
- معاونت فنآوری بانک مرکزی در مصاحبهی اخیر خود اظهار داشت که رمزارز ملی همچنان در وضعیت توسعه قرار دارد و احتمال انتشار رمزارز توسط بانک مرکزی و در سال جاری اندک است. وی در واکنش به انتقاد از عملکرد کند این سازمان در مقابل رمزارزها، اظهار داشت که سایر کشورها نمونهی موفقی ارائه نکردهاند و ایران میتواند به عنوان یک کشور پیشگام در این زمینه محسوب شود.
گام بعدی بانک مرکزی انتشار رمزارز ملی است
مهران محرمیان؛ معاونت فنآوری بانک مرکزی در مصاحبهی اخیر خود نسبت به وضعیت کنونی رمزارز ملی و زمان انتشار آن سخن گفت. وی با اشاره به وضعیت آئین نامهی انتشار رمزارزها اعلام کرد که بانک مرکزی همچنان در حال بررسی کارشناسی آئین نامهی تدوین شده است. وی اظهار داشت:
بانک مرکزی همچنان در حال فعالیت و بررسی کارشناسی آئیننامهی تدوین شده در خصوص رمزارزها است. باید اجازه دهیم مجموعه اقدامات این بانک به نتیجه برسد و تا زمانی که جمعبندی حاصل نشده است، نمیتوان در این رابطه اظهار نظر کرد. مهران محرمیان
معاونت فنآوری بانک مرکزی با تاکید بر جایگاه بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار پولی کشور و اعلام موضع این سازمان در برابر رمزارزها اعلام کرد: «موضع پیشین بانک مرکزی در برابر جایگاه رمزارزها در اقتصاد ایران، همچنان محفوظ است. وزارت نیرو و سایر دستگاههای کشور، صرفاً بر روی مبحث ماینینگ متمرکز شدهاند و بانک مرکزی سیاستگذاریهای مرتبط با استفاده از رمزارزها و کاربرد آن در اقتصاد ایران را ارائه خواهد کرد.»
محرمیان با اشاره به اتمام مهلت شش ماهه برای ارائهی دیدگاه صاحب نظران در مورد دستورالعمل رمزارزها، گام بعدی را انتشار رمزارز توسط بانک مرکزی اعلام کرد. وی اظهار داشت:
ما در راستای دستورالعمل منتشر شده گام برداشته و تولید رمزارز بانک مرکزی را پیگیری میکنیم. در این زمینه نظراتی به دست ما رسیده است که آنها را دستهبندی کردهایم. مهران محرمیان
معاونت فنآوری بانک مرکزی در خصوص زمان رونمایی از رمزارز بانک مرکزی اظهار داشت: «من فکر نمیکنم که در سال جاری بتوان رمزارز بانک مرکزی را نهایی و از این فنآوری رونمایی کرد.»
بانک مرکزی سایر رمزارزها را معتبر محسوب نمیکند
محرمیان در پاسخ به انتقادات مطرح شده نسبت به عملکرد کند بانک مرکزی در مقابل تکنولوژی رمزارزها تصریح کرد با توجه به فقدان نمونهی موفق رمزارز ملی در سایر کشورها، کشور ایران میتواند بخشی از قلمروهای پیشگام در این حوزه محسوب گردد. در حالی که بر اساس گزارش کوینیت بسیاری از کشورها و اتحادیههای جهانی انتشار رمزارز را بررسی میکنند.
معاونت فنآوری بانک مرکزی همچنین اعلام کرد که بانک مرکزی رمزارزهای پایدار که توسط برخی موسسات مالی با پشتوانهی طلا ارائه میشوند را به رسمیت نمیشناسد. وی اظهار داشت:
خط قرمز بانک مرکزی، خلق پول و انتشار پول است. زیرا انتشار پول در تمام کشورهای جهان، تنها در انحصار بانک مرکزی است و این سازمان نیز همانند سایر بانکهای مرکزی جهان انتشار پول خارج از سیستم نظارتی بانک مرکزی را معتبر نمیشمارد. مهران محرمیان
نظر شما نسبت به اظهارات اخیر معاونت فنآوری بانک مرکزی چیست؟ آیا انتشار رمزارز توسط بانک مرکزی موجب آشنایی مسئولان با این تکنولوژی و اتخاذ رویکرد همراه با آینده نگری خواهد شد؟ یا در سناریوی مخالف انتشار رمزارز ملی موجب ممنوعیت فعالیت و یا اتخاذ رویکرد سختگیرانهتری در مقابل رمزارزهای آزاد همانند بیت کوین خواهد شد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.