاده از بیت کوین و اتریوم را کنار بگذاریم. وی اظهار داشت: «بیت کوین احتمالا به یک رمزارز متروکه و بی استفاده تبدیل خواهد شد.» الکس ضعف در حفاظت از هویت کاربران و دشواری در تبدیل بیت کوین و مبادلهی این رمزارز را به عنوان دلایل این موضوع بیان کرده است.
در همین زمان بسیاری از تحلیلگران همانند بنز(Benz)، مدیرعامل صرافی چنجلی(Changelly) دیدگاه مخالفی را بیان میکنند. وی معتقد است که قیمت بیت کوین در آینده به شدت افزایش خواهد یافت.
الکس همچنین معتقد است که اتریوم یک پلتفرم پیشنهاد اولیهی سکهی ناکارآمد است. از نظر وی «اتریوم بیش از حد گسترده است و در نهایت کاربران این پلتفرم، به پلتفرمهای رقیب کارآمدتر مهاجرت خواهند کرد.»
الکس معتقد است که مونرو و یا یک رمزارز کاملتر در نهایت جایگزین اتریوم و بیت کوین خواهد شد.
بلاکچین در پس زمینه فراموش خواهد شد
کینگزمن معتقد است که بلاکچین در آینده «کاربردپذیرتر خواهد شد.» فنآوری بلاکچین تا سال 2030 سرانجام اهدافی همانند حذف واسطهها، ارائهی دادههای صحیح و قابل اعتماد و جلوگیری از تجسس دولتها را محقق خواهد کرد.
الاستیر جانسون(Alastair Johnson)، مدیرعامل و بنیانگذار ناگتز(Nuggets)(یک پلتفرم پرداخت امن بر پایهی بلاکچین) است. وی معتقد است: «بلاکچین تنها یک عبارت فراگیر نیست. این تکنولوژی با فعالیتهای روزمرهی ما ترکیب خواهد شد و فوایدی را ارائه خواهد کرد که به آنها عادت خواهیم کرد. مسائلی همانند سرعت تراکنش، مقیاسپذیری و انعطافپذیری مرتفع خواهند شد و صنایع بهطور غیرقابل بازگشت تغییر خواهند کرد.»
بلاکچین به فنآوری عادی و روزمره در آینده تبدیل خواهد شد
ویکتور ویکتوروف(Viktor Viktorov)، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران شرکت رینو(REINNO) که در زمینهی توکنیزه کردن املاک و مستقلات و وام دهی فعالیت دارد، معتقد است که «مردم در نهایت بهطور عادی و بدون هیجان بلاکچین را در نظر میگیرند. این فنآوری در بسیاری از پروژههای قدرتمند استفاده خواهد شد اما در نهایت کمتر به عنوان یک عبارت فراگیر و بیشتر به عنوان تکنولوژی در نظر گرفته خواهد شد.» بنز معتقد است:
(در آینده) بلاکچین بهطور عادی و فراگیر استفاده خواهد شد و شاهد بحث پیرامون جزئیات این تکنولوژی نخواهیم بود. Benz
بنز گمان میکند که بلاکچین در آینده مشابه پایگاه داده یا فنآوری ابری و بهطور عادی در نظر گرفته خواهد شد. پایگاه داده در دههی 80 و 90 محاسبات کامپیوتری را متحول کرد. اما در پایان قرن گذشته مباحث پیرامون این فنآوری به پایان رسید و مردم پیرامون فنآوری ابری بحث میکردند.
امروزه مباحثه پیرامون فنآوری ابری نیز به پایان رسیده است و مردم بر روی بلاکچین متمرکز شدهاند. بنز اظهار داشت: «در سال 2030 پیرامون تکنولوژی انقلابی متفاوتی بحث خواهیم کرد. بلاکچین در سال 2030 همانند «پایگاه داده» در سال 2020 به یک فنآوری عادی تبدیل خواهد شد.
کینگز من اظهار داشت: «زمانی که مردم بدون توجه از فنآوری پایه، از محصولاتی که بر بستر تکنولوژی بلاکچین ساخته شدهاند استفاده کنند، تکنولوژی بلاکچین کاربردی خواهد شد و مورد پذیرش عموم قرار خواهد گرفت.»
بر اساس گزارش کوینیت شرکتهای بزرگ و شناخته شده همانند سامسونگ، فیسبوک، مایکروسافت، آمازون و غیره بر روی توسعهی ابزارهای مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین تمرکز کردهاند.
به نظر شما فنآوری بلاکچین در آینده چگونه تغییر خواهد کرد؟ آیا این فنآوری بهطور عادی در فعالیتهای روزمره مورد استفاده قرار خواهد گرفت؟ جایگاه رمزارزها را در آینده چگونه ارزیابی میکنید؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.